www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Principe de Asturias (ME)

Kopecký vyhrál druhý závod IRC v řadě!

foto

12. září 2009 • 15:50

Jan Kopecký si po senzačním vítězství na domácí barumce dojel i pro druhou výhru v seriálu IRC v řadě – po bezchybném výkonu prostém také jakýchkoliv technických problémů či defektů porazil ve španělském Oviedu všechny konkurenty a jen upevnil své šance na celkové prvenství v seriálu IRC.

příspěvků: 3 celý článek »

Sledujte Rally Principe de Asturias ONLINE!

foto

11. září 2009 • 07:00

Tři týdny po neskutečně nabité barumce se seriály Intercontinental Rally Challenge a Mistrovství Evropy opět scházejí, tentokrát v okolí Ovieda na severozápadě Španělska. Rally Principe de Asturias se v IRC zabydflela už loni, v ME si ale odbývá svou premiéru. Ve Španělsku nechybí špičky obou seriálů, které k radosti českých fanoušků na poslední chvíli doplnil náš Jan Kopecký, muziku bude tvrdit rovněž několik domácích pilotů. Sledujte Rally Principe de Asturias se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

Shake na Asturias vyhrál Hevia s fabií

foto

10. září 2009 • 13:00

Účastníci seriálů IRC a ME si už po barumce oddechli a s novými silami tento víkend nastoupí k dalšímu společnému klání. Na programu je španělská Rally Principe de Asturias, která si po loňském debutu v IRC letos odbývá svou premiéru jako podnik mistrovství Evropy. Soutěž měla dnes dopoledne na programu shakedown, který se uskutečnil na 3.3 kilometry dlouhém úseku Pola de Siero - Munco obvykle využívaném při závodech do vrchu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Principe de Asturias od Joao M Farii

foto

21. září 2009 • 15:00

Na konci tohoto týdne bude seriál IRC pokračovat na severu Itálie, dnes se však virtuálně přeneseme na předchozí závod ve Španělsku. Velký triumf Jana Kopeckého na Rally Principe de Asturias pro vás zdokumentoval náš portugalský redakční spolupracovník Joao M Faria.

příspěvků: 1 celý článek »

Titul v IRC mezi značkami má potřetí Peugeot

foto

14. září 2009 • 17:00

Ačkoliv do konce sezony IRC zbývají ještě dva podniky, o titulu mezi značkami je již rozhodnuto. Peugeot získal titul již potřetí v řadě, a pokud se Kris Meeke udrží v čele mezi jezdci až do konce sezony, bude Peugeot a jeho posádky slavit dohromady již šestý titul. V předchozích letech dominoval Peugeot nejen mezi týmy, ale i mezi posádkami, která na francouzském vozy vždy získali titul.

žádný příspěvek celý článek »

První den na Asturias pod vládou Bassa a škodovek

foto

11. září 2009 • 23:00

Rally Principe de Asturias zahájila poslední třetinu letošního IRC, kromě toho ale premiérově hostí i seriál ME. V obou klasifikacích po prvním vede italský tovární jezdec Giandomencio Basso, který tak úspěšně nakročil k dalšímu jižanskému triumfu letošní sezony. Českým fanouškům také dělají radost dvě posádky na Fabiích S2000 – domácí Alberto Hevia se dlouho držel ve vedení, před následující etapou je celkově druhý před Janem Kopeckým.

žádný příspěvek celý článek »

Kopecký: Poprvé jsem ráno startoval s rampou

foto

11. září 2009 • 15:40

Dlouho to vypadalo, že posádku Jan Kopecký-Petr Starý ve Španělsku na Rally Principe de Asturias neuvidíme. Až úspěch na Barum Czech Rally Zlín a finanční výpomoc od španělského dovozce české značky umožnil dvojici poprat se o další cenné body do Intercontinental Rally Challenge.

příspěvků: 2 celý článek »

Dani Sordo na průzkumu v IRC

foto

10. září 2009 • 19:45

Dani Sordo, dvojka továrního týmu Citroën, zavzpomínal při dnešním shakedownu Rally Principe de Asturias na svá léta, kdy začínal pokukovat po mezinárodní scéně. Mladý Španěl se jako host v pozici diváka zúčastnil dnešní testovací zkoušky a mimo to navštívil i servis.

příspěvků: 1 celý článek »

Meeke potěšen krokem Škody nasadit Kopeckého

foto

9. září 2009 • 20:00

Průběžný leader šampionátu IRC Chris Meeke je potěšen krokem továrního týmu Škody, který potvrdil start Jana Kopeckého, který je s tříbodovou ztrátou druhý, na následující Rally Principe de Asturias, startující již tento týden. Meeke tak doufá, že se s Fabií S2000 postaví na start všech tří zbývajících podniků a bude tak mít možnost poprat se o titul s kompletní špičkou až do konce.

žádný příspěvek celý článek »

Na Rally Principe de Asturias se představí tři Fabie S2000

foto

7. září 2009 • 21:15

V pořadí devátý závod šampionátu Intercontinental rally chalenge (IRC) rally Principe de Asturias poblíž španělského města Ovieda přivítá 10. září na svém startu tři speciály Škoda Fabia Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rallye Principe Asturias

foto

3. září 2009 • 12:00

Sezona IRC graduje. Seznam přihlášených posádek do Rally Principe de Asturias byla právě oznámena a přesto, že není zcela uspokojivá, může leccos v boji o titul naznačit. Mezi 36 přihlášenými nechybí ani na poslední chvíli přihlášený Jan Kopecký nebo Antonín Tlusťák.

žádný příspěvek celý článek »

Na Asturias pojede s Corsou Gardemeister

foto

1. září 2009 • 17:20

Po Alexi Benguém a Andreasi Mikkelsenovi se koncem příštího týdne stane Toni Gardemeister třetím jezdcem, který usedne do speciálu Opel Corsa OPC S2000 v rámci seriálu Intercontinental Rally Challenge.

příspěvků: 1 celý článek »

Na Asturias s druhým Fiatem Fuster

foto

28. srpna 2009 • 12:00

Italský Abarth našel novou dvojku vedle Giandomenica Bassa pro Rallye Principe de Asturias. Do druhého továrního speciálu Fiat Grande Punto S2000 usedne Miguel Fuster, který se zde loni objevil za volantem konkurenčního Peugeotu 207 S2000. Tehdy vybojoval solidní páté místo absolutně.

příspěvků: 2 celý článek »

Nick West bude pokračovat v IRC

7. května 2009 • 12:00

Soukromý britský pilot Volkswagenu Polo 1,4 16V, Nick West, zvažuje pokračování v lákavém Intercontinental Rally Challenge, mezi vozy kategorie 2WD Cupu. Britský pilot získal v první soutěži sezony, Rallye Monte Carlo šest bodů za třetí místo a rád bych dokonal husarský kousek, kterým by byl boj o zisk titulu s vozem třídy N1. „Jsme jen čtyři body od vedení šampionátu a je šance na udržení této pozice,“ říká zkušený Brit.

žádný příspěvek celý článek »

toplist