www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Novou Fiestu S2000 bude při jejím debutu na Rallye Monte Carlo řídit Mikko Hirvonen

foto

8. prosince 2009 • 04:00

Posádka ve složení Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen, která v letošní sezóně mistrovství světa v automobilových soutěžích obsadila celkově druhou příčku, bude na lednové rallye Monte Carlo startovat s vozem Ford Fiesta S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Oficiálně: Hirvonen s Fiestou S2000 na startu Monte Carla!

foto

4. prosince 2009 • 20:30

To, o čem se již delší dobu spekulovalo se po dnešním dnu stává skutečností. Šéf týmu M-Sport, který v současné době tvrdě pracuje na novém přírůstku do rodiny nesoucí jméno S2000, Fiestě S2000, oficiálně potvrdil nasazení jedničky továrního týmu, Mikko Hirvonena, do legendární Rallye Monte Carlo, která stejně jako v letošním roce otevře šampionát IRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Mikko Hirvonen testoval Fiestu S2000 před Monte Carlem (+VIDEO)

foto

2. prosince 2009 • 15:00

V zimních podmínkách začalo tento týden testování týmu M-Sport, který neúnavně připravuje novou Fiestu S2000 pro Rallye Monte Carlo 2010, do jehož startu zbývají již jen dva měsíce. Při testování v departementu Ardéche v regionu Rhône-Alpes se jako první za volant posadil druhý nejlepší jezdec letošní sezóny světového šampionátu, Mikko Hirvonen, který si Fiestu S2000 nemůže vynachválit.

žádný příspěvek celý článek »

Meeke: Rally potřebuje organizátory, jako v Monte Carlu!

foto

14. října 2009 • 23:30

Novopečený šampion série IRC Kris Meeke chválí organizátory zahajovacího podniku sezony 2010, kterou bude stejně jako letos lednová Rallye Monte Carlo, za plánované změny v harmonogramu soutěže. Novinkou bude rozřazovací zkouška, na základě jejíchž výsledků budou posádky startovat do soutěže. Podnik bude stejně jako v letošním roce začínat netradičně již v první polovině týdne.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo 2010: revoluce v televizním vysílání z rally

foto

14. října 2009 • 17:05

Promotérská společnost Eurosport Evnents a Automobile Club de Monaco se v minulých dnech dohodly na plánu televizních přenosů z legendární Rallye Monte Carlo. A jde opravdu o velkolepou věc – živě mají být přenášeny bez výjimky všechny rychlostní zkoušky, což z této rally dělá podnik s historicky největším rozsahem televizních přenosů.

příspěvků: 4 celý článek »

Juho Hänninen je s výkonem v Monte Carlu spokojený

foto

4. února 2009 • 16:00

Finský pilot Juho Hänninen patřil při premiérovém startu Škody Fabie S2000 na lednové Rallye Monte Carlo k největším překvapením. Přestože se mu nepodařilo udržet vítězství až do samotného cíle, zanechal v srdích fanoušků i odborníků výborný dojem.

příspěvků: 1 celý článek »

Video z Rallye Monte Carlo od Aleše Trhlíka

foto

30. ledna 2009 • 11:00

Ještě jednou se vrátíme k letošnímu ročníku legendárního Monte Carla. Po uměleckých dílech Nedbise si tentokráte můžete prohlédnout jiné zpracování zaměřené na profilové záběry jednotlivých posádek na náročných rychlostních zkouškách tak, jak je zachytil náš stálý redakční spolupracovník Aleš Trhlík.

příspěvků: 5 celý článek »

Gardemeister nakonec "domácí" Monte nedokončil

foto

30. ledna 2009 • 04:00

Po odchodu automobilky Suzuki z mistrovství světa se náhle ocitl finský jezdec Toni Gardemeister bez angažmá. Nakonec se však dokázal dohodnout s týmem Astra Racing na další spolupráci, což vyústilo ve start na zahajovacím podniku IRC, Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšná premiéra Fabie S2000 na Rallye Monte Carlo

foto

29. ledna 2009 • 05:00

Tovární tým Škoda Motorsport představil na úvodním podniku seriálu IRC dva závodní speciály Fabia Super 2000. Po téměř dvouletém vývoji vozu tak projekt Fabia Super 2000 vstoupil do další fáze. Oba vozy řízené finskou posádkou Juho Hänninen a Mikko Markkula a českými kolegy Janem Kopeckým a Petrem Starým ukázaly v průběhu náročné a povětrnostními podmínkami záludné soutěže, že Škoda Motorsport vyvinula konkurenceschopný závodní speciál.

žádný příspěvek celý článek »

Závěrečné video z Rallye Monte Carlo

foto

27. ledna 2009 • 20:00

Letošní Rallye Monte Carlo vyvrcholila pro české fanoušky nešťastnou desátou zkouškou i 'Nocí dlouhých nožů'. Také naše videoreportáže z této vpravdě legendární soutěže se přiblížily ke konci, dnes můžete shlédnout závěrečný díl a nasát tak naposledy atmosféru zasněžených francouzských silniček i pro řadu impozantního průjezdu přes Col de Turini.

příspěvků: 7 celý článek »

Martin Rada veze z prestižního Monte Carla stříbro v N3

foto

26. ledna 2009 • 14:00

Hustopečský závodník Martin Rada a jeho navigátor Roman Petr zvládli celou náročnou soutěž Rallye Monte Carlo 2009 a navíc si s vozem Alfa Romeo 147 vybojovali stříbrnou medaili ve třídě N3. Celkově pak posádce patřilo rovněž solidní 21. místo.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie ze 3. etapy Rallye Monte Carlo od Romana Kašpárka

foto

26. ledna 2009 • 11:00

Závěrečná etapa Rallye Monte Carlo zavedla posádky zpět k Monacu, kde se během páteční noci po delší odmlce uskutečnila legendární Noc dlouhých nožů. Jak to vypadalo na přejezdové rychlostní zkoušce i na samotném vrcholu Col de Turini můžete shlédnout na poslední fotogalerii od našeho redakčního spolupracovníka Romana Kašpárka.

žádný příspěvek celý článek »

Wittmann se cíle nedočkal, ale nezklamal

foto

26. ledna 2009 • 08:30

Ještě před závěrečnými čtyřmi testy Rallye Monte Carlo vypadala situace rakouské posádky Franz Wittmann - Bernhard Ettel na voze Mitsubishi Lancer Evo IX více než dobře. Náležela jí devátá příčka absolutní klasifikace a pomyslné vedení mezi klasickými produkčními vozy.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z 2. etapy Rallye Monte Carlo od Romana Kašpárka

foto

25. ledna 2009 • 19:30

Také druhá etapa letošní Rallye Monte Carlo se nesla ve znamení proměnlivého počasí. Na rychlostních zkouškách v horách na západ od Valence se posádky setkaly se suchem, mokrem, blátem, sněhem, ledem i nocí. Atmosféru čtvrtečních rychlostních zkoušek můžete nasát z fotografií Romana Kašpárka, kterou kvůli problémům s internetem ve Francii přinášíme až dnes.

příspěvků: 2 celý článek »

Ogierovi se za volantem Super 2000 líbilo

foto

25. ledna 2009 • 17:10

Kromě překvapení v podobě konečného prvenství s sebou nesl start Sebastiena Ogiera na letošní Rallye Monte Carlo otázku, jak se úřadující juniorský mistr světa dokáže vypořádat s premiérovým startem za volantem Peugeotu 207 Super 2000 v barvách BFGoodrich.

žádný příspěvek celý článek »

toplist