www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Wales Rally GB (PWRC)

Martin Semerád s Michalem Ernstem mají před sebou britské finále

foto

10. listopadu 2011 • 08:30

Česká posádka ve složení Martin Semerád navigovaný Michalem Ernstem vstoupila letos do mistrovství světa jak nejlépe mohla a to hned vítězstvím při Švédské Rally. Následovalo portugalské pneumatikové trápení a zámořský start v daleké Argentině.

žádný příspěvek celý článek »

Britské lesy se chystají na Černého Kohouta

foto

10. listopadu 2011 • 08:00

Honza Černý s Pavlem Kohoutem jsou již od víkendu v místě dění Britské Rally, tedy ve Walesu, kde na ně za pár dní čeká start v jejich letošní poslední soutěži mistrovství světa. Rally of Wales uzavřou kapitolu svého závodění v rámci Pirelli Stars Driver teamu, tedy projektu pro podporu mladých jezdců, který uspořádala Mezinárodní Automobilová Federace FIA s podporou výrobce pneumatik, společnosti Pirelli.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od Joao M. Farii

foto

9. listopadu 2011 • 20:10

Dnešního dopoledního shakedownu, kterým započal letošní ročník Wales Rally GB, se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Joao M. Faria. Nyní si tak můžete prohlédnou první várku snímků, kterou si pro vás během nejbližších dní připraví.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Wales Rally GB vyhráli Östberg a Meeke (+VIDEO)

foto

9. listopadu 2011 • 14:00

Nezvykle již dnes dopoledne proběhl nedaleko servisní zóny v Builth Wells shakedown před posledním podnikem letošního mistrovství světa, Wales Rally GB. Prvenství na krátkém úseku, který byl téměř celý na asfaltu s vytahaným blátem v zatáčkách, si připsali Mads Östberg a Kris Meeke.

žádný příspěvek celý článek »

Martina Prokopa dělí jen hodiny od životní premiéry – prvního startu v MS v kategorii WRC

foto

9. listopadu 2011 • 13:45

7.dubna 2001 najížděl na start svého prvního rallyesprintu v Okříškách za volantem Škody Felicia. 10.listopadu 2011 se ve Walesu postaví na start posledního letošního podniku MS v kokpitu speciálu nejvyšší kategorie Fordu Fiesta RS WRC. Martin Prokop ušel za 10 let a 7 měsíců dlouhou cestu a první start v elitní kategorii je pro celý Czech Ford National Team jejím vrcholem.

žádný příspěvek celý článek »

Ott Tänak pojede ve Walesu s podporou DMACKu

foto

7. listopadu 2011 • 15:00

Wales Rally GB bude pro vyházející estonskou hvězdu Otta Tänaka prvním závodem mistrovství světa ve voze kategorie WRC, konkrétně jím bude Fiesta RS WRC. Premiéra v nejvyšší lize to však bude i pro čínského dodavatele pneumatik DMACK.

příspěvků: 1 celý článek »

Benoit Nogier očekává ve Walesu pekelné podmínky

foto

7. listopadu 2011 • 13:00

Tři Citroëny DS3 WRC připravené Citroën Racing Technologies budou na startu Rally Velká Británie. Petter Solberg a Chris Patterson (Petter Solberg World Rally Team), Kimi Räikkönen a Kaj Lindström a Petr Van Merksteijn Jr. a Erwin Mombaerts (Van Merksteijn Motorsport) chtějí na Rally Velká Británie skončit co nejvýše.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb s Elenou útočí na 8. titul

foto

7. listopadu 2011 • 07:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena, držitelé všech rekordů v mistrovství světa FIA, čelí nové výzvě. Posádka Citroën Total World Rally Teamu stojí před Rally Velká Británie na prahu ojedinělého zápisu v motoristickém sportu vůbec - má šanci na osmý titul! Sébastien Ogier a Julien Ingrassia v druhém továrním DS3 WRC už jsou ze hry o nejvyšší příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Na slovíčko s Ottem Tänakem

foto

3. listopadu 2011 • 14:45

Krátce před svým premiérovým startem s Fordem Fiestou RS WRC, si čtyřiadvacetiletý estonec Ott Tänak našel ve svém nabitém programu čas a pohovořil krátce o svých možnostech ve Walesu a také prozradil něco málo o sobě. Druhý muž pořadí letošního SWRC bude ve Walesu závodit po boku svého dlouhodobého spolujezdce Kuldara Sikka ve voze připravovaném M-sportem.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Wales Rally GB

foto

24. října 2011 • 07:00

Závěrečným dílem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích bude o druhém listopadovém víkendu tradičně (a letos naposledy) Wales Rally GB. Organizátoři v těchto dnech vydali seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop odstartuje ve Walesu v elitní kategorii

foto

20. října 2011 • 12:05

'Zaručené' zprávy o možném startu posádky Czech Ford National Teamu v MS v rally s vozem nejsilnější kategorie WRC se objevovaly v průběhu celé letošní sezóny, ve které česká dvojice svádí souboje v šampionátu SWRC. Realitou se však stanou teprve 10.listopadu po půl třetí odpoledne.

žádný příspěvek celý článek »

Kevin Abbring se Škodou Fabia S2000 na Wales Rally GB

foto

19. října 2011 • 08:00

Holandský talentovaný mladík Kevin Abbring byl vyrán jako další z pilotů, kteří se představí v barvách VW Motorsport za volantem Škody Fabie S2000. Tentokráte se tak stane při závěrečném podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB.

žádný příspěvek celý článek »

Wales Rally GB v ohrožení?

foto

2. února 2011 • 11:00

Rallye Monte Carlo, Safari Rally, Tour de Corse, Rallye Sanremo, Rally New Zealand. To je výčet legendárních automobilových soutěží, které přišly o své místo v kalendáři mistrovství světa. Doprovodí je i Wales Rally GB?

žádný příspěvek celý článek »

toplist