www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Neste Oil Rally Finland (SWRC, PWRC)

Videovzpomínka na Neste Oil Rally Finland 2011

foto

14. března 2012 • 13:00

Finský díl mistrovství světa patří k nejoblíbenějším soutěžím mezi fanoušky na celém světě. Nejinak jsou na tom i ti čeští, kteří míří na sever Evropy každoročně v hojném počtu. Náš redakční spolupracovník Jan Daněk si pro vás připravil téměř desetiminutové video z loňského ročníku.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland od André Lavadinha

foto

11. srpna 2011 • 15:00

Ještě jednou se vrátíme k doposud poslednímu odjetému podniku mistrovství světa, Neste Oil Rally Finland. Severské šotolinové soutěže se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Finland od Arnauda Guygranda

foto

3. srpna 2011 • 12:25

Tradičně i poněkud jiný pohled na Finskou rally přinášíme ve fotogalerii našeho stálého redakčního kolegy Arnauda Guygranda. Ten jako obvykle ve svých snímcích zachytil nejen dění na trati, ale i atmosféru v dějišti celé soutěže a jejím okolí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 3. dne Rally Finland od Tomasze Bugiela

foto

3. srpna 2011 • 10:00

Fotogalerii našeho kolegy Tomasze Bugiela z Finské Rally uzavírají celkem čtyři desítky nových snímků z poslední etapy rychlé šotolinové soutěže. Poslední Tomaszovy snímky z letošního Finska jsou jako obvykle zařazeny na začátku celé galerie.

žádný příspěvek celý článek »

Finské body pro P. Solberga a K. Räikkönena

foto

1. srpna 2011 • 17:15

Petter Solberg a Chris Patterson skončili na pátém místě. Tento výsledek jim pomohl upevnit jejich páté místo v pořadí pilotů mistrovství světa. Kimi Räikkönen a Kaj Lindström potvrdili po velmi nadějném výkonu nedávné zlepšení devátým místem ve finiši na domácí půdě.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý pátý ve WRC Academy na Finské Rally

foto

1. srpna 2011 • 16:55

Tři náročné dny ve Finsku dnes úspěšně završil jezdec Jan Černý s navigátorem Pavlem Kohoutem. V rámci WRC Academy bojovali s nástrahami tratě, kde startovali úplně poprvé. Finská Rally navíc potřebuje naprosto odlišný přístup k závodění než jiné soutěže a vyžaduje velké nasazení podložené zkušenostmi.

žádný příspěvek celý článek »

Druhé vítězství Loeba ve Finsku

foto

1. srpna 2011 • 16:50

Po jejich prvním zápisu v roce 2008, Sébastien Loeb, Daniel Elena a Citroën vyhráli Rally Finsko podruhé. Tento historický úspěch podtrhuje třetí místo druhé posádky továrního týmu Citroën Sébastien Ogier - Julien Ingrassia.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád letos Finskou Rally nedokončil

foto

1. srpna 2011 • 16:45

Finská Rally v pátek odstartovala do druhé etapy, která byla výrazně delší, než tři zahřívací rychlostní zkoušky, jenž soutěžní posádky absolvovaly již ve čtvrtek odpoledne. Martin Semerád s Michalem Ernstem se chtěli v průběhu dne posunovat pořadím kategorie PWRC vzhůru.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop stříbrný ve Finské rally 2011

foto

1. srpna 2011 • 16:35

Finská rally. Mezi fanoušky motorsportu obrovský pojem. Mezi nezasvěcenými zaručený způsob, jak se bát u televize – vždyť záběrům z kabin rallyových vozů vznášejících se nad horizonty ve finských lesích v rychlostech okolo dvoustovky patří v televizní 'děsoparádě' vždy přední příčky.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Finland: Zasloužené vítězství pro Sebastiena Loeba

foto

30. července 2011 • 20:50

Absolutním vítězem letošní Neste Oil Rally Finland se stal naprosto zaslouženě Sebastien Loeb, který tak ve Finsku dokázal triumfovat už podruhé. Pro cenné druhé místo si nakonec dojel domácí Jari-Matti Latvala před Sebastienem Ogierem.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen zkompletoval ve Finsku hattrick

foto

30. července 2011 • 20:45

Suverénní výkon předvedl celý tým Red Bull ŠKODA na finské rally a připsal si druhé vítězství v řadě. Juho Hänninen se skvěle vyrovnal s tlakem na domácí rally a po prvenství na Rally Acropolis zvítězil přesvědčivým způsobem i na dalším podniku z kategorie 'klasických', Rally Finsko.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop postoupil na 2. místo

foto

30. července 2011 • 09:35

Finsko je na nohou. Lesy okolo proslulých rychlostních testů se změnily v největší skandinávské kempy. Desetitisíce fanoušků si hledají místečka pro své karavany, stany nebo jen spacáky, aby viděli své jezdecké modly z těch nejlepších míst. Na cestách vnitrozemím středního Finska, na křižovatkách uprostřed ničeho vznikají dopravní zácpy, jaké neznají ani Helsinky v největší špičce.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 2. dne Rally Finland od Tomasze Bugiela

foto

30. července 2011 • 09:30

Naše fotogalerie z letošní Neste Oil Rally Finland se aktuálně rozrostla o dalších 35 nových fotografií ze včerejšího dne, které pořídil objektivem svého fotoaparátu náš redakční kolega Tomasz Bugiel.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen se ve Finsku ujal vedení

foto

29. července 2011 • 21:55

Suverénní výkon předvedl Juho Hänninen z týmu Red Bull ŠKODA ve druhé etapě finské rally. Vyhrál sedm z pátečních osmi měřených úseků a přesvědčivým způsobem vede domácí soutěž s náskokem 1:17 minuty před druhým Martinem Prokopem na Fordu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. dne Rally Finland od Tomasze Bugiela

foto

28. července 2011 • 22:20

První den letošní Neste Oil Rally Finland byl sice krátký, ale přesto plný napínavých soubojů. Atmosféru rychlé jízdy na tvrdé šotolině prosluněné slunečními paprsky letního slunce nyní můžete alespoň na dálku nasát ve fotogalerii našeho stálého spolupracovníka Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

toplist