www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Flotila Fordů přišla o Solberga, stále ale drží stupně vítězů

foto

9. února 2008 • 18:30

Včerejší unifikovaná Top 4 jezdců s Fordy Focus WRC byla dnes rozbita, když do té doby třetí Henning Solberg poslal na RZ 11 svůj vůz do příkopu. Přesto se zbývajícím jezdcům startujícím s vozy s modrým oválem ve znaku daří úspěšně držet kompletní pozice na stupních vítězů. Naopak trudomyslná nálada po neúspěšném včerejšku i nadále panuje u Citroënu, když už podruhé musel odstoupit Sébastien Loeb.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop poskočil na bronz

foto

9. února 2008 • 17:30

Třetí příčka v produkční klasifikaci posádky týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek je výtečným vkladem do poslední etapy Švédské rally. V absolutní klasifikaci patří české dvojici po čtrnácti rychlostních zkouškách jedenáctá příčka.

žádný příspěvek celý článek »

Latvala ovládl první den Švédské rally, Focusy dominují

foto

9. února 2008 • 07:00

BP Ford Abu Dhabi World Rally Team naprosto ovládl úvodní den Švédské rally Finové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila předvedli skvělý výkon, když vyhráli všech šest dnešních klasických rychlostních zkoušek ve švédských lesích. Na konci dne mají náskok 48,2 sekundy před svými týmovými kolegy a krajany Mikkou Hirvonenem a Miikkou Anttilou.

žádný příspěvek celý článek »

Motory trápí Suzuki SX4 WRC i ve Švédsku

foto

8. února 2008 • 22:30

Suzuki World Rally Team ve Švédsku pokračuje v nevýrazných výkonech, které se s japonskou stájí táhnou jako červená nit už od prvního startu s novým speciálem SX4 WRC na loňské Korsické rally. Tentokrát nejhůře skončil P-G Andersson, u jehož vozu prasklo na RZ 4 těsnění pod hlavou motoru. Následné poškození pohonné jednotky definitivně vyřadilo tento automobil z dalšího působení v Uddeholm Swedish Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally od Jana Vaškoviče

foto

8. února 2008 • 22:00

Také po cíli zahajovací etapy Uddeholm Swedish Rally se hlásí se svým příspěvkem náš redakční kolega Jan Vaškovič. Na osmapadesáti snímcích nasbíraných během dnešního pobytu v sychravé švédské přírodě se mu podařilo zachytit i první osudovou chybu zatím největšího překvapení celé soutěže, Madse Östberga.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb bude v sobotu pokračovat

foto

8. února 2008 • 21:30

Francouzský multišampion Sébastien Loeb neunesl tlak finských mladíků v barvách továrního týmu Ford a poslal na čtvrtém rychlostním testu svůj Citroën přes střechu. Přestože se dokázal dobelhat do cíle a posléze i do servisní zóny, na přejezdu k RZ 5 musel odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally od Willyho Weyense

foto

8. února 2008 • 20:00

Dnešní etapa Uddeholm Swedish Rally přinesla jak klasické zimní počasí, tak také rozblácené šotolinové rychlostní zkoušky. Jak se posádkám dařilo na náročných rychlostních zkouškách v okolí Karlstadu a Hagforsu si můžete prohlédnout na dalších čtyřiačtyřiceti snímcích od našeho stálého spolupracovníka WIllyho Weyense.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po 1. dnu: Seveřanům je těžké konkurovat

foto

8. února 2008 • 19:45

Posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek figuruje po první etapě Švédské rally na šestém místě klasifikace produkčního šampionátu. V absolutní klasifikaci patří české dvojici sedmnáctá příčka.

žádný příspěvek celý článek »

"One team show" pro Ford

foto

8. února 2008 • 16:40

Diametrálně odlišně budou na odpolední část dnešní etapy vzpomínat dva nejúpěšnější týmy mistrovství světa. Zatímco zkáza Citroënu z dopoledne byla definitivně dokonána, továrnímu Fordu se naopak nebývale daří, když spolu s „béčkovým“ Stobartem drží první čtyři místa v absolutní klasifikaci!

žádný příspěvek celý článek »

Po čtyřech zkouškách v trháku Latvala, Loeb na střeše

foto

8. února 2008 • 13:00

Zajímavě se odvíjejí výsledky letošní Uddeholm Rally Sweden. Rozhodující pro vývoj první etapy byla bezesporu nejdelší čtvrtá zkouška nesoucí název Mangen. Na téměř třiadvaceti kilometrech dopadl nejhůř tým Citroën, z bojů o nejvyšší příčky jsou venku ale i Atkinson a Andersson.

příspěvků: 3 celý článek »

Superspeciálku v Karsltadu vyhrál Petter Solberg

foto

7. února 2008 • 21:00

Tovární tým Subaru zatím zvládl první dva úkoly v harmonogramu letošní Uddeholm Swedish Rally na výbornou. Zatímco Chris Atkinson zvítězil na dopoledním shakedownu, superspeciálka na blátě přímo v Karlstadu se stala kořistí jeho týmového kolegy Pettera Solberga.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Prokop se náročné sezóny neleká

foto

7. února 2008 • 17:30

Se startovním číslem 33 se dnes večer vydá na start letošní Uddeholm Swedish Rally také česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Tato dvojice bude v sezóně 2008 v mistrovství světa FIA v rally bojovat hned na dvou pomyslných frontách, když se zúčastní jak juniorského šampionátu, tak i mistrovství vypsaného pro produkční vozy. Při příležitosti představování účastníků letošního PWRC jsme tak Martinovi položili několik následujících otázek.

příspěvků: 10 celý článek »

Další fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally

foto

7. února 2008 • 17:00

V krátkém časovém sledu přinášíme druhou fotogalerii ze dnešního shakedownu Uddeholm Swedish Rally, který se jel na postupně roztávající trati v Karlstadu. Autorem více než čtyřicítky snímků je náš stálý spolupracovník Willy Weyens.

žádný příspěvek celý článek »

Švédská rally bez Kristiana Sohlberga

foto

7. února 2008 • 15:45

Napjatě očekávaný souboj o nejrychlejší vůz kategorie S2000 při Uddeholm Swedish Rally se nekoná. Vedle Patrika Sandella se měl na start postavit i Kristian Sohlberg, jeho Fiat Punto S2000 však bohužel na roztávajících švédských tratích neuvidíme.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze Švédské rally

foto

7. února 2008 • 14:05

Naše první fotogalerie z letošní Uddeholm Rally Sweden je zcela logicky věnována dnešnímu oficiálnímu shakedownu. Atmosféru čtvrtečního rána na testovací zkoušce v Karlstadu si můžete přiblížit v téměř padesátce čerstvých snímků.

příspěvků: 7 celý článek »

toplist