www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Würth Partr Rally Vsetín

Orsák obhájil titul ve sprintrally

foto

24. října 2009 • 19:20

Jaroslav Orsák s navigátorem Karlem Vajíkem na Mitsubishi získali domácí titul ve sprintrally. V závěrečném závodě sezóny ve Vsetíně jim k udržení bezpečného vedení stačilo druhé místo za Pavlem Valouškem s Octavií WRC. Orsákův jediný soupeř v boji o titul Josef Peták skončil až pátý a těsně uhájil konečné druhé místo před Valouškem.

příspěvků: 3 celý článek »

Po šesté RZ stále vede „Valda“

foto

24. října 2009 • 13:00

Ani po šesté rychlostní zkoušce, která se jela ve zcela novém úseku Malá Bystřice – Vsetín, se Orsákovi nepodařilo vrátit se na vedoucí pozici. Na prvního Valouška mezi jezdci řečeného Valdu ztrácí skoro osm vteřin. Peták se propadl na pátou pozici, před něj se dostal Polák Grzyb. Nejobávanější rychlostní zkoušku nejlépe zajel Slovák Jozef Béreš junior. Nikdo zde nehavaroval ani neodstoupil.

žádný příspěvek celý článek »

Engeův spolujezdec se bude ze zranění páteře dlouhodobě léčit

foto

24. října 2009 • 12:20

Nepříjemné zranění spolujezdce Tomáše Engeho – Michala Ernsta měla za následek havárie, která se odehrála ve druhé rychlostní zkoušce z Bystřičky do Malé Bystřice. Enge v ní nezvládl levotočivou zatáčku a vyletěl z tratě. Tím pro něj a jeho spolujezdce závod skončil.

příspěvků: 4 celý článek »

Ohlasy po 3. RZ Würth Partr Rally Vsetín

foto

24. října 2009 • 11:20

Po třetí rychlostní zkoušce je v čele vsetínské soutěže lídr sprintového šampionátu Jaroslav Orsák. Jediným, kdo mu zatím je schopen konkurovat, je Pavel Valoušek s Octavií WRC, kterého zbrzdil defekt na RZ 3.

žádný příspěvek celý článek »

Po třetí zkoušce vede Orsák, soutěž provází havárie

foto

24. října 2009 • 10:30

Již ve druhé rychlostní zkoušce vsetínského sprintu vypadl první vůz. Tomáš Enge nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a vypadl z trati. Spolujezdec Michal Ernst byl s bolestmi zad odvezen do nemocnice na vyšetření. Organizátoři druhou rychlostní zkoušku zastavili a jezdcům od startovního čísla 17 budou přiděleny časy.

žádný příspěvek celý článek »

Vsetínský sprint odstartoval, podle jezdců výsledky ovlivní počasí

foto

24. října 2009 • 10:00

Přesně o půl deváté odstartoval z rampy před vsetínským zámkem první závodní vůz na trať WÜRTH PARTR rally Vsetín. První rychlostní zkoušku absolvuje 88 posádek včetně prvního českého jezdce Formule 1 Tomáše Engeho. Podle ohlasů závodníků rozhodovat o vítězi bude především počasí. Ráno bylo totiž na Vsetíně pouhých sedm stupňů nad nulou a mrholilo. Barva oblohy nenaznačuje, že by mělo být lépe.

žádný příspěvek celý článek »

Jaromír Tomaštík představuje trať vsetínského sprintu

foto

23. října 2009 • 06:00

Stává se již tradicí, že valašské automobilové soutěže, respektive jejich trať, představuje člověk nejpovolanější. S blížící se WÜRTH PARTR rally Vsetín 2009 jsme pro tento účel poprosili vsetínského Jaromíra Tomaštíka. V následujících řádcích najdete tipy, kam se vypravit a jak vidí trať erzet samotný jezdec.

žádný příspěvek celý článek »

CNG Seznam.cz Rally Team čeká poslední závod v rámci MČR sprintrally

foto

22. října 2009 • 16:00

Na vsetínském rallysprintu zakončí posádka Tomáš Enge - Michal Ernst letošní úspěšné vystoupení CNG Seznam.cz Rally Teamu na poli mistrovství České republiky sprintrally. Po smolných závodech ve Vyškově a Jeseníkách by proto dvojice s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG opět chtěla promluvit do pořadí na příčkách nejvyšších.

žádný příspěvek celý článek »

Milan Pantálek pojede ve Vsetíně s Fabií WRC

foto

21. října 2009 • 10:00

V loňské sezóně si Milan Pantálek odbyl na Würth Partr Rally Vsetín premiéru s vozem S2000, letos se poprvé ve své kariéře posadí se speciálem WRC. Již koncem tohoto týdne totiž usedne do Škody Fabie WRC, kterou po většině letošních sprintů vodil Karel Trněný.

žádný příspěvek celý článek »

Grzybovo bojové zbarvení Škody Fabie S2000

foto

20. října 2009 • 14:00

O zmene techniky v slovenskom RUFA Rally Teame na nadchádzajúcu Würth Partr Rally Vsetín sme už fanúšikov rally súťaží informovali. Dnes prinášame „bojové pomaľovanie“ vozidla Škoda Fabia S2000 s ktorým odštartuje naša posádka Grzegorz Grzyb – Przemyslaw Mazur na uvedenej súťaži.

žádný příspěvek celý článek »

Sedmkrát S2000 a čtyřikrát WRC na WÜRTH PARTR rally Vsetín 2009

foto

20. října 2009 • 13:20

Týden před závěrečným podnikem AutoCont MČR ve sprintrally, jímž bude WÜRTH PARTR rally Vsetín 2009, máme jasno o posádkách, které mají zájem startovat na Valašsku. Seznam přihlášených čítá celkem 106 posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Sněhová kalamita se nevyhnula ani Vsetínsku

foto

20. října 2009 • 13:10

Proměnlivé počasí si pohrálo i s pořadateli. Týden před startem závěrečného podniku AutoCont MČR ve sprintrally komplikují hromady sněhu, popadané stromy a přetrhané elektrické vedení.

žádný příspěvek celý článek »

Před závěrečnou soutěží Enteria a.s. Rally Cupu vede Jan Havel

foto

20. října 2009 • 09:45

O uplynulém víkendu se rozhodlo o držiteli titulu mistra České republiky v MMČR, kterým se stal opět po roce luhačovický jezdec Roman Kresta. Na Václava Pecha tak zbylo jen s minimálním bodovým odstupem druhé místo a třetí skončil v českém mistráku Jan Kopecký. O vítězi Enteria a.s. Rally Cupu se však prozatím nerozhodlo a poslední soutěží vypsanou pro tento pohár je Würth Partr Rally Vsetín, která se jede již o nadcházejícím víkendu.

příspěvků: 1 celý článek »

RUFA so Škodou Fabia S2000

foto

13. října 2009 • 14:25

Po dvojmesačnej prestávke sa už o dva týždne opäť predstaví slovenský RUFA Rally Team u našich západných susedov na poslednom rally šprintovom podujatí Würth Partr Rally Vsetín.

žádný příspěvek celý článek »

Zvláštní ustanovení na Würth Partr Rally Vsetín

foto

9. října 2009 • 09:00

Konečně dorazily k pořadatelům posledního rallysprintu letošní sezóny, Würth Partr Rally Vsetín, schválené zvláštní ustanovení. Kromě nich si můžete prohlédnout také čerstvě zveřejněný časový harmonogram i průběžný seznam přihlášených posádek včetně některých překvapení.

příspěvků: 12 celý článek »

toplist