www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Pořadatelé MS FIA novou smlouvu odmítli

11. června 2012 • 16:45

Ani jeden z organizátorů soutěží mistrovství světa FIA rally doposud nepodepsal novou smlouvu pro rok 2013. Pětistránkový dokument přitom měl být podepsán nejpozději v pátek 8. června 2012, což znamená, že nadcházející sezóna MS FIA rally je stále velkou neznámou.

Kamenem úrazu je navýšení částky zápisného pro jednotlivé soutěže o 100.000,- Euro. Tento nárůst by měl pokrýt poplatky za produkci a distribuci televizních přenosů, použití monitorovacího systému soutěžních vozů a zpracování výsledků.

„Chceme o této smlouvě diskutovat. Některé podniky jsou na tom v tomto směru lépe než jiné, ale pořád si myslíme, je je třeba o této věci hovořit,“ řekl pro britský magazín Autosport zdroj, který si nepřál být jmenován.

Tento zdroj rovněž potvrdil, že členové komise FIA, kterými jsou s největší pravděpodobností prezident komise WRC Jarmo Mahonen a Michéle Moutonová, intenzivně komunikují s pořadateli, aby je přiměli k podpisu dohody. Samotná FIA zatím nevydala na svých stránkách žádné vyjádření k této situaci.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.06.2012 18:32
ajaj
Hale kucí, vono to nebude tak žhavý. Až podepíšete tutu smlouvu, pak ulovíme kafku na promotéra, kerej nám to zacáluje a vy pak něco ušetříte. No, ja, nebude celý kilo jurášů, ale každá kapka dobrá ne? A vůbec, kde jinde vám pojedou nový WRC, když jsme je všude zakázali, že jo? To je přece sakra trhák, to musíte uzna, nu ni? Takže chlopi, rozum a tužku do dlaně a pište. Fonetický přepis: Éměš piklóš némešči huňáš cépeň kámoš. Víc, než volný překlad: Podepiš chlapče, podepiš, jinak brzo zcepeníš :-D
toplist