www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Kalendář MS FIA 2013 otázkou financí ?

8. června 2012 • 12:10

Pořadatelé podniků mistrovství světa rally mají oficiálně již jen několik hodin na to, aby podepsali nové smlouvy s Mezinárodní automobilovou federací FIA ohledně jejich zařazení do světového šampionátu pro rok 2013.

Mezi jednotlivými organizátory však panují zcela oprávněné obavy, zda vůbec tuto smlouvu podepisovat, neboť jednou z jeho podmínek je navýšení zápisného o sto tisíc Euro, tedy zhruba o 2,5 milionu českých korun. Oficiálně se v tomto směru dokonce vyjádřil prezident francouzské federace FFSA, Nicolas Deschaux, který zaslal dopis prezidentovi FIA Jeanu Todtovi a předsedovi komise světové rally Jarmo Mahonenovi. Celkově by se tak totiž toto zápisné vyšplhalo na téměř čtvrt milionu Euro.

Pořadatelé zbývajících soutěží pak vyjádřili plnou podporu na adresu Deschauxova dopisu a celková nálada pokud jde o uvedené smlouvy, které FIA vydala až 28. května tohoto roku je blízko bodu mrazu. Podle všeho je z jejich strany vytvářen tlak na další jednání, které by mělo proběhnout při zasedání Světové rady motoristického sportu, jež se má konat příští pátek, tj. 15. června 2012.

V návaznosti na zasedání rady by měla být zároveň představena první podoba kalendáře MS FIA rally pro rok 2013, který by se měl skládat z celkového počtu dvanácti soutěží.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist