www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Thermica Rally Lužické Hory

Vítězná derniéra v Poháru mládeže

foto

19. května 2008 • 15:55

Uherskobrodský jezdec Martin Bujáček se spolujezdcem Billy Latifem se v sobotu představili na Thermica Rally Lužické hory, která se již tradičně konala v okolí Hrádku nad Nisou. Martin zde startoval již podruhé, což mu dovolilo využít zkušeností získaných v minulém roce.

žádný příspěvek celý článek »

Thermica Rally Lužické hory 2008 je v cíli

foto

19. května 2008 • 14:30

V sobotu 17. května krátce po sedmnácté hodině utichly zvuky závodních motorů účastníků 11. ročníku Thermica rally Lužické hory 2008. Po průjezdu cílovou rampou se všechny vozy, které soutěž dokončily, přesunuly na okraj Hrádku nad Nisou do uzavřeného parkoviště v rekreačním areálu Kristýna. Jaký ten letošní ročník, započítávaný zejména do Mio GPS MČR ve sprintrally, Lausitz Cupu a K4 poháru ČR v rally, byl?

příspěvků: 2 celý článek »

Peták: "Startovat na sprintu s penalizací nemělo smysl!"

foto

19. května 2008 • 03:00

V Hroch Rally Teamu zavládlo po odstoupení před startem Rally Lužické Hory veliké zklamání, jelikož posádka Josef Peták - Libor Joska nedokázala se svým Peugeotem 207 Super 2000 dojet ani na startovní rampu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické Hory od Viktora Hausknotze

foto

18. května 2008 • 23:00

Další díl rallysprintového šampionátu se uskutečnil v okolí Hrádku nad Nisou. Na této pro posádky velmi obtížné soutěži nechyběl ani náš redakční spolupracovník Viktor Hausknotz, který po více než půlroce opět vzal do rukou fotoaparát a pořídil několik záběrů, které si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Thermica Rally Lužické Hory ONLINE!

foto

17. května 2008 • 02:00

Dnes se koná druhý díl letošního seriálu sprintrally, jenž tentokrát pokračuje v okolí svereočeského Hrádku nad Nisou. Podnik je kromě národního mistrovství zařazen i do mezinárodního Lausitz Cupu, díky kterému se ve startovním poli objevilo i několik zahraničních posádek. Celkem se na start postaví 129 převzatých dvojic, které se navzájem poperou o body a nejrychlejší časy. Sledujte Thermica Rally Lužické Hory se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

Thermica Rally Lužické Hory mění startovní čísla

foto

16. května 2008 • 11:45

"Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil," je slavný citát z Pyšné princezny pronesený panovníkem Půnočního království. Podobným způsobem se teď zachovali pořadatelé Rallye Lužické Hory, když na poslední chvíli změnili přiřazení startovních čísel pro druhý podnik rallysprintového šampionátu.

příspěvků: 1 celý článek »

Sherlog Racing jede na hory (Lužické)

foto

16. května 2008 • 03:00

V loňském roce Josef Semerád s Bohoušem Ceplechou bojovali o vavříny ve dvoudenních soutěžích Mistrovství České republiky v rally, a k tomu ještě Bohouš asistoval u startů „sherloga juniora“ Martina Semeráda v poháru mládeže. Právě rally Lužické hory byla na programu startů juniorských posádek a Josef Semerád si zde odbyl premiéru coby divák a současně rádce syna Martina.

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Urban s novým spolujezdcem

foto

16. května 2008 • 02:00

Po vydařené Valašské rally, a následném odstoupení ve Vyškově opět vyjede červená Fabie na tratě rychlostních zkoušek. Změna je v posádce na místě spolujezdce. Pod Královehradeckým rally klubem i Luboš Picek, Škoda Fabia A5.

žádný příspěvek celý článek »

Na Lužických horách s novým náčiním

foto

15. května 2008 • 07:00

Kolem úřadujícího sprintového mistra skupiny A Lubomíra Minaříka bylo poměrně dlouhou dobu v médiích ticho a o jeho dalších soutěžáckých plánech se mezi fanoušky pouze spekulovalo. Překvapení vzbudil Lubův rozchod se stájí Roto Plzeň, se kterou loni za volantem Fiatu Punto S1600 vybojoval titul šampióna, a další nejasnosti vyvolala i jeho neúčast na úvodním českém sprintu v okolí Vyškova, kam byl přihlášen s kitovou Fabií.

žádný příspěvek celý článek »

Do třetice všeho dobrého

foto

15. května 2008 • 04:00

Vstříc svému třetímu letošnímu startu se o nadcházejícím víkendu vydá orlovsko-zlínská soutěžní posádka Lumír Firla – Pavel Švajda, reprezentující stáj Eurostroj Rallye Team v AČR. Po dvou neúspěšných startech v okolí Valašského Meziříčí a Vyškova tentokrát se špičkou sprintového šampionátu změří své síly v okolí hraničního města Hrádek nad Nisou, kde tuto sobotu startuje jedenáctý ročník Thermica rally Lužické hory.

žádný příspěvek celý článek »

Nováčci z jihu míří na sever

foto

15. května 2008 • 03:00

Jedenáctý ročník Thermica rally Lužické hory a zároveň letošní druhý podnik šampionátu sprintrallye bude společnou premiérou stále ještě soutěžáckých nováčků z Českokrumlovska. Dvojice Milan Jirka a Jaroslav Kaločai se představí s Renaultem Clio 2.0 Sport ve třídě N3.

žádný příspěvek celý článek »

Programy Thermica rally Lužické hory ´08 již v prodeji

foto

14. května 2008 • 13:25

Od úterý 13. května je již možné na vybraných místech zakoupit programy letošního ročníku Thermica rally, včetně seznamu přihlášených posádek. Jedná se o tato místa ...

žádný příspěvek celý článek »

Galia na 'lužické' proti početné konkurenci

foto

13. května 2008 • 15:35

Ekipa českých sprinterů se o nadcházejícím víkendu přesune do severočeského Hrádku nad Nisou a na jeho technické tratě v česko-německo-polském pohraničí. Technické tratě a náročné podmínky sedí moravské dvojici Lumír Galia – Ota Hloušek a ani oni nebudou chybět na startu pestře obsazené Thermica Rally Lužické Hory.

žádný příspěvek celý článek »

Václava Kopáčka jun. čeká premiéra ve sprintrally

foto

13. května 2008 • 12:30

K největším bavičům podniků volného poháru patří v posledních letech mladý blovický pilot Václav Kopáček junior. Na blížící se Thermica Rally Lužické hory vymění tradičního Wartburga 353 W-RC za Suzuki Ignis třídy N2 a odbude si premiéru mezi „velkými kluky“. Na sedadlo spolujezdce usedne zkušený Petr Picka. S Vaškem jsme si krátce popovídali během vrcholících příprav na jeho sprinterský debut.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Lužické Hory čítá 153 posádek

foto

9. května 2008 • 02:00

Celkem 153 posádek je přihlášeno na druhý rallysprint letošní sezóny - Thermica Rally Lužické Hory. Tato soutěž na pomezí České republiky, Německa a Polska, která je do českého rallysprintového šampionátu zařazená podruhé v historii, se pojede v okolí Hrádku nad Nisou koncem příštího týdne.

žádný příspěvek celý článek »

toplist