www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally d'Italia Sardegna (SWRC)

Czech Ford National Team před Sardínií posílil

foto

3. května 2011 • 15:30

Česká posádka Martin Prokop-Jan Tománek odstartuje do první rychlostní zkoušky letošní Rally Sardegna v pátek 6.5., krátce po desáté hodině dopolední. Tentýž den v 17:40 oslaví první týden svého pobytu na světě Michaelka Tománková.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop pod palbou otázek zástupců médií - tentokrát zvídavé reportérky časopisu „Poškolák“…..

foto

3. května 2011 • 08:00

Přesuny mezi kontinenty, testování, závody na trati, sponzorské akce a pochopitelně kontakt s nejrůznějšími typy médií – to je denní chleba špičkového jezdce rally. Avšak po pravdě řečeno – návštěva Základní školy ve vesničce Mšec nedaleko Nového Strašecí, kterou Martin Prokop před několika měsíci absolvoval, patří k těm, které z tohoto stereotypu poněkud vybočují.

žádný příspěvek celý článek »

Red Bull Škoda tým poprvé na startu v kompletním složení

foto

2. května 2011 • 12:45

Celkově třetí soutěž šampionátu S-WRC, jež se pojede stejně jako předešlé rally v Mexiku a Jordánsku opět na šotolinovém povrchu, nabídne druhý květnový víkend italský ostrov Sardínie. Představí se na ní poprvé v této sezoně kompletní tým Red Bull Škoda.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën je odhodlaný udržet vítěznou laťku

foto

2. května 2011 • 12:00

Mexiko, Portugalsko, Jordánsko, to jsou poslední tři dějství mistrovství světa WRC, na kterých Citroëny DS3 WRC uspěly na šotolinovém povrchu. Posádky Citroën Total World Rally Teamu jsou odhodlány udržet vítěznou laťku i na Rally Itálie - Sardínie, pátém kole programu mistrovství.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem: Sardinie už bude 'bez rukavic'

foto

29. dubna 2011 • 18:45

Mistrovství světa v rally kategorie SWRC, které má za sebou úvodní dva zámořské podniky (Mexico a Jordánsko) dorazilo na starý kontinent. A zde končí veškerá taktika podřízená povinnosti absolvovat jeden ze vzdálených závodů. Většina hlavních adeptů na letošní titul ve druhé nejprestižnější třídě světové rally se začne počínaje příštím víkendem střetávat v přímých soubojích o vteřinky na evropských tratích.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally d'Italia Sardegna

foto

26. dubna 2011 • 01:00

Celkem 20 speciálů kategorie WRC můžeme nalézt na seznamu přihlášených posádek na poslední ročník Rally d'Italia Sardegna, který se pojede již za tři týdny jakožto pátý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Flodin pojede na Sardínii s Mini

foto

12. dubna 2011 • 14:00

Šest speciálů Mini John Cooper Works WRC by se mělo objevit na květnové Rally d'Italia Sardegna. Už dříve avizovanou pětici Meeke, Sordo, Oliveira, Araújo a Longhi by měl nově doplnit švédský jezdec Patrik Flodin.

žádný příspěvek celý článek »

Mini WRC Team se přihlásil do mistrovství světa týmů

foto

6. dubna 2011 • 22:15

Očekávané se stalo skutečností a stáj kolem Davida Richardse se přihlásila do mistrovství světa týmů. Název bude mít Mini WRC Team a ponese již dříve ohlašovaná legendární startovní čísla 37 a 52.

příspěvků: 6 celý článek »

Jari Ketomaa má jisté tři soutěže MS s Mitsubishi

foto

31. března 2011 • 17:40

Finský pilot Jari Ketomaa patřil k nejrychlejším pilotům loňského SWRC, nakonec však neuspěl a skončil těsně pod stupni vítězů. Mnohem větší rána pak byl konec jeho stáje Shanghai FCACA Rally Team.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson si zamluvil Fiestu na Sardínii

foto

27. února 2011 • 19:10

Další start PG Anderssona v mistrovství světa s Fordem Fiesta RS WRC začíná nabírat jasnějších obrysů. Švédský pilot dnes potvrdil, že si zamluvil Fiestu pro květnový závod.

příspěvků: 3 celý článek »

Vozy Mini pojedou s čísly 37 a 52

foto

26. února 2011 • 10:00

Eskapády kolem nového vozu od Prodrivu neznají konce. Po nevšedním vzhledu a zvláštním jméně přichází další úlet - tovární vozy budou v letošním roce mistrovství světa startovat s čísly 37 a 52.

příspěvků: 9 celý článek »

PG Andersson doufá v návrat na Sardínii

foto

15. února 2011 • 15:30

I přes ztrátu způsobenou defekty a jezdeckými chybami zajel PG Andersson při Rally Sweden velice pěkný výsledke, který byl podpořen kvalitními časy na rychlostních zkouškách. PG doufá, že to nebyl jeho jediný start s vozem WRC v tomto roce.

příspěvků: 3 celý článek »

Daniel Sordo opět mění spolujezdce

foto

25. ledna 2011 • 19:45

Je to teprve půl roku, kdy španělský soutěžní jezdec Dani Sordo vyměnil svého dlouholetého velezkušeného spolujezdce Marca Martího za Diega Valleja. Nyní nastává další změna.

žádný příspěvek celý článek »

toplist