www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Rally Dakar

Očekávané se stává skutkem - Dakar 2012 odhaluje tvář a přibírá Peru

foto

28. března 2011 • 09:00

Pořadatelé legendárního Dakaru poodhalili roušku tajemství, Dakar 2012 navštíví Argentinu, Chile a jako novou zemi i Peru. Poprvé v Jižní Americe nebude trasa okružní, ale s odlišným startem i cílem. Dakar se definitivně zabydlel v Jižní Americe.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězi na Dakaru jsou Al-Attiyah, Čagin, Coma a Patronelli

foto

16. ledna 2011 • 10:00

Rus Vladimir Čagin s kamazem vyhrál posedmé Rallye Dakar a překonal v kategorii kamionů rekordní bilanci české legendy Karla Lopraise. Mezi motocyklisty zvítězil potřetí v kariéře Španěl Marc Coma s KTM, v kategorii automobilů vybojoval své první vítězství Katařan Nasser Al-Attiyah s vozem Volkswagen.

žádný příspěvek celý článek »

Coma a Čagin etapovými triumfy ještě zvýraznili své vedení na Dakaru

foto

15. ledna 2011 • 03:00

Předposlední dvanáctá etapa Rallye Dakar v čele průběžného pořadí nic nezměnila. Lídři jednotlivých kategorií udrželi své výsostné postavení, španělský motocyklista Marc Coma na KTM a Rus Vladimir Čagin s kamionem Kamaz díky vítězství svůj náskok v čele ještě zvýraznili.

žádný příspěvek celý článek »

Peter Mikula: "Nikdy to nevzdám."

foto

14. ledna 2011 • 12:30

Peter Mikula z Vinland Dakar Teamu sice ani při svém druhém pokusu o zdolání nejtěžší rallye na světě neuspěl, nicméně z Rallye Dakar 2011 odjíždí se vztyčenou hlavou. Jeho Toyota Land Cruiser 120 se startovním čísle 388 dojela z původních tří českých osobních aut vůbec nejdál.

žádný příspěvek celý článek »

Macháček po problémech s nápravou čtyřkolky odstoupil z Rallye Dakar

foto

14. ledna 2011 • 08:00

Technické potíže, pronásledující Čechy v letošní Rallye Dakar, postihly také čtyřkolku Josefa Macháčka. Veterán závodu, jenž ještě ve čtvrtek ráno figuroval na třetím místě průběžného pořadí této kategorie, nedojel do cíle 11. etapy a ze soutěže odstoupil.

žádný příspěvek celý článek »

Čagin se probojoval do čela

foto

13. ledna 2011 • 04:00

Páté místo v desáté etapě Rallye Dakar neznamená pro českého závodníka Josefa Macháčka žádnou změnu v průběžném pořadí. V tom zůstal v kategorii čtyřkolek na třetí pozici. Mezi kamiony se z dílčího triumfu radoval Rus Čagin, který ve vedení střídá krajana Kabirova.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais na Dakaru končí, po úterních problémech byl vyloučen

foto

12. ledna 2011 • 09:15

Aleš Loprais na Rallye Dakar končí. Vítěz dvou etap v kategorii kamionů na slavné soutěži měl v úterý technické problémy s turbodmychadlem, díky kterým neprojel povinné body na trati a byl ze soutěže vyloučen. V průběžném pořadí byl pilot posádky týmu Loprais Tatra čtvrtý.

příspěvků: 1 celý článek »

Loprais měl technické problémy, na Čagina ztratil téměř tři hodiny

foto

11. ledna 2011 • 20:30

Aleš Loprais s Tatrou dokončil 9. etapu Rallye Dakar na osmnáctém místě se ztrátou 2 hodiny a 48 minut na Rusa Čagina. V průběžném pořadí spadl na 4. místo. Na třetího Rusa Nikolajeva s Kamazem ztrácí více než hodinu.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais v osmé etapě Dakaru čtvrtý, Macháček druhý, Svitko odstoupil

foto

10. ledna 2011 • 23:55

Po dvou dílčích triumfech čtvrté místo. Aleš Loprais s tatrou dojel v 8.etapě Rallye Dakar čtvrtý. Poprvé tak chyběl mezi nejlepší trojicí a klesl v celkovém pořadí na třetí příčku. Josef Macháček na čtyřkolce byl druhý, průběžně je třetí.

žádný příspěvek celý článek »

Macháček uspěl s protestem, penalizace zrušena

foto

10. ledna 2011 • 15:20

KM Racing uspěl s protestem na nefungující GPS, Pepa Macháček díky tomu vyhrál etapu. Česká radost nepanovala v neděli večer v bivaku v Antofagastě jen kvůli etapovému vítězství Aleše Lopraise v kamionech. Po skončení sedmé etapy Rallye Dakar se stáji KM Racing podařilo uspět s protestem proti nefungujícímu navigačnímu zařízení na čtyřkolce Josefa Macháčka .

žádný příspěvek celý článek »

Loprais vyhrál další etapu Dakaru a je druhý

foto

9. ledna 2011 • 20:40

Aleš Loprais s tatrou vyhrál zkrácenou sedmou etapu Rallye Dakar a po druhém dílčím triumfu za sebou se v hodnocení kamiónů posunul na druhé místo. Pořadí dál vede Rus Firdaus Kabirov s kamazem.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais ve dni volna: atmosféra je tu skvělá!

foto

9. ledna 2011 • 15:15

Dakar 2011 se nachýlil do své poloviny, tedy skoro, protože odjeto je šest ze třinácti speciálních zkoušek. Aleš Loprais stále drží nadějné 3. místo celkově. Arica, město na pomezí Chile a Peru v severní části pusté pouště Atacama, hostí volný den na Dakaru a je zároveń obrátkovým bodem, rallye se bude pohybovat zase směrem k jihu.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Kalina, klíč k Lopraisovu úspěchu

foto

8. ledna 2011 • 17:10

Čtyřnásobný vítěz a zkušený navigátor Josef Kalina je ve svých 62ti letech nadmíru důležitým členem posádky Tatry pilota Aleše Lopraise. Páteční etapové vítězství v Arice český tým notně povzbudilo do dalších soubojů s ruskými Kamazy a svůj podíl na něm má bezesporu také ostřílený spolujezdec Kalina.

příspěvků: 1 celý článek »

Dakar: Na čele kategorií beze změn

foto

8. ledna 2011 • 14:15

Šestá etapa letošní dakarské rally s sebou přinesla smíšené pocity pro české barvy. Jednoznačnou radost znamenalo etapové vítězství Aleše Lopraise, smutek naopak odstoupení našeho průběžně nejlepšího pilota čtyřkolek Martina Plechatého.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais vítězí v 6. etapě před dnem volna!

foto

8. ledna 2011 • 11:00

Etapy před dnem volna bývají většinou drakonické, v té letošní po boji Aleš Loprais poráží oba Kamazy a upevňuje si celkové 3. místo.

žádný příspěvek celý článek »

toplist