www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

Van Dalen: O vítězství bude bojovat Meeke, Kopecký a Hänninen

foto

22. června 2010 • 20:30

Šéf týmu Kronos Racing, Marc Van Dalen, prozradil svůj tip na obsazení předních příček nadcházejícího podniku IRC, kterým bude závěrem tohoto týdne Geko Ypres Rally. Jako nejžhavější kandidáty na vítězství vidí duo jezdců Škody Motorsport, kterými jsou prozatímní leader série Juho Hänninen, a druhý v pořadí Jan Kopecký. Doplnit by je měl dle předpokladů i šampion loňského ročníku Kris Meeke.

příspěvků: 2 celý článek »

Rozpačitá generálka na Ypres v podání Protonu

foto

21. června 2010 • 09:00

Britsko-malajský tým Proton R3 dlouho oddaloval návrat do série IRC. Původně ohlášený start na Sardinii se neuskutečnil a četní skeptici věštili, že tým nenastoupí ani na Ypres. Vedla je k tomu také mizerná série týmu v asijsko-pacifickém mistrovství, v němž Proton v silné jezdecké sestavě s Chrisem Atkinsonem a Alisterem McRaem měl dle předsezonních úvah jasně dominovat. Nestalo se tak a tým provázejí problémy především se spolehlivostí techniky.

příspěvků: 3 celý článek »

Tošiho Araie čeká debut v Intercontinental Rally Challenge

foto

17. června 2010 • 12:30

Japonská legenda Tošihiro Arai si příští víkend odbude svou premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge. V Geko Ypres Rally vystartuje tradičně se Subaru Impreza STi od britské společnosti Prodrive.

příspěvků: 4 celý článek »

Sarrazin se na Ypres vrátí do IRC

foto

17. června 2010 • 11:30

Stéphane Sarrazin se v belgické Geko Ypres Rally vrátí do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Soutěž se pojede od 24. do 24. června a půjde o jeden z nejprestižnějších podniků celé sezony.

příspěvků: 4 celý článek »

Škoda Motorsport testovala před Ypres

foto

15. června 2010 • 15:50

Již příští týden se uskuteční další díl seriálu Intercontinental Rally Challenge, špičkově obsazená Geko Ypres Rally. Na tuto soutěž se poctivě připravuje i tým Škoda Motorsport, který pojede do Belgie udržovat průběžné vedení značky i Juhy Hänninena v šampionátu.

příspěvků: 1 celý článek »

Guy Wilks: Zranění by nemuselo být tak vážné

foto

15. června 2010 • 07:00

To, co se s téměř stoprocentní jistotou předpokládalo, nyní dostalo oficiální podobu. Po nehodě v úvodní vložce Rally d’Italia - Sardegna, při které utrpěl pilot Škoda UK Motorsportu zlomeninu dvou bederních obratlů, potvrdilo vedení týmu, že se Guy Wilks na start nadcházející soutěže Intercontinental Rally Challenge, kterou bude závěrem června belgická Ypres rally, nepostaví. Zároveň však sám jezdec prozradil, že by zranění nemuselo nakonec být tak vážné, jak naznačovala prvotní vyšetření v Itálii.

žádný příspěvek celý článek »

Luca Rossetti se na Ypres nepředstaví

foto

11. června 2010 • 10:00

Aktuální lídr mistrovství Evropy, italský pilot Luca Rossetti, se nakonec na nadcházejícím podniku ME a IRC v Belgii nepředstaví. Poprvé od začátku IRC se tak na tratích v okolí Ypres nepředstaví tovární speciál Fiat.

žádný příspěvek celý článek »

Freddy Loix: Nová Fabia S2000 bude neskutečná zbraň!

foto

8. června 2010 • 16:00

Jak již bylo v tiskové zprávě týmu Škoda Motorsport po právě odjeté Rally d’Italia – Sardinia potvrzeno, český tým nasadí do následujího podniku, kterým bude závěrem června belgická Ypres rally, dlouho očekávanou novou evoluci Fabie S2000. Zároveň bylo oznámeno rozšíření o třetí tovární auto, do kterého se posadí domácí soutěžák Freddy Loix.

příspěvků: 8 celý článek »

Dave Weston jun. vstoupí do seriálu IRC

foto

26. května 2010 • 14:50

Devatenáctiletý skotský mladík Dave Weston jun. vstoupí do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Kromě účasti v kompletním seriálu britského mistrovství by mu měly do kalendáře přibýt i čtyři start v IRC včetně zlínské Barum Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Bettega potvrdil účast na Geko Ypres Rally s Cliem R3

foto

22. dubna 2010 • 08:30

Devětadvacetiletý jezdec Alessandro Bettega potvrdil svou účast na startu šestého podniku letošní sezony Intercontinental Rally Challenge, kterou bude červnová Geko Ypres Rally. Ital se představí za volantem Renaultu Clio R3 v rámci Clio R3 European Trophy. Zároveň také doufá v zajištění potřebných finančních prostředků pro start na následující soutěži nedávno ohlášeného plánu, kterou je Barum Czech Rally Zlín.

žádný příspěvek celý článek »

Pierre Campana si vyzkoušel vůz S2000

foto

23. února 2010 • 09:00

Mladý Korsičan Pierre Campana se dlouhou dobu odhodlával opustit rodný ostrov. Poprvé se tak stalo vloni při startech v West European Clio Trophy. A na pevnině se mu zalíbilo natolik, že hledá další alternativy, jak startovat častěji. Jedním z postupných kroků bylo i premiérové vyzkoušení vozu S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Barry upřesnil svůj program v IRC 2010

foto

8. února 2010 • 18:30

Irský jezdec Daniel Barry si na letošní Rallye Monte Carlo odbyl svou mezinárodní premiéru. Tým kolem něj si je vědom, že pro rozvoj jezdce jsou nezbytné zkušenosti ze zahraničních soutěží. I proto se letos zúčastní i dalších čtyř soutěží IRC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist