www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Martin Prokop zaútočí ve Walesu na třetí příčku v PWRC

foto

3. prosince 2008 • 02:00

Závěrečná zastávka letošního seriálu Mistrovství světa v rallye zavítá stejně jako v loňském roce za kanál La Manche. Na velšských tratích se pokusí česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek oživit šanci na celkové třetí místo v hodnocení šampionátu PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Boj o titul vyvrcholí pro Ford ve Walesu

foto

2. prosince 2008 • 14:00

Až v poslední soutěži letošní sezony šampionátu WRC se bude rozhodovat o držiteli titulu mistra světa v hodnocení značek. Tým BP Ford Abu Dhabi odjíždí do Walesu na start Britské rally (4. – 7. prosince) s jedenáctibodovou ztrátou. Pokud chce získat svůj třetí titul v řadě, není pro piloty Focusů RS WRC jiná volba, než dojet na prvním a druhém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Urmo Aava a Martin Rauam nepojedou ve Walesu

foto

1. prosince 2008 • 20:30

Dvojice estonských pilotů Urmo Aava a Martin Rauam se nezúčastní závěrečného podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích - Wales Rally GB. Na vině je současná ekonomická krize, která znemožňuje oběma pilotům World Rally Teamu Estonia účast ve Walesu.

žádný příspěvek celý článek »

Marcus Grönholm jako náhradník Duvala pro Wales

foto

18. listopadu 2008 • 15:00

Finský jezdec Marcus Grönholm opustil po loňském ročníku soutěžáckou scénu, pořád ale pošilhává po závodním volantu. Nechybělo mnoho a Marcus Grönholm se mohl představit na závěrečném podniku mistrovství světa ve Walesu.

příspěvků: 1 celý článek »

Valentino Rossi testoval před Wales Rally GB

foto

14. listopadu 2008 • 05:00

Italský motocyklový šampion se, jako již téměř tradičně, zúčastní závěrečného podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB. Pro letošní ročník si sympatický Ital, kterému pořadatelé protekčně přidělili za „porušení řádů“ jeho obvyklé číslo 46, vybral vůz Ford Focus WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn seznam přihlášených na Wales Rally GB

foto

7. listopadu 2008 • 08:00

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na závěrečný podnik mistrovství světa, Wales Rally GB. Na startu se objeví již dříve avizovaná posádka Jaromír Tarabus-Daniel Trunkát s Fiatem Punto S2000. Překvapením je protekcionalismus u Valentina Rossiho, kterému bylo "porušením řádů" přiděleno číslo 46 na místo Jariho Ketomy.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier na startu „Wales Rally GB“ s Citroënem C4 WRC

foto

29. října 2008 • 02:00

Sébastien Ogier má za sebou výbornou sezónu za volantem Citroënu C2 1600, se kterým získal ve francouzské Rallye Korsika titul juniorského mistra světa 2008. Divize Citroën Sport a Francouzská federace automobilového sportu (FFSA) se proto rozhodly Sébastienu Ogierovi svěřit C4 WRC, s nímž se má zúčastnit „Wales Rally GB“ (4. – 7. prosince).

žádný příspěvek celý článek »

Jaromír Tarabus pojede Wales Rally GB

foto

4. října 2008 • 13:00

Sny se mají plnit nejen o Vánocích, ale třeba i před nimi. Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem si tedy v tomto duchu nadělili na počátek prosince účast na závěrečném podniku Mistrovství světa v automobilových soutěžích, legendární britské Wales Rally GB.

příspěvků: 1 celý článek »

Wales Rally GB mění termín, Acropolis ředitelství

foto

18. března 2008 • 09:00

Na zasedání světové komise FIA příští středu se bude rozhodovat o změně termínu Wales Rally GB. Dle původního plánu se měla jet o posledním listopadovém víkendu, britští pořadatelé však přišli s návrhem posunout závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích na 5. - 7. prosince.

žádný příspěvek celý článek »

toplist