www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Přípravy Pola R WRC míří do finiše

26. září 2012 • 19:30

Čas u továrního týmu Volkswagen v těchto dnech běží hodně rychle. Do homologační procedury a následného prvního startu zbývá už jen pár měsíců a proto se nové Polo R WRC podrobuje všem možným testům. Jeden z nejčerstvějších se odehrál na rychlých finských šotolinách.

Volkswagen Polo R WRC (foto: wrc.com)

Otevřená politika Volkswagenu v otázce testů byla doposud vždy trochu divadlem pro veřejnost. Ve Finsku se však jasně ukázalo, že začíná jít do tuhého - tým poprvé přivezl polo oděné do maskovacího polepu. Měl k tomu důvod, na voze se totiž objevily výrazné aerodynamické změny, které většinou budou aplikovány i na finální verzi. Jde zejména o tvar nárazníku, všech blatníků a podběhů, které byly optimalizovány v aerodynamickém tunelu.

Přesto se Sébastien Ogier nechal slyšet, že stále nejde o zcela konečnou podobu vozu. Důkazem budiž fakt, že se ve Finsku např. testovaly dvě podoby zadního křídla. Kromě specifikace WRC se ve Skandinávii zkoušela i 'regionální' verze s menším restriktorem a zadním křídlem.

Původní plán Volkswagenu odstartovat s Polem i přes chybějící homologaci na letošní Sardinii vzal za své. Potřebný souhlas od všech továrních týmů Němci nedostali a Polo tak na první konfrontaci musí počkat až na lednové Monte. Veřejnost se přesto malé ochutnávky dočká - starší vývojová verze by se měla ukázat na sanmarinském festivalu Rally Legend, kde by s Polem neměl jet nikdo jiný, než 'El matadore' Carlos Sainz. V současné době se vedou jednání i o startech na belgické Rallye du Condroz a francouzské Rallye du Var.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist