www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Aleš Loprais odstoupil z dakarské rallye

foto

5. ledna 2010 • 17:15

Po celonoční opravě přední nápravy a řízení bylo zřejmé, že nelze ani s opraveným vozem pokračovat do dunové sekce rallye. Rozhodnutí odstoupit ze soutěže bylo bolestivé, ale za daných okolností jediné možné. Osudnou pro další pokračování týmu v rallye se stala druhá etapa, shodou okolností přesně ve stejných místech a na stejných cestách pohoří Sierra de Cordoba, kde tam musel odstoupit ze soutěže i v loňském roce, tentokrát šlo ovšem o druhou etapu, nikoli předposlední.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - třetí etapa (+VIDEO)

foto

5. ledna 2010 • 02:00

Třetí den se posádky pustily do těch správných podmínek, hodných dakarskému soutěžení. Z trati, které se hodíly spíše do klasických rally, se posádky přesunuly do písečných dun.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - druhá etapa (+VIDEO)

foto

4. ledna 2010 • 02:00

Dnešní etapa byla takřka shodnou s předposledním měřeným úsekem loňského ročníku. Posádky se dostaly do pohoří Sierra Cordoba, známého stejně jako včerejší etapa z Rally Argentina. Zpoždění startu zavinil předpovídaný déšť, který místní obyvatele vůbec nepřekvapil.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Tomeček v první etapě havaroval

foto

3. ledna 2010 • 12:20

Vážení přátelé dakaru a našeho týmu, zdravím vás z bivaku v Cordobě. Bohužel mám pro vás zprávu, kterou jsem doufal, že vůbec v letošním ročníku nebudu muset napsat. Tatra č. 509 dnes na 225kilometru speciálky (tedy přibližně 25 kilometrů před cílem) havarovala.

příspěvků: 1 celý článek »

Aleš Loprais zahajuje Dakar 2010 druhý místem v úvodním speciálu

foto

3. ledna 2010 • 11:00

První speciální zkouška nedaleko argentinské Cordoby přinesla slibné druhé místo pro posádku Aleše Lopraise s odstupem pouhých 27 sekund na vítězného Čagina. Startu speciálky, při níž se posádky vyšplhaly až do nadmořské výšky 1000 metrů, předcházel 350kilometrový přesun, přičemž asistence se z jeho trasy odpojily už ve dvou třetinách, aby v pohodě co nejdříve dorazily do cílové Cordoby.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - první etapa (+VIDEO)

foto

3. ledna 2010 • 03:30

První etapa jihoamerického Dakaru 2010 je v cíli. Úzké profily tratí známé taktéž z kolotoče mistrovství světa v rally mohou za dlouhé intervaly mezi startujícími. Špička mezi automobily měla bezpečnostní rozestupy tří minut a například časové rozmezí mezi posledním automobilem a prvním kamionem byla více než jedna hodina. To vše kvůli bezpečnosti.

žádný příspěvek celý článek »

Úvodní briefing před startem dává Dakar 2010 do pohybu

foto

2. ledna 2010 • 09:45

Ráno před slavnostním startem je tradičně věnován hromadnému briefingu závodníků a asistencí. Sada pokynů tedy zazněla i na Nový rok 2010. Ředitel soutěže Etienne Lavigne nejprve přivítal všechny zúčastněné a zdůraznil výrazně offroadový charakter letošního ročníku. Trasu představil jako obvykle její stavitel David Castera a zdůraznil její nejvýznamnější momenty.

žádný příspěvek celý článek »

Interview s Josefem Macháčkem

foto

1. ledna 2010 • 22:15

V dobré náladě a s vědomím vlastní síly nastupuje na Nový rok v Buenos Aires na start 32. ročníku Rallye Dakar Josef Macháček. Dvaapadesátiletý závodník a konstruktér ze stáje KM Racing, bude během příštích několika dnů usilovat o šesté vítězství v kategorii čtyřkolek.

žádný příspěvek celý článek »

Nejhezčím truckem na Dakaru 2010 je Tatra Marka Spáčila

foto

1. ledna 2010 • 21:30

České specializované diskuzní fórum pro řidiče a fanoušky nákladních vozidel Truck-Forum.cz spustilo před startem samotné dakarské soutěže anketu Miss Dakar 2010 o nejhezčí truck v letošním startovním poli. Nominováno bylo 16 kamionů zahraničních týmů a 6 vozidel českých týmů. Anketa byla ukončena dnes a vítězný kamion obdrží ozdobnou samolepu s označením tohoto titulu.

žádný příspěvek celý článek »

Přejímky jsou úspěšně za námi, Dakar může začít

foto

1. ledna 2010 • 11:50

Poslední tři dny rok 2009 byly zasvěceny technickým přejímkám všech závodních strojů. Tatra Aleše Lopraise jimi jako již každoročně prošla bez problémů. Výstavní komplex La Rural a přilehlá třída přivítaly znovu desetitisíce fanoušků k tradičnímu rituálu přejímek, které doprovází bohatý program doprovodných akcí, za nimiž stojí oficiální partneři rallye. Přesto je poznat, že i Dakar se jako motoristický podnik musel uskrovnit.

žádný příspěvek celý článek »

toplist