www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Ireland (JWRC)

Fotogalerie Tomasze Bugiela ze shakedownu Rally Ireland

foto

29. ledna 2009 • 23:00

Dnešním oficiálním shakedownem započal 'ostrý' start do letošní sezóny mistrovství světa FIA v automobilových rally. Kromě jezdců registrovaných týmů Citroenu a Fordu se na Irské rally tuto hegemonii budou snažit narušit také soukromníci z britských ostrovů a o první letošní body budou bojovat také junioři.

žádný příspěvek celý článek »

Niall McShea v Irsku s Protonem Satria S2000

foto

29. ledna 2009 • 22:15

Mistr světa produkčních vozů z roku 2004 Niall McShea se pro svou domácí rally rozhodl použít novinku mezi vozy Super 2000 – vůz Proton Satria. McShea, který na Nový rok oslavil šestatřicáté narozeniny, se před Vánoci zúčastnil nejprve testů Volkswagenu Polo S2000 z dílen belgického René Georges Rallysportu a později Protonu Satria S2000 britského týmu Mellors Elliot Motorsport. Volba nakonec padla na druhý vůz a bílý Proton s číslem 61 tak bude jako jediná S2000 brázdit tratě Rally Ireland. Uvidíme, zda ho čeká lepší osud než předloni na stejném místě v mistrovství světa debutující MG S2000 Sport.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown v Irsku vyhrál Hirvonen

foto

29. ledna 2009 • 14:00

Shakedown na zahajovací podnik letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích, Rally Ireland, vyhrál tovární jezdec Fordu Mikko Hirvonen. Na 2,7 km dlouhém úseku kousek od servisního areálu ve Sligu porazil za deštivého počasí o desetinky trojici pilotů na Citroënech.

příspěvků: 7 celý článek »

Citroën vyráží za obhajobou obou titulů

foto

29. ledna 2009 • 10:00

Po sedmitýdenní zimní přestávce zahajuje mistrovství světa v rallye WRC prvním podnikem v Irsku. Citroën vyráží po výjimečné sezoně 2008, ve které zaznamenal celkem 11 z 15 možných vítězství a získal oba světové tituly, za obhajobou obou korun.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop před Irskem: nečeká nás nic lehkého

foto

29. ledna 2009 • 06:00

Poprvé v historii světového šampionátu otevře sezonu Irská rally. O juniorské body zde bude bojovat i posádka Martin Prokop – Jan Tománek. S vozem Citroën C2 S1600 se pokusí zdárně zdolat všechny nástrahy specifické trati.

žádný příspěvek celý článek »

Pořadatelé Rally Ireland museli zkrátit RZ 16

foto

29. ledna 2009 • 04:00

Pořadatelé zahajovacího podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Ireland, byli nuceni na poslední chvíli zkrátit nejdelši rychlostní zkoušku Arigna. Ta je na plánu jako šestnáctá v pořadí na nedělní dopoledne.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala měl nehodu cestou na hotel

foto

27. ledna 2009 • 12:00

Pilot továrního týmu BP Ford WRT Jari-Matti Latvala prohlásil, že i navzdory několika modřinám a bolesti za krkem, bude do startu Irské rally fit. V sobotu po skončení testu totiž při návratu na hotel havaroval.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop zahájí sezonu v Irsku

foto

26. ledna 2009 • 09:00

Na třetí příčku v juniorském šampionátu a pátou mezi produkčními vozy chce v nové sezoně navázat posádka jihlavského týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek. Juniorské snažení odstartuje zmíněné duo o víkendu v Irsku, o produkční body se poprvé popere za čtrnáct dní v Norsku.

žádný příspěvek celý článek »

Urmo Aava pojede s Fordem Focus WRC od Stobartu

foto

6. ledna 2009 • 17:30

Estonský jezdec Urmo Aava startoval v uplynulé sezóně s privátním Citroënem C4 WRC. Poté, co jeho místo v 'záložním' týmu Citroënu převzali jiní, se bývalý jezdec juniorského Suzuki rozhodl přestoupit ke značce Ford, kde bude startovat s vozem týmu Stobart.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Ireland čítá 43 posádek

foto

6. ledna 2009 • 17:00

Pouhých 43 posádek, z toho 8 v kategorii JWRC, se přihlásilo na zahajovací podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Ireland. Na start je přihlášena jediná česká posádka - pravidelní juniorští účastníci Martin Prokop - Jan Tománek s Citroënem C2 S1600.

žádný příspěvek celý článek »

toplist