www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Mistrovství světa přišlo o Nokii, nový promotér v půlce června

4. června 2012 • 16:00

Pouhý rok vydržela spolupráce finského výrobce mobilních telefonů Nokia a mistrovství světa v automobilových soutěžích. Ambiciózní projekt spojení obou značek byl ukončen po nedávné řecké Acropolis Rally.

V loňském roce se Nokia a North One Sport dohodli na spolupráci ohledně mistrovství světa. Smlouva byla podepsána na rok s několikaletou opcí. Díky tomu začaly od finské firmy proudit peníze již v minulé sezóně, od začátku té letošní se pak Nokia stala titulárním sponzorem seriálu mistrovství světa, který nesl název 'FIA World Rally Championship Powered by Nokia'.

I díky krachu North One Sport se však nepodařilo pozvednout slibovanou mediální úroveň mistrovství světa a tak se zástupci společnosti Nokia rozhodli ve vzájemné spolupráci nepokračovat. Ambiciózní projekt, který měl za sezónu přinést zhruba 3 miliony euro, je tak nenávratně pryč s mistrovství světa je opět bez hlavního sponzora.

„Je to velká škoda, spolupráce s Nokií vypadala hodně dobře. Jsem si jistý, že za koncem spolupráce je ztráta promotéra. Na světové radě v pátek 15. června by měl být představen nový promotér mistrovství světa,“ prozradil šéf světové rally komise Jarmo Mahonen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist