www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Neste Oil Rally Finland (SWRC, PWRC)

Po prvním dni Hänninen na druhém místě

foto

28. července 2011 • 21:35

Univerzitní město Jyväskylä, vzdálené 270 km severně od finské metropole Helsinki, se stalo na konci července opět Mekkou motorsportu. Tak jako každý rok i letos sem proudí desetitisíce lidí, aby shlédly jednu z nejakčnějších soutěží kalendáře mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Neste Oil Rally Finland vyhrál Sébastien Loeb

foto

28. července 2011 • 12:50

Po několikatýdenní pauze opět pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích. A opět je vše při starém, na dnešním shakedownu byli jednoznačně nejrychlejší oba tovární jezdci Citroënu, tím šťastnějším byl zkušenější ze Sebastienů Loeb.

příspěvků: 3 celý článek »

Citroën Racing se chystá na létající Finy na jejich půdě

foto

27. července 2011 • 17:10

1000 jezer, mnoho lesů a 55bodové vedení v Poháru konstruktérů - s tím se Citroën Total World Rally Team pouští do druhé části mistrovství světa WRC na domácí půdě létajících Finů. Sébastien Loeb / Daniel Elena a Sébastien Ogier / Julien Ingrassia, průběžně první a třetí v mistrovství světa, by rádi na Rally Finsko pokračovali v bodové sklizni. I na oblíbené půdě létajících Finů jsou Francouzi odhodláni pokračovat ve svém vítězném tažení.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop s Janem Tománkem se připravují na finskou bitvu

foto

27. července 2011 • 16:40

Nedělní odpoledne na předměstí finského města Jyvaskyla bylo idylické – mezi typickými pěstěnými skandinávskými domky se proháněla blonďatá dítka na kolech, obyvatelé si užívali na teráskách sluníčka nebo pečovali o již tak ultrazelené a ultraposekané trávníky, tu a tam proklusal joggující Fin či Finka. Jen osazenstvo jedné z vilek poněkud vybočovalo z místního koloritu.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý zatím ve Finsku rybaří

foto

27. července 2011 • 16:00

Každý motoristický sport má svůj vrchol. Pro horolezce je to Mount Everest, pro závodníky Formule 1 je to Velká cena Monaca a pro soutěžní jezdce je to Finská Rally. Tato soutěž byla v minulosti známa jako Rally tisíce jezer. Její název přesně popisoval to, na co se musí závodníci ve Finsku připravit.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen chce na finské rally získat hattrick

foto

27. července 2011 • 13:00

Rally tisíce jezer poslední červencový víkend kolem finského města Jyväskylä nenechá rozhodně nikoho chladným. Na páté soutěži letošního šampionátu SWRC chtějí aktuální lídři Juho Hänninen a Mikko Markkula navázat na svá dvě vítězství v minulosti a získat hattrick. Druhá posádka týmu Red Bull ŠKODA bude ve Finsku především sbírat zkušenosti.

žádný příspěvek celý článek »

Jari Ketomaa dokázal sehnat peníze na starty v MS s Mini

foto

9. června 2011 • 17:30

Jari Ketomaa, který je po krachu asijského týmu FCACA bez angažmá v mistrovství světa, dokázal nalézt dostatek partnerů, aby se mohl do světového šampionátu vrátit, tentokráte však za volantem speciálu Mini.

žádný příspěvek celý článek »

toplist