www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rallye de France (PWRC+SWRC+JWRC)

Preview: Rallye de France

foto

24. září 2010 • 08:00

Letošní Rallye de France bude jiná než její předchozí ročníky. Francouzský díl seriálu mistrovství světa FIA v rally se totiž poprvé pojede na pevnině, když se po loňské přestávce konal naposledy na středomořském ostrově Korsika. Nadšení v okolí Štrasburku je obrovské, je to totiž rodný region Sebastiena Loeba a existuje více než velká pravděpodobnost, že právě zde Alsasan získá sedmý sedmý titul mistra světa v řadě.

žádný příspěvek celý článek »

Andreas Mikkelsen se ve Francii vrací do mistrovství světa

foto

6. září 2010 • 18:00

Norský mladík Andreas Mikkelsen se v posledních dvou letech soustředil výhradně na starty v domácím šampionátu a v Intercontinental Rally Challenge. Při nadcházející Rallye de France, která se v letošním roce premiérově uskuteční v Alsasku, se pak vrátí do kolotoče mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye de France - seznam přihlášených posádek

foto

3. září 2010 • 08:15

Seznam přihlášených posádek do Rallye de France byl dnes odtajněn. Stálou špičku světového šampionátu doplní opět Frederico Villagra, Ken Block a Khalid Al-Qassimi. Zajímavým zpestřením bude účast Yvana Mullera, šampióna WTCC, který odstartuje s Xsarou WRC Pettera Solberga. Očekává se rovněž start Maďara Frigyese Turána s Peugeotem 307 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye de France přivítá mistra světa WTCC Yvana Mullera s Xsarou WRC

foto

1. září 2010 • 18:45

Již deší dobu kolují internetem zprávy říkající, že tým norského mistra světa Solberga nasadí v Alsasku dva vozy. Odpověď na hádanku, kdo usedne za volant starší týmové Xsary WRC, dnes definitivně odtajnil tým Chevrolet, když oznámil start své hvězdy a mistra světa šampionátu cestovních vozů z roku 2008 Yvana Mullera. Vůz po Solbergovi bude Mullerovi připravovat francouzská stáj Automéca.

žádný příspěvek celý článek »

toplist