www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - IQ-Jänner Rallye

K.I.T. Racing CS na Jänner Rally 2008 úspěšně

foto

10. ledna 2008 • 01:00

Na start populární sněhové soutěže u našich jižních sousedů připravil zlínský tým K.I.T. Racing CS vůz Mitsubishi Lancer EVO IX pro slovenského jezdce Petera Gavláka. Peter Gavlák navigovaný zkušeným Milošem Hůlkou a pilotující „devítku“ v tradičním červeno-stříbrném zbarvení zahájili soutěž 22. časem v úvodní rychlostní zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

ARC Slovakia odštartovala novú sezónu v Rakúsku

foto

9. ledna 2008 • 04:00

Nová sezóna začala pre tím ARC Slovakia poriadne z ostra, pretože naša posádka Peter Gavlák – Miloš Hůlka odcestovala už 1. 1. 2008 na obhliadku trate do rakúskeho Freistadtu. Harmonogram obhliadky Jänner rally bol dosť na tesno, a tak sa od stredy rána zastavili až v sobotu na cieľovej rampe.

žádný příspěvek celý článek »

Valouškova úspěšná premiéra s novým vozem

foto

8. ledna 2008 • 17:00

Po osmiměsíční pauze se bývalý účastník mistrovství světa juniorů Pavel Valoušek vrátil za volant soutěžního vozu a na svém oblíbeném uklouzaném povrchu dokázal při zimní Jänner Rallye vybojovat vynikající druhé místo, když byl jediným z více než stočlenného startovního pole, který byl schopen držet krok s pozdějším vítězem Václavem Pechem.

žádný příspěvek celý článek »

Strom ukončil Tarabusovu premiéru s vozem S2000

foto

8. ledna 2008 • 08:00

O uplynulém víkendu si posádka AK Rallysportu Příluky Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát odbyla premiéru s vozem s pohonem všech čtyřech kol na převážně sněhem a ledem pokryté IQ Jänner Rally v okolí Freistadtu.

žádný příspěvek celý článek »

Pech obhájil loňské vítězství na Jänner Rallye v Rakousku

foto

8. ledna 2008 • 03:00

Český rallye sport se ani nestačil uložit k zimnímu spánku a první soutěž Mezinárodního Mistrovství České republiky v rallye je za námi. Uplynulý víkend bojovala česká a rakouská špička v okolí města Freistadt o první mistrovské body. Tradičně technicky náročná trať byla v letošním roce ztížena nestálým povrchem rychlostních zkoušek, kde povrch tvořil jednak asfalt, ale ve větší míře hlavně led a sníh.

žádný příspěvek celý článek »

Volfové na Jänneru - cíl byl cíl, rychlý jsem byl pouze na sněhu

foto

7. ledna 2008 • 12:00

Jirkové odjížděli do Rakouska již mezi svátky na povinný trénink, ale že je čeká takto složitá a náročná soutěž jak z pohledu techniky tak zdravotních problémů pilota asi málokdo v teamu čekal. Team si stanovil dokončit všechny letošní soutěže po přestupu do velkého mistrovství a již po tréninku bylo jasné, že celá soutěž bude hodně o pneumatikách a znalosti tratě. Jiří Volf na rakouské Jaenner rally nikdy nestartoval.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z druhé etapy Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

7. ledna 2008 • 07:00

Nebudete ochuzeni ani o fotografie Dalibora Benycha ze sobotní etapy letošního ročníku Jänner Rallye. Na více než osmdesátce snímků můžete kromě obvyklé akce z rychlostních zkoušek shlédnout nebývalé vysoký počet větších či menších výletů mimo trať.

žádný příspěvek celý článek »

Štajf neprodloužil úspěšnou rakouskou sérii

foto

7. ledna 2008 • 03:00

Už před začátkem Jänner rallye se tým Subaru ČR – Deník Blesk potýkal se zdravotními potížemi. Ty poněkud poznamenaly i výkon narychlo složené posádky Vojtěch Štajf – Michal Ernst, poslední kapka v moři smolných událostí pak přetekla, když nedlouho před cílem onemocnělo i jejich závodní auto.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan v cíli Jänner Rallye

foto

7. ledna 2008 • 01:00

V sobotu 5.1. v odpoledních hodinách byla slavnostně zakončena Jänner Rallye, první podnik letošního MMČR. Na startu stanula takřka kompletní česká soutěžácká špička a do bojů samozřejmě silně promlouvala i plejáda místních borců.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z první etapy Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

6. ledna 2008 • 14:00

Včera skončila v okolí Freistadtu Jänner Rallye, zahajovací podnik letošního mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Počasí nakonec posádkám přálo a dodalo soutěži punc zimní soutěže, jak si můžete prohlédnout na téměř devadesátce snímků z první etapy od našeho stálého spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - ohlasy z cíle (MP3)

foto

5. ledna 2008 • 19:50

Závěrečný osmadvacetikilometrový úsek z Gutau do Tragweinu již nic nezměnil na první trojici letošní Jänner Rallye. Naopak tvrdý souboj o bramborovou medaili svedli finský pilot Jani Paasonen a syn legendárního rakouského jezdce Franz Wittmann jun. V cíli se nakonec radoval bývalý tovární jezdec Škody Motorsport.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy po RZ 16 (MP3)

foto

5. ledna 2008 • 14:15

Před posledními dvěma zkouškami úvodní soutěže českého a rakouského šampionátu se zdá být o pořadí na stupních vítězů téměř rozhodnuto. Václav Pech si po RZ 16 vybudoval dostatečný náskok na Pavla Valouška, pro třetí místo si jede po chybě Hanedera na RZ 16 nikým neohrožován nemocí vysílený Raimund Baumschlager.

žádný příspěvek celý článek »

Rušné sobotní dopoledne na IQ Jänner Rallye

foto

5. ledna 2008 • 14:05

Druhý den IQ Jänner Rallye 2008 byl ve znamení rušného dopoledne. Hned na první RZ dne předhonil Václav Pech (CZ/Mitsubishi Lancer Evo IX) svého krajana Pavla Valouška, jedoucího se stejnou značkou vozu. Ten kontroval nejlepším časem na RZ 14, ale na obou následujících rychlostních zkouškách se loňskému vítězi podařilo vypracovat dostatečný náskok a vede před Valouškem o 46.7 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy po RZ 14 (MP3)

foto

5. ledna 2008 • 12:30

Podstatných změn doznala první desítka průběžné klasifikace letošní IQ Jänner Rallye hned v úvodu druhé etapy. Do čela se před Pavla Valouška vyhoupl Václav Pech, se soutěží se naopak museli předčasně rozloučit Jaromír Tarabus a Andreas Waldherr.

žádný příspěvek celý článek »

Nečekaný úvod pro ROTO Plzeň

foto

5. ledna 2008 • 12:15

Velmi záhy skončila pro tým ROTO Plzeň úvodní mistrovská soutěž IQ-Jänner Rally v Rakousku, posádka Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart s vozem Fiat Punto S1600 vůbec neodstartovala. Problém zavinil spolujezdec, který teprve na výjezdu z uzavřeného parkoviště před ranním pátečním startem zjistil, že si zapomněl jízdní výkaz v hotelu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist