www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Jak vypadá budoucnost Neuvilla, Kubicy a Tänaka?

foto

13. prosince 2012 • 23:50

Thierry Neuville, Robert Kubica, Ott Tänak. To jsou tři jména, která jsou v posledních dnech hodně skloňována, protože stále není rozhodnuto o jejich soutěžním programu pro nadcházející sezónu. Pojďme si shrnout zatím známé informace.

příspěvků: 2 celý článek »

První kilometry vozu Hyundai i20 WRC (VIDEO)

foto

8. prosince 2012 • 17:00

Po oficiálním oznámení projektu WRC na zářiovém autosalonu v Paříži se v těchto dnech uskutečnila speciální prezentace pro vybrané novináře přímo v Koreji, kde mohli poprvé spatřit model i20 WRC v pohybu.

žádný příspěvek celý článek »

Paulo Nobre si dá od rally pauzu

foto

7. prosince 2012 • 09:00

Brazilský právník a automobilový závodník Paulo Nobre s největší pravděpodobností nebude pokračovat v mistrovství světa v automobilových soutěžích, kde se nepravidelně objevoval již od roku 2006.

žádný příspěvek celý článek »

Mads Østberg oficiálně potvrzen jedničkou u M-Sportu

foto

26. listopadu 2012 • 17:00

Po dnešním oficiálním oznámení spolupráce M-Sportu a Kataru přichází další očekávaná zpráva. Norsko-švédská dvojice Mads Østberg - Jonas Andersson byla potvrzena jako jednička Qatar M-Sport World Rally Teamu pro nadcházející sezónu 2013.

žádný příspěvek celý článek »

Dohoda mezi M-Sportem a Katarem oficiálně potvrzena

foto

26. listopadu 2012 • 16:30

V těchto dnech byla definitivně stvrzena dohoda mezi Katarem a týmem M-Sport ohledně projektu společného týmu s vozy Ford Fiesta RS WRC v mistrovství světa v automobilových soutěžích.

příspěvků: 4 celý článek »

FIA představila předpisy pro MS 2013

foto

21. listopadu 2012 • 21:00

Mezinárodní automobilová federace dnes zveřejnila základní předpisy pro šampionáty v mistrovství světa, které byly potvrzeny po zářiové schůzi Světové komise motoristického sportu (WMSC), jenž se uskutečnila koncem září.

žádný příspěvek celý článek »

Prodrive by rád spolupracoval s Nikarou

foto

20. listopadu 2012 • 08:00

Finský mladík Jarkko Nikara se v letošní sezóně vrátil na mezinárodní scénu. Úspěšný rok završil solidním výkonem na nedávné Rally Catalunya, kde startoval poprvé s vozem Mini John Cooper Works WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Carlos Sainz opět v mistrovství světa?

foto

19. listopadu 2012 • 13:00

Bývalý špičkový soutěžní jezdec Carlos Sainz se s největší pravděpodobností postaví v nadcházející sezóně na start soutěže mistrovství světa. Společně se svým dlouholetým spolujezdcem Luisem Moyou by měli usednout do Volkswagenu Polo R WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od André Lavadinha

foto

19. listopadu 2012 • 08:00

Ještě jednou se vrátíme k závěrečnému dílu letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým byla netradičně Rally Catalunya - Costa Daurada. Na smíšený povrch do Španělska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordo se oficiálně vrací do Citroënu

foto

16. listopadu 2012 • 08:00

Devětadvacetiletý španělský jezdec Dani Sordo opouští Prodrive a vrací se do Citroënu, ve kterém bude v nadcházející sezóně společně se svým spolujezdcem Carlosem del Barriem bojovat v kompletním seriálu mistrovství světa v barvách Citroën Total World Rally Teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od Dalibora Benycha

foto

16. listopadu 2012 • 07:00

O uplynulém víkendu se uskutečnil závěrečný díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým byla netradičně Rally Catalunya - Costa Daurada. Do Španělska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Dalibor Benych a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky z této soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Ford ve světovém rallye šampionátu: Zajímavá fakta

foto

16. listopadu 2012 • 05:00

Automobilka Ford po letošní sezóně oficiálně opouští seriál mistrovství světa, vozy Fiesta WRC však budou prostřednictvím M-Sportu pokračovat dál. Jistě však stojí za připomenutí několik zajímavých informací o historii sportovního programu Fordu.

žádný příspěvek celý článek »

Umístěním na stupních vítězů ve Španělsku si Latvala zajistil třetí místo v šampionátu

foto

16. listopadu 2012 • 03:00

Posádka Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila z týmu Ford dnes v Rally de España skončila na druhém místě a zajistila si tak třetí místo v letošním ročníku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Finská dvojice měla v cíli třináctého (a posledního kola) letošního šampionátu odstup na vítěze pouhých sedm sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Melichárekovci dokončili Rally Catalunya na štvrtom mieste v triede

foto

16. listopadu 2012 • 01:00

Posádka slovenského Dmack Melico Racing Teamu, Jaroslav Melichárek – Erik Melichárek, dokončila záverečné podujatie tohtoročného svetového šampionátu v rally, ktorým bola 48.Rally RACC Catalunya – Costa Daurada s centrom v španielskom letovisku Salou. Na súťaži sa predstavili na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX, pripravovaného českým Semerád Rally Teamom.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb, Elena a Citroën - vítězné loučení se sezonou

foto

12. listopadu 2012 • 14:00

Sébastien Loeb, Daniel Elena a Citroën Total World Rally Team zakončili sezonu stejně, jako ji začali: na nejvyšším stupínku vítězů! Statistikové si po Rally Španělsko zaznamenali: 76. vítězství v kariéře francouzsko-monacké posádky a dokonce 80. triumf Citroënu v seriálu mistrovství světa WRC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist