www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Volkswagen se připravuje na ostrou premiéru

20. června 2012 • 09:10

Na domácí soutěži mistrovství světa FIA, tedy Rally Deustschland, by se měl na sklonku srpna tohoto roku poprvé oficálně v akci představit tovární tým značky Volkswagen. Zároveň by mělo být jasno, kdo bude oficiálně hájit jeho barvy v sezóně 2013.

O týmové jedničce za volantem vozu Polo R WRC samozřejmě nejsou pochybnosti, když Sebastien Ogier podepsal kontrakt s německou značkou už v loňském roce. Jména dalších jezdců jsou však stále otazníkem, i když podle našich informací by měl být prakticky jistotou přestup v rámci koncernu od Škodovky pro Andrease Mikkelsena.

Volkswagen Polo R WRC

Není však jasné, kdo bude 'třetím do party', protože Volkswagen hodlá vstoupit do kolotoče světových rally s velkými ambicemi a na některých soutěžích počítá s účastí trojice oficiálních továrních vozů. Už letos by se po premiéře na Rally Deustchland mělo Polo R WRC objevit také na posledních dvou podnicích mistrovství světa, tedy v Itálii a ve Španělsku.

Před sezónou 2013, kdy je počítáno s plnohodnotnou účastí týmu v MS FIA, následně německý tým plánuje ještě před Rallye Monte Carlo absolvovat intenzivní testování na asfaltovém i šotolinovém povrchu.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist