www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rali de Portugal (PCWRC+JWRC)

Citroën hodlá prodloužit vítěznou linku

foto

3. dubna 2009 • 20:00

Po roční přestávce se do programu mistrovství světa FIA WRC vrací Portugalská rallye. Pro Citroën, který tu před dvěma lety bodoval dvojicí vozů na stupních vítězů, je to vítaná možnost potvrdit reálné možnosti na různých druzích povrchů. Sébastien Loeb a Daniel Elena, v tomto roce ještě neporažení, by rádi pokračovali v tomto vítězném trendu. Pro Dani Sorda a Marca Martího je blízkost Španělska silnou motivací, kterou by chtěli promítnout do umístění mezi prvními třemi.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalský shakedown vyhrál Latvala

foto

2. dubna 2009 • 15:00

Dnes dopoledne se konala testovací zkouška, kde měly posádky startující v letošní Rali de Portugal poslední možnost vyzkoušet a nastavit své vozy. Na 5.28 km dlouhém úseku Vale de Judeu-Loulé, která je obvykle součástí národní Rali de Loulé, byl nejrychlejší Jari-Matti Latvala. Shakedown musel být dvakrát přerušen - poprvé, když s Grande Puntem S2000 havaroval Bernardo Sousa a k posádce musela vyjet sanitka. Spolujezdec Jorge Carvahlo si stěžoval na bolest ramene a hrduníku a soutěž pro oba předčasně skončila. Podruhé byla zkouška pozastavena po výpadku Conrada Rautenbacha.

příspěvků: 5 celý článek »

Martin Prokop před Portugalskem: Návrat na místo činu

foto

31. března 2009 • 15:00

Asi málokdo z fanoušků po celém světě nemá v paměti kolostřešní etudu Martina Prokopa s Janem Tománkem při Portugalské rally 2007. Z jejich Citroënu C2 S1600 toho tehdy mnoho nezůstalo. Letos se česká dvojice na jihozápad Evropy vrací, tentokrát s Mitsubishi Lancer Evo IX v rámci produkčního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád v Portugalsku poprvé s EVO X

foto

31. března 2009 • 14:30

Český soutěžní jezdec Martin Semerád odstartuje do třetí soutěže Mistrovství světa, Vodafone Rally of Portugal. Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou na podzim roku 2008 uspěli v jedinečné akci Mezinárodní automobilové federace FIA a společnosti Pirelli.

žádný příspěvek celý článek »

Testy juniorského Citroënu bez Novikova

foto

30. března 2009 • 17:20

Citroën Junior Team má za sebou další přípravu na Vodafone Rally de Portugal. V nekompletním složení se na jihu Francie představila nikoliv trojice, ale jen dvojice týmu Citroën Junior. Sebastien Ogier a Conrad Rautenbach testovali ve Francii Citroën C4 WRC, třetí člen týmu, Evgeny Novikov sbíral zkušenosti na asfaltu při tragické Valašské Rally.

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených na Vodafone Rallye de Portugal 2009

foto

20. března 2009 • 13:00

75 posádek, z toho 18 vozů WRC, pět posádek z České republiky. To je vizitka dalšího podniku mistrovství světa, Vodafone Rally de Portugal 2009, která odstartuje již za dva týdny.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg bojuje s virózou, start v Portugalsku ohrožen!

foto

20. března 2009 • 12:00

Petter Solberg, hvězda Kyperské rally, potvrdil, že se od konce středomořské soutěže potýká s virózou. Za své tak vzaly všechny plány na další týden, Nor však doufá, že mu nemoc nevystaví stop pro Portugalskou rally, která startuje za dva týdny.

příspěvků: 1 celý článek »

Grönholmova Impreza WRC S14 představena

foto

20. března 2009 • 08:00

Britský tým Prodrive, který v předešlých letech působil jako prodloužená ruka automobilky Subaru a nasazoval jejich vozy pod hlavičkou továrního týmu Subaru WRT, včera oficiálně představil vůz Marcuse Grönholma, který se s ním představí po šestnáctiměsíční pauze při Portugalské rally, nejbližším podniku světového šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Bernardo Sousa nakonec s Puntem týmu Procar

foto

9. března 2009 • 13:00

Bernardo Sousapo neúspěchu v Norsku změnil tým, který mu bude připravovat vůz. Tým Sports&You na hradí italská stáj Procar, se kterým byl v minulých dnech podepsán kontakt. Jednadvacetiletý pilot z Madeiry absolvuje s italským Puntem pět podniků produkčního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Návrat Marcuse Grönholma nemusí být jednorázový

foto

8. března 2009 • 16:00

Dvojnásobný světový šampión, Marcus Grönholm, v rozhovoru pro finskou televizní stanici MTV3 mírně poodhalil své plány. Fin po již komentované účasti na Rallye de Portugal nevylučuje ani další starty. "Neočekávejte zázraky, protože jsem měl jen pár dní na testování vozu."

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci Pirelli Star Driver se účastní tréninkového kempu

foto

4. března 2009 • 17:00

Pětice jezdců, která se zúčastní letošního programu Pirelli Star Driver, se v tomto týdnu účastní tréninkového kempu, který by je měl připravit na zahajovací závod celého seriálu, kterým bude na začátku dubna šotolinová Vodafone Rally de Portugal.

žádný příspěvek celý článek »

Odhalen design vozů Pirelli Star Drivers

foto

4. března 2009 • 16:10

Jak jsme psali již v minulém měsíci, jezdci projektu Pirelli Star Drivers se budou účastnit letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích s vozy Mitsubishi Lancer Evo X od italské stáje Ralliart Italy. Dnes vám přinášíme ukázku, jak bude vypadat design těchto vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Peták na soutěži mistrovství světa v Portugalsku?

foto

3. března 2009 • 22:00

Stále neoficiální seznam přihlášených posádek na Rally de Portugal byl dnes zveřejněn portugalskými organizátory. Nachází se na něm dokonce pětice českých posádek, když tradiční sestavu Prokop-Tarabus-Semerád doplní i Michael Honda a Josef Peták s Citroëny C2 S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Na Vodafone Rally Portugal přihlášeno 74 posádek

foto

3. března 2009 • 20:40

Po hodně chabých startovních listinách v prvních třech soutěžích to vypadá, že se na soutěži v Portugalsku poprvé dostane počet startujících na rozumnější hodnotu a poprvé přesáhne číslovku padesát.

žádný příspěvek celý článek »

Rene a Denis Kuipersové pojedou na vybraných podnicích MS

foto

3. března 2009 • 20:00

Chudé mistrovství světa nejspíš nabídne o jeden až dva vozy WRC ve vybraných podnicích více. Rene a Denis Kuipersovi by se mohli objevit s Focusy WRC na soutěžích v Portugalsku, Walesu a Polsku. Jejich program ještě není zcela určen a bude doladěn podle finančních možností.

příspěvků: 4 celý článek »

toplist