www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Sweden (SWRC)

Seznam dvojic na večerní superspeciálku Rally Sweden

foto

9. února 2012 • 07:30

Organizátoři Rally Sweden představili pětadvacítku dvojic, které se večer na dostihovém závodišti Färjestadtravet utkají na zahajovací superspeciální zkoušce. Noční karlstadtský test bude měřit 1,9 kilometru.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se Zdeňkem Hrůzou jsou připraveni na vstup do „ledového ringu“, zákeřné viry však v týmu řádí dál

foto

9. února 2012 • 00:30

Lékařům se přece jen podařilo postavit na nohy Martina Prokopa, kterého jen pár dnů před odletem do Skandinávie skolila těžká viróza a tak se Czech Ford National Team mohl vydat v čele s vyčerpaným pilotem vstříc druhému dějství Mistrovství světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

FIA vydala aktuální seznamy přihlášených týmů do MS

foto

9. února 2012 • 00:15

Mezinárodní automobilová federace FIA vydala aktuální seznamy přihlášených značek a týmů do mistrovství světa. Zároveň také oficiálně oznámila, jakým způsobem se bude nahlížet na jezdce s vozy Mini, kteří bodovali na Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Mistrovství světa v rally znovu na Sport 5

foto

8. února 2012 • 23:00

Mistrovství světa v rally nebude v programu SPORT 5 chybět ani v sezoně 2012! Navzdory problémům způsobeným krachem společnosti NOS, která byla do loňska promotérem a majitelem TV práv MS rally, se pořady ze světa rally vrací na TV SPORT 5. A to už od víkendové Švédské rally...

žádný příspěvek celý článek »

Televizní přenosy z Rally Sweden budou

foto

8. února 2012 • 22:45

Organizátorům Švédské rally se podařilo v neuveřitelně krátkém čase zachránit mediální fiasko. Druhému podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích totiž reálně hrozilo, že se záběry ze severu Evropy objeví pouze v lokálních televizích.

žádný příspěvek celý článek »

Citroen v království sněhu a ledu

foto

7. února 2012 • 12:05

Po startu ve velkém stylu na Rallye Monte Carlo míří mistrovství světa WRC do Skandinávie na Rally Švédsko, jejíž část se ale pojede také v Norsku. Po přesvědčivém vítězství v Knížectví čekají osminásobné mistry světa Sébastiena Loeba a Daniela Elenu severští piloti, navíc na jejich domácí půdě.

žádný příspěvek celý článek »

Davidu Richardsovi se rozhodnutí BMW líbí

foto

6. února 2012 • 22:40

Po dlouho očekávaném oficiálním oznámení zástupců BMW ohledně budoucnosti značky Mini to vypadá, že všechny tři zainteresované subjekty (BMW, Prodrive i Motorsport Italia) jsou spokojené.

příspěvků: 8 celý článek »

BMW požehnalo setrvání Mini v MS

foto

6. února 2012 • 19:15

Konec spekulací, Mini zůstává. To je hlavní myšlenka dnešního sdělení mateřské automobilky BMW, která potvrdila další působení značky Mini v mistrovství světa. V čem se ale různé fámy a neoficiální prohlášení nemýlily, jsou změny v pozadí – dosavadní provozovatel továrních vozů Mini, britský Prodrive, se nyní přesunuje do role opatrovníka soukromých jezdců a vozů.

příspěvků: 2 celý článek »

Organizátoři Rally Sweden řeší televizní přenosy

foto

5. února 2012 • 15:10

I přes velké sliby ze strany FIA nakonec zůstali švédští organizátoři týden před startem své soutěže bez společnosti, která by se postarala o přenos materiálů ze soutěže do televize.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson si zlomil nohu, ve Švédsku nepojede

foto

4. února 2012 • 22:30

Britský pilot Matthew Wilson, který nezazářil za volantem Fordu Fiesta RS WRC ani na nedávné Rallye Monte Carlo, se na startu druhého podniku mistrovství světa ve Švédsku nepředstaví kvůli zdravotním důvodům, zlomil si totiž nohu.

příspěvků: 8 celý článek »

FIA oficiálně potvrdila, promotéra pro MS se najít nepodařilo

foto

3. února 2012 • 19:20

Mezinárodní automobilová federace FIA dnes odpoledne oficiálně potvrdila v posledních dnech hojně spekulovaný fakt, že se jim nepodařilo najít promotéra pro letošní ročník mistrovství světa.

příspěvků: 1 celý článek »

Přípravu Martina Prokopa na Rally Sweden narušila nemoc

foto

1. února 2012 • 15:30

Švédská rally, druhý podnik letošního Mistrovství světa v rally se odehraje ve dnech 9. -12. února v severském Karlstadu. O body se popere i česká dvojice Martin Prokop – Zdeněk Hrůza a jejich Ford Fiesta RS WRC. Možná by však ve světle dnešních informací bylo lepší říct „měla by se poprat“. Český pilot v těchto dnech zápolí bohužel především se silnou virovou infekcí.

žádný příspěvek celý článek »

Jean Todt nastiňuje budoucnost mistrovství světa

foto

27. ledna 2012 • 12:00

Po krachu spolupráce mezi FIA a promotérem North One Sport se propadla úroveň mistrovství světa o několik schodů níže. Jaké jsou plánovány kroky ke zvýšení atraktivity MS? Jak vidí nejbližší i vzdálenou budoucnost tohoto seriálu prezident FIA Jean Todt?

příspěvků: 4 celý článek »

FIA aktualizovala seznamy SWRC a PWRC 2012

foto

27. ledna 2012 • 11:00

Mezinárodní automobilová federace aktualizovala seznamy přihlášených jezdců či týmu do obou 'doprovodných' seriálů při mistrovství světa - SWRC i PWRC. Nutno přiznat, předložený seznam nevypadá příliš optimisticky.

příspěvků: 3 celý článek »

Výsledky ze Švédska zpět pod patronací Stage 1 Technology

foto

27. ledna 2012 • 09:00

Mezinárodní automobilová federace FIA vypověděla smlouvu s North One Sport krátce před startem sezóny, čímž přišla o řadu vymožeností, které tento promotér nabízel. Minimálně výsledky a sledování vozů však budou opět použity ve Švédsku.

žádný příspěvek celý článek »

toplist