www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2010

Známe termín Rally Krkonoše!

6. prosince 2010 • 18:00

Nejvyšší národní autorita v oblasti motoristického sportu u nás FAS – AČR před pár dny zveřejnila předběžné kalendáře jednotlivých seriálů rally. Rally Krkonoše figuruje s datem 18. 6. 2011 hned ve třech z nich.

Nejdůležitějším šampionátem, který do Trutnova příští rok zavítá, je Mistrovství České republiky ve sprintrally. Jeho účastníci tu budou již potřetí. Rally Krkonoše je třetím podnikem seriálu – 5 týdnů před ní se závodí v Kopné, po Krkonoších mají posádky čtyřtýdenní pauzu, než se přesunou na Vysočinu. Z podniků mezinárodního mistrovství ve dvoudenních soutěžích jsou týden před trutnovským závodem Hustopeče a 2 týdny po něm Rally Bohemia. Dá se tedy znovu očekávat účast některých posádek v rámci testování.

Trutnov poskytne zázemí také soutěžícím v Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. V šampionátu historiků zaujímá Rally Krkonoše druhé místo mezi Rallye Český Krumlov a Rally Vysočina. Spolu s Vysočinou, Pačejovem, Třebíčí a Kostelcem nad Orlicí je jednodenním závodem, dva dny absolvují posádky v Krumlově, Příbrami a Klatovech. Doufejme jen, že se v sezóně 2011 počet účastníků tohoto mistrovství oproti letošku výrazněji zvýší.

Počtvrté přijedou do Krkonoš závodit účastníci Poháru České republiky v rally. Trutnovská soutěž bude v pořadí v kalendáři třetí. Předcházet by jí měla stejně jako ve sprintovém šampionátu Kopná a následujícím podnikem bude Vysočina. „Oproti rekordnímu počtu posádek byla účast v letošním roce o něco slabší. Doufáme však, že v příštím roce na tradici vysokého počtu startujících navážeme,“ uvádí ředitel závodu Vladimír Hlavatý.

Kromě termínu rally zařazené do kalendáře FAS, byla stanovena ještě dvě další důležitá data. Obě plánované akce mají už v celoročním programu organizátorů Rally Krkonoše své pevné místo, a proto nic nebrání tomu, aby měly již nyní své místo i v kalendáři a všichni se na ně mohli v dostatečném předstihu připravit.

Dne 21. 5. 2011 (čtyři týdny před Rally Krkonoše) proběhne tradiční setkání pořadatelů. Programem nebude pouze zábava, ale také krátké připomenutí problematiky automobilových soutěží a přidělení postů jednotlivým pořadatelským skupinám. Cílem je sejít se i jinde, než při trochu hektickém závodě a nezbytném „školení“ před ním.

Druhým datem je 1. října 2011, kdy se uskuteční další závod Rally Krkonoše – Cíl Neznámý, což je orientační automobilová soutěž pro širokou veřejnost mající za cíl se pobavit a důkladně poznat náš region Podkrkonoší.

Trutnovská soutěž proběhne příští rok již popáté. Věříme, že se nám opět podaří uspořádat kvalitní soutěž pro posádky i diváky, a že se Vám v Podkrkonoší bude líbit stejně jako v minulých letech :o).

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist