www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Martin Semerád před startem Catalunya Rally

foto

2. října 2009 • 06:00

Ve čtvrtek večer odstartuje Movistar RACC Catalunya Rally, které se účastní i česká posádka Semerád – Ceplecha. Ve čtvrtek dopoledne absolvovali jezdci účastnící se španělské Catalunya Rally testovací rychlostní zkoušku shakedown. Celkem v šesti průjezdech si zde chování svého Mitsubishi lancer EVO X vyzkoušela i posádka Pirelli Stars Driver teamu ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Catalunya od Sharka

foto

1. října 2009 • 15:30

Teprve druhou a zároveň poslední asfaltovou soutěží letošního mistrovství světa bude o tomto víkendu Rally Catalunya - Costa Daurada. Dnes proběhl na jihozápad od Barcelony shakedown, z něhož si můžete prohlédnout téměř padesátku snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Sharka.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop chce potvrdit letošní titul

foto

1. října 2009 • 06:00

Víkendová Katalánská rally definitivně uzavře letošní juniorský šampionát, který už ve Finsku korunoval své šampióny. Těmi se stala česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Ve Španělsku jsou však připraveni bojovat za obhajobu loňského prvenství.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou odstartují na Catalunya Rally

foto

1. října 2009 • 05:00

Martina Semeráda se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou čeká první start na asfaltové soutěži Mistrovství světa, kterou bude španělská Movistar RACC Rally Catalunya. Mladý český jezdec , účastnící se projektu pro podporu talentů pod názvem Pirelli Star Driver, již ve žlutém Mitsubishi Lancer EVO X absolvoval čtyři soutěže Mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Fiestu R2 čeká debut v MS

foto

30. září 2009 • 15:00

Rally de Espaňa, pátá soutěž Fiesta Sporting Trophy International, která je zároveň jediným podnikem tohoto šampionátu na asfaltu, bude místem premiéry nové Fiesty R2 v mistrovství světa. S nástupcem modelu ST se představí šestice soutěžících.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy jezdců před Rally Catalunya

foto

30. září 2009 • 13:30

Již jen několik málo chvil zbývá do startu předposledního dílu letošního mistrovství světa, kterým bude o následujícícm víkendu asfaltová Rally Catalunya. Ta by měla poodkrýt tajenku, jak to letos dopadne v nezvykle vyrovnaném boji o mistrovský titul.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb: Španělsko je prioritou

foto

29. září 2009 • 10:15

S jasným cílem se vydá na rychlé katalánské asfalty jednička továrního týmu Citroen a úřadující světový šampion Sebastien Loeb. Na nadcházející předposlední soutěži letošní sezóny mistrovství světa FIA v rally musí získat maximální počet bodů, aby eliminoval náskok svého největšího rivala Mikko Hirvonena z konkurenčního Fordu.

žádný příspěvek celý článek »

Citroen touží v Katalánsku po double

foto

29. září 2009 • 07:20

Předposlední podnik mistrovství světa FIA WRC 2009 RACC Rally Katalánsko by mohl být z pohledu konečného účtování už rozhodující. Pro Citroën Total WRT tým to znamená jediný cíl - počtvrté za poslední čtyři roky se pokusit dobýt double, první dvě místa.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Catalunyu

foto

10. září 2009 • 17:30

Zajímavý seznam přihlášených posádek přináší pořadatelé 45. Rally RACC Catalunya-Costa Daurada, které by se mělo zúčastnit 80 posádek. Mezi šestnácti vozy kategorie WRC je i několik překvapení. Jak bylo mnohokrát komentováno, Petter Solberg vyměnil Xsaru za model C4. Větším překvapením je druhý světový start Paula Birda ve druhém voze týmu Munchi's.

žádný příspěvek celý článek »

Lambros Athanassoulas pojede Catalunyu s Fiestou

foto

1. září 2009 • 14:00

Lambros Athanassoulas se po vydařené Acropolis Rally, kde dokázal porazit všechny oponenty v P-WRC, vrací na mezinárodní scénu při Rally RACC Catalunya - Costa Daurada. Dvaatřicetiletý rodák z Atén navigovaný Nikosem Zakheosem využije služeb Fiesty R2 v rámci Fiesta Sporting Trophy International. V Katalánsku se očekává 4-6 těchto nových speciálů.

žádný příspěvek celý článek »

toplist