www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - ADAC Rally Deutschland (SWRC)

Černý Kohout vyrazil do vinic

foto

19. srpna 2011 • 07:15

Ford Fiesta R2 české posádky Jan Černý – Pavel Kohout ve čtvrtek večer přejel startovní rampu pod historickou stavbou Porta Nigra v centru Trieru, kde odstartovala Německá Rally. Pro mladíky z České republiky je to letos čtvrtá rally mistrovství světa zařazená do WRC Academy, programu pro hledání nových talentů automobilových soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem vstupují do Německé Rally 2011

foto

18. srpna 2011 • 18:30

Porta Negra, nejvýznamější památka stotisícového německého města Trier, toho od roku 200 n.l., kdy byla dokončena, viděla již mnoho. Dnes večer se podeváté stane svědkem představení těch nejlepších posádek mistrovství světa v nejnáročnější automobilové disciplíně - rally.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën DS3 WRC čeká první test na asfaltu

foto

18. srpna 2011 • 10:00

Poprvé v historii mistrovství světa WRC dosáhl Citroën série sedmi vítězství v řadě. Citroën DS3 WRC, který je na šotolině zatím neporažený, teď stojí před novou výzvou - asfaltem v Německu. Sébastien Loeb a Daniel Elena, kteří v Trieru ještě nikdy neprohráli, samozřejmě startují jako největší favorité. Druhá posádka Citroënu, Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, bude připravena potvrdit letošní nadvládu značky.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb se upsal Citroënu na další dva roky

foto

17. srpna 2011 • 19:00

Dlouhou dobu tajemstvím zahalená hádanka ohledně budoucnosti Sébastiena Loeba se těsně před startem Rallye Deutschland konečně dočkala rozřešení. Několikanásobný mistr světa v automobilových soutěžích nepůjde k Volkswagenu ani neukončí kariéru. Naopak, o dva roky prodlouží smlouvu s Citroënem.

příspěvků: 1 celý článek »

Albert Llovera bude na Deutschlandu chybět

foto

17. srpna 2011 • 09:00

Po Eyvidnu Brynildsenovi v těchto dnech oznámil svou absenci na Rallye Deutschland další pilot šampionátu SWRC. Je jím Andořan Albert Llovera, čímž zůstal počet startujících v SWRC na číslici devět, když pravidelnou osmičku doplní na divokou kartu domácí Felix Herbold.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop musí mezi moselským vínem útočit

foto

17. srpna 2011 • 08:00

Pokud si snad v posledních letech znalci při degustaci moselských vín z vybraných vinic zaznamenávají ve svých poznámkách poněkud netradiční charakter výsledných chutí a popisují je jako překvapivá, dramatická nebo dynamická“ pak je vysvětlení nasnadě. Už od roku okolím Trieru a řeky Mosel vedou rychlostní zkoušky Deutschland rally, jednoho z nejnáročnějších podniků mistrovství světa v rally.

příspěvků: 1 celý článek »

Red Bull Škoda tým je před Německou rally pozitivně naladěn

foto

16. srpna 2011 • 13:00

Po finské šotolině následuje německý asfalt - Red Bull Škoda tým má na programu Německou rally. Především německá dvojice Hermann Gassner jun/Kathi Wüstenhagen vyhlíží domácí závod v okolí Trevíru s napětím a bude usilovat o přední umístění. I vedoucí posádka SWRC - Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou, kteří naposledy vyhráli na domácí půdě ve Finsku, chce potvrdit dobré výsledky z dosavadního průběhu sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Černý jede do Německa bez srny, ale s Kohoutem

foto

15. srpna 2011 • 08:00

Honza Černý s Pavlem Kohoutem minulý víkend závodili v Čechách na Rally Pačejov, kde se postavili na start s dvoulitrovým Renaultem Clio R3. Před závodem si posádka dělala oprávněné ambice být nejrychlejší dvojicí mezi dvoukolkami, ale to ještě netušili, že během pačejovské rally zažijí to, co ještě nikdy před tím. Hned v úvodní rychlostní zkoušce dobře rozjetému Renaultu Clio R3 zkřížila cestu srna.

žádný příspěvek celý článek »

Německá rally bez Brynildsena

foto

11. srpna 2011 • 20:05

Norský mladík Eyvind Brynildsen se musel rozloučit s možností napravit svou pošramocenou reputaci z Finska při nadcházející asfaltové ADAC Rally Deutschland, kde se bude opět bojovat o body do šampionátu vozů kategorie Super 2000. Příčinou této absence je přitom samotný jezdec.

žádný příspěvek celý článek »

Campana poprvé testoval Mini WRC

foto

6. srpna 2011 • 08:10

Hned následující den po oficiálním oznámení dvou světových startů 26tiletého Pierra Campany na soutěžích mistrovství světa v Německu a ve Francii se mladý Korsičan poprvé v rámci testování posadil za volant vozu, s nímž bude hájit barvy Francouzské federace automobilového sportu FFSA.

žádný příspěvek celý článek »

Campana pojede na dvou soutěžích MS FIA s Mini WRC

foto

3. srpna 2011 • 10:30

Korsický mladík Pierre Campana dostane od Francouzské federace automobilového sportu (FFSA) jedinečnou příležitost pilotovat vůz kategorie WRC a předvést své schopnosti mezi elitou světových rally při nadcházejících dvou asfaltových podnicích mistrovství světa FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Volkswagen oznámil jezdeckou sestavu pro Rallye Deutschland

foto

19. července 2011 • 14:00

Volkswagen Motorsport vstupuje do mistrovství světa v automobilových soutěžích postupnými krůčky. V letošní sezóně nasazuje na vybraných závodech mladé talentované jezdce s Fabiemi S2000 s cílem vytipovat si vhodné závodníky pro nadcházející sezónu. Pro Rallye Deutschland jimi budou Hans Weijs a Christian Riedemann.

žádný příspěvek celý článek »

Aaron Burkart se stále pokouší o mistrovství světa

foto

18. března 2011 • 10:00

Německý mladík Aaron Burkart se zapíše do historie automobilových soutěží jako poslední juniorský světový šampion JWRC. Ani tento titul mu však neotevřel vrátka k zářnější budoucnosti a syn bývalého soutěžáka stále neví, zda a kde bude letos jezdit.

žádný příspěvek celý článek »

toplist