www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Martin Prokop odstartuje do druhé etapy z první pozice

foto

16. srpna 2008 • 02:00

Po úvodní páteční etapě Německé rallye drží posádka Jipocar Racing Teamu v juniorské kategorii výbornou první příčku. Na druhého v pořadí, kterým je Francouz Ogier jedoucí taktéž na citroenu, má náskok necelých osmi vteřin.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop bude na Německé rallye obhajovat prvenství

foto

15. srpna 2008 • 02:00

Po premiérovém vítězství před dvěma týdny na šotolinové Finské rallye se Jipocar Racing Team přesunul na další závod mistrovství světa, tentokrát do Německa. V okolí historického města Trieru budou Martin Prokop s Janem Tománkem obhajovat triumf z loňského roku.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën chce prodloužit neporazitelnost

foto

14. srpna 2008 • 08:00

Rallye Německo, v pořadí 10. podnik letošního mistrovství světa FIA WRC 2008, znamená návrat mistrovské série na asfalt, v podstatě sedm měsíců po první a zatím poslední ryze asfaltové rallye, Rallye Monte Carlo. Počínaje impozantním vítězstvím posádky Philippe Bugalski - Jean-Paul Chiaroni v roce 2001 následuje sedmiletá éra neporazitelnosti Citroënu v Německu.

žádný příspěvek celý článek »

V Německu se představí nový Focus RS WRC

foto

13. srpna 2008 • 11:00

Nejnovější evoluci Focusu RS WRC představí Ford již o tomto víkendu při startu na Německé rally (14. – 17. srpna). Nástupce vítězného vozu šampionátu značek FIA MS v rally posledních dvou sezon, který nedávno překonal magickou hranici 100 nepřetržitých umístění na bodovaných pozicích, se poprvé představí na první asfaltové soutěži MS od letošního ledna.

příspěvků: 1 celý článek »

Francois Duval se vrací za volant Fordu

foto

12. srpna 2008 • 09:00

Po několika měsících se belgický jezdec Francois Duval opět vrací do kolotoče mistrovství světa za volant soutěžního speciálu Ford Focus WRC. V minulých letech potvrdil své schopnosti na asfaltu a tak se od něj očekávají boje o nejvyšší příčky.

příspěvků: 7 celý článek »

Wilson: Duval může v Německu klidně vyhrát!

foto

29. července 2008 • 03:00

Šéf M-Sportu Malcom Wilson věří, že bude Francois Duval schopen i přes dlouhou pauzu od posledního vystoupení v Monte Carlu bojovat v Německu o příčky nejvyšší. Také přiznává, že angažování belgického pilota je taktickým tahem, jak se pokusit vybojovat třetí příčku v hodnocení značek pro tým Stobart.

žádný příspěvek celý článek »

Francois Duval v nových barvách a opět s Pivatem

foto

23. července 2008 • 07:00

Belgický pilot Francois Duval zveřejnil na svém webu finální podobu válečného zbarvení svého Focusu WRC07, se kterým se postaví na start zbývajících asfaltových soutěží pod hlavičkou týmu Stobart.

příspěvků: 1 celý článek »

Meeke: Náš start v Německu je zatím stále nejistý

foto

21. července 2008 • 07:00

Britský pilot Kris Meeke doufá, že se mu podaří zabezpečit potřebný rozpočet k tomu, aby mohl startovat na letošní Deutschland rally s Renaultem Clio týmu Munaretto (ex-Sandell).

žádný příspěvek celý článek »

První Focus WRC specifikace 07 v soukromých rukou!

foto

10. července 2008 • 11:00

Peter van Merksteijn se v těchto dnech stal vůbec prvním soukromým majitelem vlastnící Ford Focus WRC specifikace 07. Vůz se do Belgie dostal od týmu Munchi’s a van Merksteijn s ním má v plánu starty na Eifel Rally, Německé rally, v Katalánsku a ve Velké Británii.

žádný příspěvek celý článek »

Návrh tratě Rallye Deutschland odtajněn

foto

16. ledna 2008 • 06:00

Přestože do startu ADAC Rallye Deutschland zbývá ještě dlouhých osm měsíců, pořadatelé již musí na nadcházejícím ročníku poctivě pracovat. Do FIA již zaslali první návrh tratě. Nač se mohou počtné davy fanoušků nejen z České republiky o třetím srpnovém víkendu těšit?

žádný příspěvek celý článek »

toplist