www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Guanajuato Bicentenario (PWRC+SWRC)

Martin Prokop navzdory problémům po prvním dnu druhý

foto

6. března 2010 • 09:50

Ačkoliv posádku Martin Prokop - Jan Tománek trápil téměř po celou první etapu Mexické rally silný zápach benzinu uvnitř jejich Fordu Fiesta S2000, dokázala dvojice Czech Ford National Teamu vyhrát jednu erzetu a drží druhé místo v průběžném hodnocení S-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy mexické soutěže od Miroslava Knedly

foto

6. března 2010 • 05:30

Úvodní etapa mexické soutěže se nesla ve znamení drtivého náporu Citroënů, které jsou ve vyšších nadmořských výškách evidentně lepší, než konkurenční Fordy. Až do výšky 2700 metrů nad mořem se k jednomu ze soutěžních brodů vydal i náš redakční spolupracovník Miroslav Knedla a jeho snímky si můžete právě prohlédnout.

příspěvků: 1 celý článek »

Mexiko: První den v režii Citroenů

foto

5. března 2010 • 23:40

V jednoznačnou show v podání značky Citroen se proměnil první den letošní Rally Guanajuato Bicentenario, druhé soutěže letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Vyjma městské superspeciálky si dnes na zbývajících klasických testech připsal na své konto pět nejrychlejších časů Petter Solberg na Citroenu C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: V Mexiku nás čekají ďábelské rychlostní zkoušky

foto

5. března 2010 • 11:05

Martin Prokop s navigátorem Janem Tománkem jsou připraveni na náročnou Mexickou rally. Posádka Czech Ford National Teamu si je po seznamovacích jízdách vědoma zrádnosti místních tratí.

žádný příspěvek celý článek »

V Mexiku bude bojovat o body do MS méně posádek

foto

5. března 2010 • 09:40

Celkový počet posádek, které se budou moci na nadcházející soutěži mistrovství světa FIA v rally v Mexiku ucházet o bodované příčky byl nakonec snížen na rovné tři desítky. Původně sice pořadatelé avizovali ve startovní listině 35 posádek, ale už v té době nebylo jisté, že se všechny buodu moci postavit na start severoamerické soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu a slavnostního startu v Mexiku od Miroslava Knedly

foto

4. března 2010 • 23:45

Druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Guanajuato Bicentenario, začal dnes pětikilometrovým shakedownem. Jak to na trati v okolí San Juan de Otates vypadalo můžete shlédnout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Miroslava Knedly.

žádný příspěvek celý článek »

Mexická rally na obrazovkách SPORT 5

foto

3. března 2010 • 09:35

Po zasněžené Švédské rally pokračuje mistrovství světa druhým podnikem v Mexiku. Na severoamerickém kontinentu čeká závodní posádky první klasická šotolinová soutěž, kromě pravidelných účastníků WRC je rally vypsána opět i pro účastníky kategorie S-WRC a P-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop bude útočit na stupně vítězů i na mexické šotolině

foto

3. března 2010 • 09:00

Po úspěšné premiéře v šampionátu S-WRC, kterou Czech Ford National Team ve Švédsku ozdobil třetím místem, čeká posádku Martin Prokop - Jan Tománek další soutěž v Mexiku.

žádný příspěvek celý článek »

Ken Block testoval na Rally Mexiko na sněhu

foto

16. února 2010 • 18:00

Ken Block vstoupí do letošní premiérové sezony za volantem Focusu WRC nepřipraven. Jeho testování před Rally Mexiko skončilo dříve, než začalo. Block byl totiž připraven na šotolinový test v okolí sídla M-Sportu, tomu odpovídalo i nastavení jeho Focusu. Počasí však všem připravilo nečekané překvapení, když napadlo několik centimetrů sněhu.

žádný příspěvek celý článek »

Nasser Al Attiyah bude v sezóně pokračovat se Škodou Fabia S2000

foto

10. února 2010 • 14:00

Původní plán startů Nassera Al Attiyaha v SWRC, IRC a MERC s Fordem Fiesta S2000 vzal hned po svém prvním startu v Kataru za své. Počínaje Rally Mexico Centenario, druhého podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, usedne stříbrný muž jihoamerického Dakaru do Škody Fabie S2000.

příspěvků: 5 celý článek »

Rally Mexico - seznam přihlášených

foto

8. února 2010 • 12:20

Seznam přihlášených do březnové Rally Mexico Bicentenario asi příliš nenadchne. Do druhé soutěže letošního kalendáře mistrovství světa se přihlásilo pouhých pětatřicet posádek, z toho dvanáct speciálů WRC a sedm S2000.

příspěvků: 7 celý článek »

toplist