www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Finland (JWRC)

Střípky před startem Finské rally

foto

27. července 2009 • 12:55

Po kratší letní přestávce se na přelomu července a srpna vrací kolotoč světových rally na rychlou finskou šotolinu. Letošní Neste Oil Rally Finland, fanoušky často ve zkratce označovaná jako NORF, bude zcela jistě, jak už se v posledních letech stalo nepsanou tradicí, ozdobou celého letošního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

J-M Latvala: Polský incident je za mnou!

foto

27. července 2009 • 07:00

Finský talent Jari-Matti Latvala po několika chybách téměř vyklízel kokpit druhého Focusu továrního týmu Ford, Malcom Wilson však i přes fatální selhání v závěrečné superspeciálce poslední odjeté soutěže světového šampionátu, Polské rally, která znamenala konec nadějí na do té doby jistý týmový double a byla pověstnou třešničkou na dortu, nadále nad svým pilotem číslo dva hůl neláme a i ve zbývajících čtyř soutěžích ho postaví na start pod hlavičkou A týmu. Pro Latvalu je však letošní sezona ztracena v nenávratnu, proto by rád své chyby odčinil v podobě maximální možné pomoci svému týmovému kolegovi Mikko Hirvonenovi.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg stále jedná o Citroënu C4 WRC!

foto

7. července 2009 • 07:00

Přes potvrzení startu na Finské rally se stávající Xsarou WRC neutichají kolem možné změny vozu Pettera Solberga i nadále spekulace. Nyní se opět vrací možnost postavit se na start s Citroënem C4 WRC ve specifikaci roku 2008.

příspěvků: 4 celý článek »

Alén: Naše účast ve Finsku je tak 50:50

foto

5. července 2009 • 08:00

Příjemné překvapení následovalo po oznámení oficiálního seznamu přihlášených na Finskou rally, když se na entry listu objevila jména Hanninen a Alén, pilotů, kteří spolu budou přímo soupeřit již příští víkend v Rusku v rámci šampionátu IRC. Další tvrdý souboj obou by se tak měl odehrát na pro oba domácím podniku, účast Antona Aléna však dle jeho slov není vůbec definitivní.

žádný příspěvek celý článek »

Potvrzeno: Solberg ve Finsku se stávající Xsarou

foto

4. července 2009 • 10:30

Spekulace o možné změně vozu v týmu Pettera Solberga se minimálně pro nadcházející soutěž ve Finsku zdají být vyřešeny. Norský pilot potvrdil, že i po testu několika vozů je Xsara prozatím nejlepší možností k dosažení nejlepšího výsledku.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Kajem Lindstromem před Finskou rally

foto

1. července 2009 • 06:00

Kaj Lindstrom, bývalý spolujezdec Tommiho Makkinena a již desetinásobný účastník nadcházejícího podniku mistrovství světa, který se pojede na přelomu července a srpna, opět usedne na horké sedadlo po bok pilota Ferrari, Kimiho Raikkonena. Ten si tak odbude světovou premiéru, když se na start domácí soutěže postaví opět se svým Abarthem Grande Punto S2000. O svém jedenáctém startu na domácí soutěži nám finský copilot prozradí pár detailů v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Kimi Raikkonen se postaví na start Finské rally

foto

29. června 2009 • 20:50

Mistr světa Formule 1 z roku 2007 Kimi Raikkonen bude historicky vůbec prvním pilotem této série, který se zároveň postaví na start podniku zařazeného do seriálu Mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Finský pilot se totiž zůčastní své domácí soutěže, tedy Neste Oil Rally Finland.

příspěvků: 5 celý článek »

Juho Hänninen pojede s Fabií S2000 Neste Oil Rally Finland

foto

29. června 2009 • 15:15

Finský mladík Juho Hänninen, který je v letošním roce továrním jezdcem Škody Motorsport, se nakonec přeci jen představí na domácím podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, Neste Oil Rally Finland, která se pojede na přelomu července a srpna.

příspěvků: 2 celý článek »

Matti Rantanen potvrzen pro Finsko jako dvojka Munchi’s

foto

26. června 2009 • 22:00

Matti Rantanen se pro domácí Finskou rally stal dvojkou týmu Munchi's Ford WRT. 28-letý jezdec, loňský vítěz ceny ‘Abu Dhabi Spirit of the Rally’, tak bude mít příležitost vylepšit svou sedmou příčku, kterou vybojoval s Fordem Focus WRC 06. Fin v argentinském týmu nahradí Mattiase Thermana, který měl podle prvotních plánů druhý Focus specifikace 08 obsadit.

příspěvků: 1 celý článek »

Neste Oil Rally Finland bez Ouninpohjy

foto

27. února 2009 • 13:00

Pořadatelé Neste Oil Rally Finland včera zveřejnili několik podstatných informací o letošním ročníku soutěže. Na oficiální stránky „vyvěsili“ Rally Guide 1 a zároveň poinformovali o podobě rychlostních zkoušek, které budou pro letošní rok změněny o dvaatřicet procent. Z důvodu nedostatku dobrovolníků bude zcela upuštěno od slavného testu Ouninpohja, jež se v loňském roce jel ve zkrácené verzi pod názvem Kataristo.

žádný příspěvek celý článek »

toplist