www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Fotogalerie z příprav na Sardinii od Romana Kašpárka

foto

3. června 2010 • 20:00

Čtvrteční odpoledne a podvečer je na Sardínii vyhrazen přípravě servisního parkoviště, administrativním a technickým přejímkám. Přípravy na první prezentaci soutěžních speciálů jsou v plném proudu, jak můžete vidět na fotografiích Romana Kašpárka.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie z testu Škody před Sardinií od Romana Kašpárka

foto

3. června 2010 • 18:30

Již zítra večer odstartuje v Cagliari další díl seriálu IRC, Rally d'Italia - Sardegna. V minulých dnech se poctivě trénovalo i testovalo. Zkušebních jízd Škody Motorsport se zúčastnil i náš redakční spolupracovník Roman Kašpárek.

příspěvků: 4 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl čtvrtý – Dovolená v plném proudu

foto

3. června 2010 • 09:00

Ve třetím díle jsem psal, že den byl na zážitky chudší, ale opak byl pravdou, neboť po odeslání deníčku jsme až do čtvrté hodiny ranní probírali „světový mír“. Ačkoliv „světový mír“ byl uhájen, to, co jsem neuhájil, byl dostatek času na spravedlivý spánek. Den čtvrtý tedy začal nedostatkem regenerace. Navíc z domova přicházejí děsivé zprávy o tamních povodních a teplotách. Když jsem ráno kontaktoval svou známou v cestovní kanceláři, ohlásila se mi v telefonu stručně: „Šest stupňů a chčije a chčije.“ Já na to odvětil: „Dvacet pět stupňů a slunko pere, až to se…e. Fůra spálených rudokožců.“

příspěvků: 4 celý článek »

Marco Cavigioli se vrací do IRC

foto

2. června 2010 • 15:00

Na Rally d’Italia – Sardegna se do seriálu IRC vrátí Marco Cavigioli. Vítěz klasifikace 2WD Cupu zařazeného do seriálu Intercontinental Rally Challenge 2008 chce tento titul letos znovu získat a předpokládá, že k tomu bude mít ještě dost příležitostí.

příspěvků: 2 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl třetí – Dovolená začíná

foto

2. června 2010 • 10:00

Včera jsem spekuloval o tom, jak dopadne večerní diskuse. No, dopadla skvěle. Nejprve nejmenovaný „přistihl“ svou milou ve „švédské trojce“ v jedné posteli se svými spolubydlícími, Poté se jiná „švédská trojka“ vydala na noční koupání na Adama a večer vrcholil „sardinskou trojkou“, kdy v jedné posteli nakonec skončili tři muži. Dle jejich ranních reakcí se jim to velice líbilo. No, nevím, nevím, co se z toho vyvine.

příspěvků: 6 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl druhý - Odjezd.

foto

31. května 2010 • 21:00

Ačkoliv Phus a Melmisek vyrazili již v sobotu, oficiálním dnem odjezdu byla neděle ráno. Na seřadišti u Tesca ve Zličíně jsem se sjeli já a Siner. Dusička s Petrem cestovali už od třech rána vlakem z Ostravy, takže měli za sebou již značný kus cesty. Naštěstí jsme se na Hlavním nádraží v Praze potkali hned „z první“, a tak pak zbývalo jen dojet na místo srazu a před tím ještě nakoupit nezbytné zásoby na cestu.

příspěvků: 2 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl první - Prolog.

foto

31. května 2010 • 08:30

2006, 2008 a 2009, to jsou letopočty, kdy jsem dosud pořádal hromadné výpravy za touto ostrovní rally. Historicky největší se uskutečnila v roce 2008, a sice čtyřiadvacet lidí v šesti autech. Letošní ročník tedy pořádám počtvrté. Tentokrát je výprava proti předchozím ročníkům obohacena skalními příznivci serveru Autosport, zatímco předcházející se rekrutovaly pouze z řad fanoušků CRF neboli Czech rally fans.

příspěvků: 3 celý článek »

Martin Prokop se Rally Sardinia nakonec nezúčastní

foto

27. května 2010 • 17:30

Czech Ford National Team dlouho plánoval start na Rally Sardinia, která je letos součástí seriálu IRC. Posádka Martin Prokop - Jan Tománek s vozem Ford Fiesta S2000 ale bude nakonec ve startovním poli chybět. Tým nebude mít včas k dispozici motor, který byl po Rally Nový Zéland odeslán do Anglie na repasi.

příspěvků: 3 celý článek »

Sardinie pravděpodobně bez Al Attiyaha

foto

24. května 2010 • 11:10

Katarský jezdec Nasser Al Attiyah i po rozžehnání se s týmem RGRS neopouští své plány účastnit se vybraných závodů letošního IRC. S návratem do Fiesty S2000 ale vyvstávají problémy, které letošní seznam závodů někdejšího mistra PWRC dost pravděpodobně pozmění.

žádný příspěvek celý článek »

Mikkelsen spokojen s testy fiesty

foto

24. května 2010 • 10:30

Koncem minulého týdne se v britské Cumbrii se v rámci přípravy na blížící se Rally d’Italia – Sardegna uskutečnil test Andrease Mikkelsena. Mladý Nor poprvé vyzkoušel kombinaci Fordu Fiesta S2000 obutého do pneumatik Hankook.

žádný příspěvek celý článek »

Ogier se znovu představí v IRC, Proton až v Belgii

foto

20. května 2010 • 18:20

Nedlouho po oznámení startu Mikko Hirvonena na belgické Ypres Rally přichází zpráva o dalším jezdci z MS, který se představí v seriálu IRC. Oním jezdcem není nikdo jiný než šestadvacetiletý Sebastien Ogier, pilot Citroen Junior Teamu a jeden z nejvýraznějších talentů současnosti.

žádný příspěvek celý článek »

Proton i v IRC s dvojicí McRae - Atkinson

foto

19. května 2010 • 02:00

Již za dva týdny vstoupí tovární tým Proton do letošního ročníku Intercontinental Rally Challenge. Prodlouženou zimní pauzu využil k mnohým vylepšením svého speciálu Satria Neo S2000, se kterým se na italském dílu seriálu představí očekávaná dvojice pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop zvažuje start na Sardinii

foto

12. května 2010 • 12:30

Martin prokop zvažuje možnost startu v nejbližším podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge, kterým bude začátkem června středomořská Rally d’Italia – Sardegna. Sedmadvacetiletý pilot se sice primárně věnuje mistrovství světa a jeho odnoži SWRC, ale chce využít italský podnik k posbírání dalších zkušeností s jeho novou Fiestou S2000.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson míří do IRC

foto

10. května 2010 • 10:30

Švédský jezdec PG Andersson si za necelý měsíc odbude svou premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Do Rally d’Italia- Sardegna odstartuje s produkčním Mitsubishi Lancer Evo X týmu JRM, se kterým v britském mistrovství obvykle jezdí Gwyndaf Evans, jenž s ním vyhrál i nedávnou Pirelli Int. Rally. Kombinace špičkového pilota a produkčního vozu tak bude moci nabídnout velice zajímavé porovnání této techniky se současnými vozy S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Burcu Cetinkaya představila svůj program v IRC

foto

7. dubna 2010 • 08:00

Již před dvěma měsíci prozradila sympatická Turkyně Burcu Cetinkaya svůj záměr odstartovat v seriálu Intercontinental Rally Challenge. V minulých dnech se na jednom z mrakodrapů v Istanbulu uskutečnila tisková konference, kde byl letošní plán oficiálně odhalen.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist