www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Fotogalerie ze shakedownu Rally Acropolis od Miroslava Knedly (+projížďka lodí)

foto

11. června 2009 • 16:15

Na tradičně prašné a hodně rozbité šotolinové trati začal dnes dnešním dopoledním shakedownem letošní ročník Acropolis Rally of Greece. Podél tratě jsme měli i našeho stálého redakčního spolupracovníka Miroslava Knedlu, jehož fotogalerii si můžete dnes prohlédnout.

příspěvků: 1 celý článek »

Jezdci PCWRC testovali před Rally Acropolis

foto

11. června 2009 • 08:00

Pořadatelé 56. ročníku Acropolis rally of Greece připravili předevčírem pro účastníky mistrovství světa produkčních vozů nedaleko Examilie testovací úsek, na kterém měli jezdci možnost nastavit své vozy pro jednu z nejnáročnějších soutěží letošního kalendáře.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën míří v Řecku vysoko

foto

10. června 2009 • 13:45

Řecká Acropolis rallye otevírá druhou polovinu sezony mistrovství světa FIA 2009 a po pěti vítězných úvodních kolech Citroën Total World Rally Team, jeho vozy C4 WRC, stejně jako Sébastien Loeb a Daniel Elena touží navázat na vítěznou nit právě na extrémně náročné řecké rally. Dani Sordo a Marc Marti, týmoví kolegové, by rovněž rádi dobyli stupně vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg v Řecku a Polsku s Xsarou, pak se uvidí

foto

10. června 2009 • 13:00

Neustálé pochybnosti o možné změně vozu prohlubuje i nadále Petter Solberg, který sice potvrdil účast se stávajícím Citroënem Xsara WRC v nadcházejících dvou podnicích světového šampionátu, již v příštím týdnu však bude testovat jiný vůz.

žádný příspěvek celý článek »

Ze zmoklé Telče do horkého Řecka

foto

10. června 2009 • 12:00

Sherlog Racing Team absolvoval premiérový sprint v Telči a momentálně se připravuje na další start v mistrovství světa. Zmoklá Rally Vysočina v Telči měla pro všechny členu Sherlog Racing Teamu poněkud zvláštní příchuť. Na nové rychlostní zkoušky se těšili všichni mladíci v týmu i zkušený Josef Semerád, ale hned úvod soutěže ukázal, že jásání si tým bude muset nechat na jindy.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Stav zkoušek je přijatelný, horko brutální

foto

10. června 2009 • 07:00

Seriál mistrovství světa pokračuje v rychlém sledu. Dalším závodem bude ve dnech 11. – 14. června slavná Akropolis rally v Řecku. Na start se postaví i česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek, která bude s Mitsubishi Lancer Evo IX bojovat o body do produkční klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Lambros Athanassoulas na Acropolis s Fabií od A-Stylu

foto

4. června 2009 • 17:00

Athanassoulas Rally Team oznámil, že se nakonec skutečně představí se Škodou Fabií S2000 na šestapadesátém ročníku Rally Acropolis. Dvojice Lambros Athanassoulas - Nikos Zakheos obdržela pro svou domácí soutěž divokou kartu v rámci P-WRC, celý projekt se podřilo zrealizovat za pomoci řeckého dealera Škoda a sponzoringu společností Jetoil, GA Ferries, Michas, 4Trochoi a Puma.

žádný příspěvek celý článek »

Předběžný seznam přihlášených na Rally Acropolis

foto

14. května 2009 • 14:00

Dva týdny po Rally Sardinia se enkláva startujících přesune do nedalekého Řecka na Rally Acropolis. V seznamu přihlášených figuruje pouze pětačtyřicet jmen, z toho čtveřice českých reprezentantů. Martina Prokopa a Martina Semeráda by měla doplnit dvojice Citroenů C2 S1600 s Marcelem Sitníkem a Michaelem Hondou za volantem. Mimo Patrika Sandella by měl vyzkoušet Fabii S2000 od Aimontu i Labros Athanassoulas.

žádný příspěvek celý článek »

Aris Vovos se Subaru Impreza WRC S14

foto

27. dubna 2009 • 16:30

Čtyřnásobný řecký šampión, Armadios Vovos vymění při své domácí Acropolis Rally produkční Lancer deváté evoluce za Imprezu S14 WRC. Čtyřiačtyřicetiletý Atéňan pravidelně na domácí soutěž volí speciál WRC. Před pěti lety zajel osmé místo se starším Focusem, poté zkoušel různé generace Imprezy a naposledy provedl po šotolinových tratích Focus WRC 07.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist