www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - FxPro Cyprus Rally 2009 (PCWRC+JWRC)

Martin Semerád v cíli první etapy Rally Kypr

foto

13. března 2009 • 19:15

V páteční podvečer dorazila do kyperského Limassolu posádka ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha. Úspěšně tak zakončila náročnou první asfaltovou etapu Rally of Cyprus, soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa, a předala vůz do péče mechaniků, kteří soutěžní Mitsubishi Lancer EVO IX připraví na druhou, šotolinovou etapu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád už ví jaká je Kyperská Rally

foto

12. března 2009 • 16:30

Jezdec týmu Sherlog Racing, Martin Semerád se seznámil s tratí Kyperské Rally. Náročné dva dny seznamovacích jízd maximálně využila posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha k přípravě rozpisu na klikaté rychlostní zkoušky středomořského ostrova Kypr. Tréninkové jízdy byly pro posádku Sherlog Racing Teamu nechtěně zpestřené drobnou nezaviněnou nehodou, kdy do jejich vozu naboural turista, který zapomněl, že se v bývalé britské kolonii jezdí vlevo.

žádný příspěvek celý článek »

Juniorský tým Citroënu na Kypr připraven

foto

11. března 2009 • 12:00

Juniorský tým Citroenu se v minulých dnech vydal sbírat zkušenosti s výzvou v podobě asfaltových tratí s vozy připravenými na nezpevněný povrch. Cenné kilometry ukrajovali při pětidenním testu všichni tři piloti a celé trio se shodlo na nalezení dobrého setupu pro nadcházející podnik, kterým bude již o tomto víkendu Kyperská rally, jedoucí se netradičně na smíšeném povrchu.

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën: Nové barvy, stejný cíl

foto

11. března 2009 • 06:00

Jedno velké specifikum čeká účastníky Rallye Kypr 2009, třetího podniku seriálu mistrovství světa FIA - mix dvou různých povrchů. Pojede se jeden den na asfaltu a dva na šotolině. Sébastien Loeb a Daniel Elena stejně jako Dani Sordo a Marc Martí by rádi pokračovali ve vítězném tažení z úvodu sezony na vozech Citroën C4 WRC, které vyjedou v novém designu.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci testovali před Rally Cyprus

foto

10. března 2009 • 15:15

Přípravy na víkendovou Cyprus Rally vrcholí. Trojice juniorů si před startem vyzkoušela místní tratě a to v nevšedních podmínkách. Michał Kościuszko, Aaron Burkart i Martin Prokop byli zaskočeni nízkými teplotami a deštěm. Trojici pilotů vozů S1600 na kamenitých tratích pak doplnila dvojice produkčních posádek Toshi Arai a Nasser Al-Attiyah.

žádný příspěvek celý článek »

Martina Semeráda čeká start na Kypru (+FOTO z testů PSD)

foto

9. března 2009 • 16:15

Před jezdcem Sherlog Racing Teamu Martinem Semerádem je nyní druhý start v soutěži Mistrovství světa. Se svým spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou si v únoru odbyli premiéru na Norské rally, kde jim díky chybě na poslední rychlostní zkoušce proklouzl jeden mistrovský bod. I přesto ale celý tým odjížděl z Norska spokojený, neboť se podařilo dojet do cíle rally bez použití systému Superraly, což byl cíl pro první soutěž Mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop: Jsem upřímně zvědavý, co nás čeká (+AUDIO)

foto

9. března 2009 • 14:00

Mezi čtyřiatřiceti posádkami, které se postaví na start Kyperské rally, figuruje pouze trojice jezdců, která se bude ucházet o juniorské body. Vítěz z Irska Aaron Burkart, Martin Prokop a poprvé v sezoně Polák Michal Kosciuszko, startující rovněž s tovární suzukou.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád před startem na Cyprus Rally

foto

8. března 2009 • 16:30

Před startem na Cyprus Rally se nám krátce o svých ambicích a přípravě znímil Martin Semerád, kterého čeká premiéra na místních tratích. Bude to jeho druhý a zároveň poslední soukromý start v rámci PCWRC, na dalších soutěžích již bude součástí Pirelli Star Drivers.

žádný příspěvek celý článek »

Na Kypru nakonec nepojede ani Bernardo Sousa

foto

5. března 2009 • 17:45

Po Andreasi Mikkelsenovi je dalším jezdcem, který se nezúčastní nadcházející Cyprus Rally, portugalský jezdec Bernardo Sousa. Ten zde měl pokračovat ve svém programu v letošním produkčním šampionátu, ale svůj start odřekl a přesunul svou nominaci na Rally Australia.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Cyprus

foto

2. března 2009 • 13:00

Pouhopouhých 35 posádek včetně nakonec se nezúčastnivšího Andrease Mikkelsena je přihlášeno na třetí díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, březnovou Rally Cyprus, která se letos pojede jako smíšený podnik na asfaltovém i šotolinovém povrchu.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci Fordu připraveni na novou výzvu

foto

26. února 2009 • 09:00

Dvojice finských jezdců týmu BP Ford Abu Dhabi dokončila rozsáhlý šestidenní test na ostrově Sardinia, kde se tým připravoval na nejbližší podnik světového šampionátu, Kyperskou rally. V okolí města Cagliari si každý z jezdců vyzkoušel jak jízdu na tratích podobajících se svým charakterem nadcházejícímu podniku kalendáře, tak i jízdu na asfaltu s předepsanými šotolinovými pneumatika Pirelli Scorpion.

příspěvků: 1 celý článek »

Munchi's se přihlásil do MS jako 'Manufacturer team'

foto

25. února 2009 • 14:00

Munchi’s Ford World Rally Team potvrdil, že se v letošním roce přihlašuje do mistrovství světa do hodnocení týmů. Jejich posunu do společnosti registrovaných týmu pomohla změna pravidel pro tuto soutěž přijatá v průběhu minulého týdne.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli a FIA: Pro první asfaltovou etapu povoleny další pneumatiky!

foto

25. února 2009 • 08:00

Jednotný dodavatel pneumatik pro světový šampionát, italský výrobce Pirelli, je po testech šotolinových pneumatik na asfaltu s výsledky spokojen a věří, že jejich Scorpiony křest ohněm na blížící se Kyperské rally ustojí. Ta se jako jediná soutěž pojede na smíšeném povrchu, kdy úvodní etapu bude tvořit šest ryze asfaltových testů, zatímco následující dvě etapy zavítají na pro Kypr tradiční šotolinu.

příspěvků: 2 celý článek »

Na Kypru se představí jen tři junioři

foto

25. února 2009 • 06:00

Pouhé tři posádky mají zájem o start na Kyprů v rámci juniorského šampionátu, což je zatím rekordně nejnižší počet v historii. Prozatím tento smutný primát držela Rally Argentina 2006, kde se na start postavila pouze čtveřice posádek. Na Kypru by mělo odstartovat ještě o jednu posádku méně - Martina Prokopa by měla doplnit dvojice pilotů Suzuki, Polák Michal Kosciusko a Němec Aaron Burkart.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg na Kypru s novými tlumiči a motorem

foto

24. února 2009 • 07:00

Petter Solberg se na Rally Cyprus poctivě připravuje. Před dalším testováním a samotným startem na třetí soutěži letošní sezony mistrovství světa osadil svou starší Xsaru novým motorem a tlumiči. Již v Norsku motor nefungoval zcela optimálně a za jednu etapu spolykal litr oleje, na Kypru by s novou technikou rád zamířil až do první čtyřky.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist