www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Finská rally odstartuje druhou polovinu šampionátu WRC

foto

30. července 2008 • 08:00

Dvě finské posádky, z nichž jedna vede průběžnou tabulku šampionátu jezdců a velká klasika šotolinových soutěží mistrovství světa. O vítězství v prestižní domácí soutěži se budou rvát dva jezdci jednoho týmu. Týmu, který je po první polovině sezony na čele tabulky hodnocení značek. Takový podtext bude mít letošní Finská rally (31. 7. – 3. 8.) pro tým BP Ford Abu Dhabi.

žádný příspěvek celý článek »

Martina Prokopa čeká třetí zastávka v JWRC – Finská rallye

foto

30. července 2008 • 01:00

V juniorském šampionátu se letos Jipocar Racing Team představí na třetí soutěži z celkových šesti, do kterých je přihlášený. Po úvodních dvou kláních, z nichž Martin Prokop s Janem Tománkem vytěžili dva body za sedmé místo v Mexiku, se na severu Evropy pokusí promluvit do souboje o přední umístění.

žádný příspěvek celý článek »

Luis Perez Companc po Finsku končí

foto

25. července 2008 • 12:00

Jeden z nejbohatších účastníků mistrovství světa v automobilových soutěžích a zakladatel Munchi's Ford World Rally Teamu Luis Perez Companc se rozhodl po nadcházející Neste Oil Rally Finland ukončit svou kariéru soutěžního jezdce a stáhnout se do ústraní.

žádný příspěvek celý článek »

Märtin přeci jen zpět na rychlostních zkouškách?

foto

11. dubna 2008 • 08:00

Nový ředitel populární Neste Oil Rally Finland, Kai Tarkiainen, se nechal slyšet, že se široká motoristická veřejnost na přelomu července a srpna v okolí Jyväskylä dočká comebacku estonského pilota Markka Märtina. Ten je od loňského prosince oficiálním testovacím jezdcem továrního týmu Subaru, ve Finsku by měl jet se třetím exemplářem nového speciálu Impreza WRC S14.

příspěvků: 1 celý článek »

Neste Oil Rally Finland opět mění ředitele

foto

17. ledna 2008 • 04:00

Neste Oil Rally Finland opět mění svého ředitele. Po dvouleté odmlce se na post nejvyššího muže této finské soutěže vrací Kai Tarkiainen. Kromě toho se stal také promotérem nejvýznamnější severské národní série - mistrovství Finska.

žádný příspěvek celý článek »

Řada nových rychlostních zkoušek při Neste Oil Rally Finland

foto

15. ledna 2008 • 07:00

Jedním z divácky nejoblíbenějších podniků mistrovství světa v automobilových soutěžích bývá každoročně Neste Oil Rally Finland. Ta je zařazena do kalendáře MS i letos jako jeho devátý díl. Kromě toho je soutěž zařazena i do obou nižších šampionátů JWRC a PCWRC, což má své klady i zápory.

žádný příspěvek celý článek »

Konec legendární RZ Ouninpohja

foto

10. ledna 2008 • 07:00

Letošní Neste Oil Rally Finland bude jednou z nejatraktivnějších soutěží mistrovství světa, bude se ale muset obejít bez jedné z legendárních vložek – z harmonogramu definitivně vypadla proslulá Ouninpohja. Důvod? Rychlostní průměr.

žádný příspěvek celý článek »

toplist