www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Vodafone Rally de Portugal (SWRC)

H. Solberg, Nobre a Abbring v Portugalsku nepojedou

foto

28. března 2012 • 18:30

Nakonec o tři jména bude chudší startovní pole zítra startující Vodafone Rally de Portugal. Kromě již skoro tradičního absentéra Henninga Solberga nepojedou ani Kevin Abbring a Paulo Nobre.

příspěvků: 2 celý článek »

Ford a Citroën volí rozdílnou taktiku pro startovní pořadí

foto

28. března 2012 • 14:45

Tovární týmy Fordu a Citroënu volí rozdílnou taktiku při volbě startovního pořadí. Zatímco nejrychlejší dvojice z kvalifikační zkoušky Latvala a Solberg si zvolila pořadí na konci prioritní skupiny, Hirvonen s Loebem budou naopak startovní pole otevírat. Komu tato taktika vyjde lépe?

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál kvalifikační zkoušku v Portugalsku

foto

28. března 2012 • 12:50

FInský tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala vyhrál kvalifikační zkoušku na další díl mistrovství světa, Vodafone Rally de Portugal. O jediné vzrušení na kvalifikační zkoušce se postarali Nasser Al-Attiyah, který přebrzdil odbočení a Paulo Nobre, který v duchu tradice poslal těsně před cílem své Mini přes střechu.

příspěvků: 2 celý článek »

Al-Attiyah a Neuville chtějí potvrdit zlepšení

foto

28. března 2012 • 10:00

Nasser Al - Attiyah a Giovanni Bernacchini zajeli jejich dosud nejlepší rally, když v Mexiku skončili šestí. Posádka Quatar World Rally Teamu jde do Rally Portugalsko s tím, že chce potvrdit tento skvělý výsledek a jejich narůstající zkušenosti. Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul (Citroën Junior World Rally Team) budou doufat, že svůj start konečně promění v první body.

žádný příspěvek celý článek »

Z Fafe do Lisabonu

foto

27. března 2012 • 15:20

Čtvrté dějství letošního programu mistrovství světa WRC, Rally Portugalsko, je jednou z nejpopulárnějších soutěží v celé sezoně. Trojnásobný vítěz tohoto podniku, Citroën Total World Rally Team, se chystá na další vítězství se svými posádkami. Díky vítězství v Monte Carlu a Mexiku odstartují Sébastien Loeb a Daniel Elena portugalské dějství jako lídři klasifikace pilotů mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Maria Andersson spolujezdkyní Patrika Sandella

foto

22. března 2012 • 16:00

Po více než roce opět mění Patrik Sandell spolujezdce. Po velezkušeném Staffanu Parmanderovi vedle něj usedne na Vodafone Rali de Portugal další švédská spolujezdecká legenda Maria Andersson.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Class má přihlášené čtyři jezdce

foto

22. března 2012 • 15:00

Letos nově vypsaná kategorie Rally Class je 'značkový' šampionát jezdců s vozy Subaru v rámci mistrovství světa. Do prvního ročníku se přihlásila pouze čtveřice jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally de Portugal

foto

13. března 2012 • 08:00

Celkem 62 posádek čítá seznam přihlášených posádek na další díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým bude na přelomu března a dubna Vodafone Rally de Portugal. Ta je zařazena i do bídně obsazeného seriálu SWRC, letošní premiéru si zde pak odbudou jezdci WRC Academy.

žádný příspěvek celý článek »

Do WRC Academy zatím jen 11 jezdců

foto

9. března 2012 • 09:00

Pouhá jedenáctka jezdců se přihlásila do letošního ročníku WRC Academy. Druhý ročník vloni rozporuplně přijatého seriálu zahájí posádky v identických Fordech Fiesta R2 na Rallye de Portugal.

žádný příspěvek celý článek »

Televizní přenosy z MS zastřeší EBU?

foto

6. března 2012 • 16:30

V poslední době hodně přetřásaná problematika televizních práv z mistrovství světa má další pokračování. Na včerejším jednání mezi zástupci týmů a FIA bylo prozrazeno, že mezinárodní automobilová federace je blízko dohodě s EBU.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Oliveira se vrací za volantem Fordu Fiesta RS WRC

foto

2. března 2012 • 22:10

Brazilský pilot Daniel Oliveira se vrací do mistrovství světa za volantem vozu kategorie WRC. Na rozdíl od loňských startů s Mini John Cooper Works WRC to bude tentokrát Ford Fiesta RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Edoardo Bresolin v MS s Fiestou RS WRC

foto

2. března 2012 • 14:00

Téměř neznámý italský jezdec Edoardo Bresolin se stane nástupcem Gigi Galliho v mistrovství světa. V letošním roce by se měl představit na čtyřech soutěžích s vozem Ford Fiesta RS WRC, první start by měl být již koncem března na Vodafone Rally de Portugal.

příspěvků: 7 celý článek »

Design vozů pro WRC Academy zveřejněn

foto

27. února 2012 • 14:10

Promotér letošní WRC Academy zveřejnil design, který budou vézt soutěžní posádky na svých Fordech Fiesta R2. Ty se představí na soutěžích v Portugalsku, Řecku, Finsku, Německu, Francii a Španělsku.

žádný příspěvek celý článek »

Fiesta S2000 pro nejrychlejšího nováčka WRC Academy

foto

23. února 2012 • 13:30

V posledních dnech se rozjela masivní kampaň M-Sportu se snahou nalákat jezdce do WRC Academy, zájem jezdců je totiž po loňském rozporuplném ročníku celkem slabý a nedaří se naplnit plánovanou sníženou kvótu 18ti pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell pojede s Mini i v Portugalsku

foto

21. února 2012 • 08:00

Prodej sedačky ve druhém voze Mini John Cooper Works WRC pokračuje. Po Pierru Campanovi na Monte a Patriku Sandellovi ve Švédsku usedne do druhého vozu v Portugalsku... opět Patrik Sandell.

žádný příspěvek celý článek »

toplist