www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Int. Jänner Rallye (MMČR+ME)

Peugeot Delimax Total Team přežil Jänner Rallye 2012

foto

8. ledna 2012 • 17:00

Pilot Pavel Valoušek, navigátor Zdeněk Hrůza a speciál Peugeot 207 S2000 Evolution dojeli do cíle rakouské Jänner Rallye. V úvodním podniku letošního českého rallye šampionátu si lví trio vyjelo šesté místo, což posádka i zbytek týmu považuje za průměrný výsledek. Lepšímu umístění bránilo nevhodné nastavení podvozku vozu a také fakt, že Pavel Valoušek usedl za volant 207 S2000 takřka po půlroční pauze. Přesto je Jänner Rally 2012 pro tým velmi poučná.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Petra Milfaita

foto

8. ledna 2012 • 13:00

Sníh, led, mokro i bahno, to vše čekalo na posádky při Jänner Rallye, úvodním podniku rakouského mistrovství, FIA ME i MMČR. Náročné podmínky si 'užili' i diváci u trati, kam se svým fotoaparátem zavítal i spolupracovním AutoSportu.CZ, Petr Milfait. Jeho více než pět desítek snímků si nyní můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Kopecký vítězem Jänner Rallye 2012 (+ ohlasy a MP3)

foto

7. ledna 2012 • 19:10

Vítězem letošní Jänner Rallye se stala posádka Jan Kopecký - Pavel Dresler na Škodě Fabia S2000. Na druhém místě skončili jejich týmoví kolegové Juho Hänninen a Mikko Markkula se ztrátou 40.1 s. Třetí místo nakonec na závěrečné zkoušce vybojoval Beppo Harrach, když v celkovém součtu časů porazil o dvě desetiny vteřiny Raimunda Baumschlagera.

příspěvků: 6 celý článek »

Jänner Rally opanovaly vozy Škoda Fabia S2000

foto

7. ledna 2012 • 19:05

Úvodní podnik Mistrovství Evropy a současně Mistrovství České republiky - Jänner rally v okolí rakouského Freistadtu, zcela opanoval tým Škoda Motorsport a vozy Fabia Super 2000. Vítězi se po dramatickém průběhu stala posádka Jan Kopecký - Pavel Dresler z továrního týmu Škoda Motorsport, druzí skončili jejich týmoví kolegové Juho Hänninen - Mikko Markkula.

žádný příspěvek celý článek »

Na Jänner Rally je po fantastické stíhací jízdě ve vedení Hänninen

foto

6. ledna 2012 • 21:30

Úvodní den první soutěže sezony 2012, rakouské Jänner rally, přinesl díky rozmarům počasí napínavou podívanou. V ní hráli hlavní roli po celý den piloti továrního týmu ŠKODA Motorsport Juho Hänninen a Jan Kopecký. Oba se potýkali s náročnými podmínkami, manko z úvodní sekce způsobené zasněženými tratěmi však úchvatným finišem vymazali.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Jänner Rallye vyhrál Juho Hänninen

foto

5. ledna 2012 • 18:20

Tovární jezdec Škody Motorsport a zároveň úřadující šampion SWRC Juho Hänninen vyhrál dnešní shakedown na Jänner Rallye. V okolí Trölsbergu na rozmoklé trati porazil jen s mírným náskokem Pavla Valouška a týmového kolegu Jana Kopeckého.

žádný příspěvek celý článek »

Sníh v ten správný okamžik

foto

5. ledna 2012 • 12:00

Jako by to předepisoval scénář, bezprostředně před startem Jänner-Rallye 2012 v oblasti Freistadtu otevřelo nebe svá stavidla. Dvě třetiny z osmnácti rychlostních zkoušek, které musí závodníci absolvovat, jsou pokryté sněhem.

příspěvků: 5 celý článek »

Martin Semerád se připravuje na Jänner Rally

foto

5. ledna 2012 • 11:05

Rakouská Jänner Rally, automobilová soutěž rally u našich jižních sousedů, odstartuje krátce po Novém roce další sezonu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Centrum Jänner Rally ve Freistadtu je Martinu Semerádovi dobře známé, protože se právě zde nejspíše nastartovala jeho kariéra soutěžního jezdce, která jej zavedla až do mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 na Jänner Rally

foto

4. ledna 2012 • 10:15

Tým Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 hned první lednový víkend nového roku na Jänner Rally a to s oběma továrními posádkami. Tým Škoda Motorsport chce i po nejúspěšnější sezoně své historie bojovat letos o přední příčky a zaměří se na tři seriály – prioritou bude obhajoba titulu v Intercontinental Rally Challenge (IRC), nově též účast ve vybraných soutěžích Mistrovství Evropy a rovněž v Mistrovství České republiky.

příspěvků: 3 celý článek »

Vysoký faktor zábavy v táboře "dvoukolek"

foto

3. ledna 2012 • 16:00

V Mühlviertelu to bude vážné. V úterý a ve středu poprvé zavyjí motory. Zdaleka to ovšem nebude onen závodní hluk. Při oficiálních seznamovacích jízdách 29. Jänner-Rallye, které se konají v úterý a ve středu, je stanovena maximální rychlost 60 km/h.

žádný příspěvek celý článek »

Předpisy českých soutěží pro rok 2012

foto

3. ledna 2012 • 09:00

Již koncem tohoto týdne odstartuje Mediasport mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Ještě před zahájením Jänner Rallye jsou k dispozici řády pro rally v nadcházející sezóně 2012.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý vstoupí do sezony s Citroënem DS3 R3T

foto

2. ledna 2012 • 18:30

Český šampionát letos odstartuje nezvykle brzy. Už první lednový víkend budou posádky bojovat na tratích rakouské Jänner rallye o body do Mediasport MMČR 2012. Mezi účastníky nechybí ani Jan Černý s Pavlem Kohoutem. Jejich sportovním nářadím bude osvědčený Citroën DS3 R3T.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye je tématem hovorů číslo 1

foto

29. prosince 2011 • 10:00

Ještě 8 dní zbývá do startu špičkové motoristické události v Rakousku. Jänner Rallye 2012 ve Freistadtu již předem všechny očarovala. "Kolem Freidstadtu již není prakticky žádný volný pokoj. Kdo si ubytování rezervuje až nyní, musí téměř 40 kilometrů až do Lince," říká organizační ředitel Jänner Rallye Ferdinand Staber.

příspěvků: 4 celý článek »

Německá důkladnost na Jänner Rallye

foto

26. prosince 2011 • 18:00

Němec Uwe M. Schmidt jako ředitel rally by se měl na 29. Jänner-Rallye postarat o to, že předpisy Mezinárodní automobilové federace FIA budou co nejpřesněji uplatňovány.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Delimax Total Team startuje do sezony 2012

foto

22. prosince 2011 • 12:20

Pilot Pavel Valoušek, navigátor Zdeněk Hrůza, speciál Peugeot 207 S2000 Evolution a válečné zbarvení francouzské automobilky a české potravinářské společnosti. To všechno dohromady tvoří pokračování projektu Peugeot Delimax Total Team. Svou druhou sezonu na české rallye scéně tým odstartuje na úvodním podniku domácího šampionátu, na lednové Jänner-Rally v Rakousku.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist