www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Latvalu v Mexiku zradilo turbo a přišel o vedení

foto

2. března 2008 • 12:30

I přesto, že oba vozy týmu BP Ford Abu Dhabi ztratily své pozice, nacházejí se i po druhé etapě Mexické rally v první pětce průběžného pořadí. Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila jsou s Focusem RS WRC třetí, jejich týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen pátí.

žádný příspěvek celý článek »

Mexiko: Prokop s Tománkem se posunuli na body

foto

2. března 2008 • 10:55

Martin Prokop s Janem Tománkem figurují na bodech v rámci juniorské klasifikace. To je však slabá náplast na dosavadní smolný průběh Mexické rally. Česká posádka totiž v průběhu dvanáctého testu ztratila více než dvacet minut a i v dalších průběhu je potrápil nefunkční posilovač řízení

žádný příspěvek celý článek »

Jana Kopeckého zastavil porouchaný motor

foto

1. března 2008 • 17:30

Jan Kopecký, pilot týmu Motorsport Kopecký, odstartoval poprvé v kariéře v zámořské soutěži. Premiérový byl také start s vozem specifikace S2000 a rovněž i první start s novým spolujezdcem Petrem Starým. Pouť Jana Kopeckého mexickými rychlostními testy skončila po osmi kilometrech úvodní rychlostní zkoušky, neboť motor vypůjčeného vozu Fiat Grande Punto S2000 vypověděl službu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Corona Rally México od Willyho Weyense

foto

1. března 2008 • 16:30

Zatímco si posádky, fanoušci i fotografové užívají spousty mexického prachu i vysokých teplot, které v okolí Léonu panují, vy si můžete v klidu domova na svém monitoru prohlídnout více než třicítku snímků z první etapy, jejichž autorem je náš stálý spolupracovník Willy Weyens.

žádný příspěvek celý článek »

Mexiko: Prokop s Tománkem cíl prvního dne nespatřili

foto

1. března 2008 • 09:35

Martin Prokop s Janem Tománkem nevstoupili do úvodního podniku juniorského šampionátu v Mexiku podle představ. Na vině byla časová ztráta vinou havárie z úvodního testu a následně technická závada, která českou posádku definitivně vyřadila ze hry.

žádný příspěvek celý článek »

Onboardy Martina Prokopa na internetu

foto

29. února 2008 • 17:30

Server Mediasport.cz se dohodl na spolupráci s týmem Jipocar Racing, jehož barvy hájí Martin Prokop jak v mistrovství světa produkčních vozů, tak v šampionátu juniorů. Na stránkách si tak budete moci stáhnout onboard videa ze všech světových soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb nakonec bez penalizace! (UPDATE)

foto

28. února 2008 • 23:45

Sportovní komisaři na Mexické rally včera rozhodli o udělení pětiminutové penalizace pro Sébastiena Loeba. U jeho Citroënu C4 WRC na oficiálním shakedownu vypověděl službu motor a francouzský tým se rozhodl pohonnou jednotku vyměnit. Stáj doufala, že se tento úkon obejde bez trestu, sportovní komisaři byli ale jiného názoru.

příspěvků: 2 celý článek »

Shakedown před Rally México ovládla tovární Subaru

foto

28. února 2008 • 22:30

Obě posádky týmu SWRT předčily svou rychlostí na shakedownu před Corona Rally México všechny ostatní soupeře. Pettera Solberga a Chrise Atkinsona na pomyslných stupních vítězů doplnil reprezentant polotovárního Stobartu Gigi Galli. Problémy s motorem se ani po nevydařeném Švédsku nevyhnuly úřadujícímu šampiónovi Sébastienu Loebovi; tentokrát jej pohonná jednotka pozlobila už na testovací zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb na mexickém shakedownu s problémy! (UPDATE)

foto

28. února 2008 • 16:20

Dnes dopoledne mexického času začal shakedown před Rally Mexiko a posádky tak letos poprvé začaly najíždět kilometry v rámci mimoevropské rally. Hned zkraje ale začaly problémy pro francouzskou stáj Citroën. Ta letos měla zatím na každé soutěži potíže s novým motorem a v této sérii pokračuje i v Mexiku; postiženým jezdcem je podobně jako ve Švédsku Sébastien Loeb.

příspěvků: 3 celý článek »

Mexiko nebude pro Prokopa snadnou procházkou

foto

28. února 2008 • 07:00

Martin Prokop s Janem Tománkem mají za sebou dva dny seznamovacích jízd Mexické rally, která otevře jejich pouť juniorským šampionátem. Martin Prokop při výběru letošního kalendáře upřednostnil Mexiko před Jordánskem. Sice tady v minulé sezoně trénoval, jeho současný pohled na celý závod se však hodně změnil.

příspěvků: 6 celý článek »

Junioři od Suzuki vyrážejí do boje

foto

28. února 2008 • 05:00

I letos nasadí tým Suzuki Sport Europe dva vozy do juniorského mistrovství světa. Poprvé budou obě posádky budou pocházet z postkomunistických zemí; do jednoho vozu usedne Jaan Mölder, který tak převzal zástavu po Urmo Aavovi, druhé Suzuki Swift S1600 povede Polák Michal Kosciuszko. Oba jezdce čeká shodný program, který letos obsahuje Mexiko, Jordánsko, Sardinii, Finsko a asfalty ve Francii a Španělsku.

žádný příspěvek celý článek »

Kopeckého čeká v Mexiku několik premiér

foto

27. února 2008 • 09:00

Českého automobilového závodníka Jana Kopeckého čeká na Mexické rallye několik premiér. Třetí podnik mistrovství světa pro něj bude první soutěží v tomto roce, poprvé se představí mimo evropský kontinent, usedne premiérově do vozu Fiat Grande Punto kategorie S2000 a navigovat jej bude poprvé Petr Starý.na vývoji Škody Fabie S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Pomůže organizátorům Mexické rally projekt „Zodpovědný divák“?

foto

26. února 2008 • 10:00

Organizátoři třetího podniku letošní sezony, Mexické rally (28.2. až 2.3. 2008), sáhli kvůli problémům v minulých ročnících týkajících se neukázněných diváků k ráznému řešení. Odstartovali totiž projekt s názvem „Zodpovědný divák“, který počítá s pomocí samotných diváků, ve kterém je cílem „vychovat“ skupinu fanoušků, kteří by šli svým chováním příkladem všem ostatním.

žádný příspěvek celý článek »

Pirellky na testech před Mexikem uspěly

foto

26. února 2008 • 07:00

V závěru minulého týdne proběhly v Chateau Lasturs čtyřdenní testy továrního týmu BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, při kterých byly také oficiálně testovány nové pneumatiky Pirelli Scorpion, které budou premiérově využity právě při nadcházející Corona Rally México.

příspěvků: 2 celý článek »

Ford chce na mexické šotolině uhájit vedení v šampionátu

foto

26. února 2008 • 01:00

Výborný výkon týmu BP Ford Abu Dhabi na začátku sezony MS v rally 2008 ho vynesl do čela průběžného hodnocení šampionátu jezdců i značek. Po skvěle zvládnutých soutěžích na asfaltu a na sněhu čeká jezdce Fordu první ze série sedmi šotolinových podniků v řadě. Nezpevněný povrch v kalendáři WRC 2008 převládá a tvoří dvě třetiny celkových měřených kilometrů všech patnácti soutěží MS.

žádný příspěvek celý článek »

toplist