www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Rally Dakar

Aleš Loprais si upevnil průběžné třetí místo

foto

7. ledna 2011 • 09:45

První velká etapa na území pouště Atacama výrazně protáhla celkové rozdíly. Aleš Loprais dokázal dvakrát stahovat ztrátu a nakonec v ní skončil 3. Pátá speciálka do Iquique, dlouhá 423 kilometrů, už byla plným soustem, jaká na soutěžící čekají ještě minimálně čtyřikrát.

žádný příspěvek celý článek »

Dakaru nadále vévodí Sainz

foto

7. ledna 2011 • 09:40

První letošní etapové vítězství si v kategorii automobilů na své konto připsal Stéphane Peterhansel na BWM před dvojicí továrních jezdců Volkswagenu Násirem Al-Attíjou a Carlosem Sainzem. 'El Matador' tak zůstává nadále na čele průběžné klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

I ve čtvrté etapě Aleš Loprais na pomyslném pódiu

foto

6. ledna 2011 • 11:02

Čtvrtá etapa do Calamy zavedla závodníky na území Chile. Aleš Loprais získal za dvojicí Čagin-Kabirov opět třetí místo a upevnil si bronzovou příčku. Atacama je tady. Čtvrtou etapou do Calamy se soutěžící dostali na její pomezí. Ještě předtím však museli vyrazit už ráno, aby překročili andský průsmyk Paso de Jama ve výšce 4800 metrůnad mořem.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar - čtvrtá etapa

foto

6. ledna 2011 • 08:00

O dvě vteřiny se dostal po čtvrté etapě Rallye Dakar do čela soutěže motocyklistů Španěl Marc Coma. Předloňský vítěz soutěže předčil francouzského konkurenta Cyrila Desprése o 16 vteřin a převzal vedení v průběžném pořadí. Aleš Loprais s kamionem Tatra dojel na třetím místě a stejná příčka mu patří celkově. Vede Rus Vladimir Čagin.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý a Lamač jsou po nehodě na Dakaru v nemocnici

foto

5. ledna 2011 • 23:00

Martin Kolomý a Jaroslav Lamač jsou po nehodě ve třetí etapě Rallye Dakar v nemocnici s poraněnými obratli. V horším stavu je v Saltě na severozápadě Argentiny navigátor Lamač, který má dva obratle rozdrcené a dnes večer by měl být podle týmového webu operován, pilot Kolomý má jeden obratel prasklý. Třetí člen posádky kamionu Tatra David Kilián je zdravotně fit.

žádný příspěvek celý článek »

Do třetice všeho dobrého, třetí místo v etapě pro Aleše Lopraise

foto

5. ledna 2011 • 13:25

Po dvou druhých místech dojíždí Aleš ve třetí etapě těsně třetí, o pouhých 5 sekund za Kabirovem, do vedení jde Čagin. Etapa ze San Miguel de Tucumán do San Salvador de Jujuy byla další z řady úplně nových. Kamiony měly denní menu přece jen kratší, neboť denní speciálka byla rozdělena na dvě části, opět s motocyklovým úsekem vyměřeným jinde.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar - třetí etapa

foto

5. ledna 2011 • 06:30

Aleš Loprais s tatrou klesl po třetí etapě Rallye Dakar na třetí místo v hodnocení kamionů. Na vítěze etapy a Vladimira Čagina s kamazem ztratil skoro sedm minut a boj o druhé místo v etapě prohrál o pouhých pět vteřin s dalším kamazem dosavadního lídra Firdause Kabirova.

žádný příspěvek celý článek »

Rychle začal - rychle skončil

foto

4. ledna 2011 • 22:00

Ano, i takto se dá nazvat účast Zdeňka Sládka na 33. ročníku nejtěžší rallye světa. Včerejší rychlostní zkouška a jeho řidičská chyba se mu stala osudnou. Druhá, 324 km měřená etapa, která vedla z Cordoby do San Miguel de Tucuman, se stala jeho noční můrou.

žádný příspěvek celý článek »

I druhou etapu Aleš Loprais zvládá, znovu druhé místo

foto

4. ledna 2011 • 14:30

V bitvě druhé etapy nakonec Aleš Loprais dojíždí na druhém místě, o 1:20 minuty za vítězným Kabirovem. Historická paralela s loňským ročníkem se tedy naštěstí nekoná! 324 km speciálky z Cordoby na sever do San Miguel de Tucumán bylo pokryto většinou šotolinou, poznamenanou nedávnými dešti, jež naštěstí srazily celkovou telotu vzduchu, v závěru pak přibyly kamenité pasáže. Aleš odstartoval do speciálky v sendvičovém objetí Kamazů: před sebou měl Čagina, za sebou Kabirova s Nikolajevem, dvojici Tater Azeveda se Spáčilem a rudou dvojičku speciálů MAN.

žádný příspěvek celý článek »

První Tatra skončila v Dakaru záhy, Spáčil havaroval

foto

4. ledna 2011 • 10:00

Marek Spáčil s kamionem Tatra odstoupil po nehodě v druhé etapě z Rallye Dakar. Záhy tak končí letošní ambice řidiče, jenž se netajil úmyslem proniknout do první desítky a útočit na "medailové" pozice.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar - Z bivaku v Tucumanu

foto

4. ledna 2011 • 08:00

Vážení příznivci dakaru a našeho týmu, ozývám se Vám krátkou zprávou z Tucumanu. Před chvílí jsme dokončili práci na autě a já jsem dnes v bivaku nefotil, tak prosím vezměte za vděk jen textem.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar - druhá etapa

foto

3. ledna 2011 • 22:00

Josef Macháček ve druhé etapě Rallye Dakar udržel vedení v pořadí čtyřkolek. Na trase z Córdoby do San Miguel de Tucuman zvládl třísetkilometrovou rychlostní zkoušku v druhém nejlepším čase. Aleš Loprais s tatrou obsadil druhé místo mezi kamiony. Vyhrál Firdaus Kabirov v kamazu a celkově vede o devět vteřin před Lopraisem.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais zahajuje Rallye Dakar 2011 2. místem v úvodním speciálu

foto

3. ledna 2011 • 12:00

Na Nový rok odstartoval 33. ročník dakarské rallye. Aleš Loprais začal úvodní zkoušky stejně jako vloni, tedy 2. místem. Úvodní speciálka měřila 222 kilometrů. Než na ni vyjeli piloti osobních vozů, snesl se na ni liják, kvůli kterému byla šotolina místy nadmíru kluzká. Pořadatelé správně odhadli kompromis mezi rychlou tratí a technickými pasážemi, nejlepší piloti aut si ji velmi pochvalovali.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar - Z bivaku v Cordobě

foto

3. ledna 2011 • 08:00

Zdravím Vás z druhého bivaku v Cordobě. Po včerejším poklidném večeru ve Victorii už se všude okolo, ale i u nás, naplno pracuje, zkrátka bivak jak má být. Loni jsme tu touhle dobou smutní čekali na příjezd Tomáše, tak jsem rád, že letos řešíme pouze pár technických drobností na autě.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar - první etapa

foto

2. ledna 2011 • 22:00

Čeští jezdci Josef Macháček a Martin Plechatý na yamahách jsou po úvodní etapě Rallye Dakar v čele kategorie čtyřkolek. Vítěz závodu z roku 2009 Macháček vede o 66 vteřin. V soutěži kamionů Aleš Loprais nestačil v první etapě podle neoficiálních výsledků jen na obhájce prvenství a největšího favorita Vladimira Čagina.

žádný příspěvek celý článek »

toplist