www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Rally Dakar 2012

Rally Dakar 2012 - šestá etapa zrušena

foto

6. ledna 2012 • 23:00

Pořadatelé Rallye Dakar byli kvůli vytrvalému sněžení a dešti v Andách nuceni zrušit páteční šestou etapu. Účastníci soutěže absolvují společně v konvoji trasu z Fiambaly do Copiapa dlouhou 641 kilometrů, z nichž 247 km mělo tvořit měřený úsek.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar 2012 - pátá etapa

foto

5. ledna 2012 • 23:00

Aleš Loprais má za sebou nejlepší etapu v letošním ročníku Rallye Dakar. V pátém dějství si dojel pro druhé místo a poprvé se protlačil na stupně vítězů. Nizozemec De Rooy byl lepší o pouhých čtrnáct vteřin a upevnil si tak vedení v průběžném pořadí kamionů. Český závodník zůstal na čtvrtém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar 2012 - čtvrtá etapa

foto

4. ledna 2012 • 23:00

Aleš Loprais dojel ve čtvrté etapě Rallye Dakar šestý. V průběžném pořadí soutěže kamionů si však polepšil z pátého místa na čtvrté. Vede Nizozemec De Rooy.

žádný příspěvek celý článek »

Ve třetí etapě Aleš Loprais postupuje zase o příčku výše

foto

4. ledna 2012 • 14:25

Rallye Dakar zachvátilo obrovské vedro. V San Rafael bylo k nevydržení, teplota v bivaku místy překračovala až 45 stupňů Celsia. Za těchto podmínek trpěly hlavně pohonné jednotky kamionů, které bylo potřeba chladit. Krátká stopáž etapy zanmenala tak jako minulé dva dny zběsilý úprk skupiny rychlých kamionů týmu de Rooy, Veka MAN, Kamaz a Aleše Lopraise.

žádný příspěvek celý článek »

Na Dakar i do Dakaru

foto

19. prosince 2011 • 18:00

Letka Racing Team jako jediný český tým posílá svoje představitele jak na Dakar 2012, který se pojede z Argentiny přes Čile do Peru, tak do Dakaru - původní verze dobrodružného podniku vedoucí letos z Francie přes Španělsko, Maroko, Mauretánii do Senegalu.

žádný příspěvek celý článek »

Nasser Al-Attiyah přeci jen pojede Dakar

foto

9. prosince 2011 • 10:00

S účastí úřadujícího vítěze Nassera Al-Attiyaha na nadcházejícím Dakaru to vypadalo hodně bledě. V hodině dvanácté se podařilo vyřešit veškeré komplikace s ostatními disciplínami i sehnat soutěžní nářadí, takže již nic nebrání k obhajobě titulu.

žádný příspěvek celý článek »

Flotila Loprais Teamu se vydala do Le Havre

foto

23. listopadu 2011 • 19:40

Slavnostní odjezd od pražského nákupního centra v Nových Butovicích odstartoval cestu posádek Loprais Teamu za vytouženým cílem Dakaru 2012 v peruánské metropoli Limě. Dakar startuje v Le Havre, na tohle heslo si účastníci nejslavnějšího pouštního maratónu museli zvyknout už třikrát. Tentokrát sice míří počtvrté do Jižní Ameriky, ale poprvé není start i cíl rallye v Buenos Aires, ale v peruánské Limě.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Dakar 2012

foto

9. listopadu 2011 • 13:30

Francouzští organizátoři tradiční jihoamerické dálkové soutěže Rally Dakar včera zveřejnili seznam přihlášených na nadcházející ročník, který odstartuje stylově prvního ledna příštího roku. Po dlouhé době nevidíme v seznamu přihlášených žádnou českou posádku s osobním vozem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist