www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Mistr světa Citroën se dvěma tituly

20. října 2012 • 07:00

Tým Citroën Total World Rally Team získal na závěr rally Francie svůj 8. titul v Poháru konstruktérů*. Za výsledkem stojí výkonnost jeho obou posádek za volantem vozů DS3 WRC i zkušenosti celého týmu Citroën Racing. Dvojice Sébastien Loeb a Daniel Elena současně získala svůj 9. titul v řadě v mistrovství světa v rally*, což je v motoristickém sportu pořádný výkon! Dvě ocenění, které jsou důkazem know-how a zkušeností značky v oblasti technologických inovací.

Citroën Racing - Rally Catalunya 2011

Tyto výsledky jsou odměnou nevšedního výkonu posádky Sébastien Loeb a Daniel Elena, efektivity Mikko Hirvonena a Jarmo Lehtinena a zapojení celého týmu v zákulisí, který každodenně bojuje o vítězství. „Tyto nové tituly vzbuzují v týmu Citroën Racing a v celé značce Citroën po celé světě mnoho emocí a hrdosti,“ prohlásil generální ředitel značky Frédéric Banzet.

Citroën, který se již 12 let účastní mistrovství světa v rally FIA, se stává značkou, která v tak krátké době získala největší počet titulů. Tento výsledek je důkazem jejích zkušeností a technologického mistrovství. Díky těmto přednostem projevila všechna auta značky na závodech skvělou výkonnost a spolehlivost, bez ohledu na povrch (asfalt, šotolina, sníh). Tyto vozy, ať už je to XSARA WRC či C4 WRC, které celé vznikly v projekčních a vývojových ateliérech Citroënu, získaly v případě Xsary WRC 32 a v případě C4 WRC 36 vítězství. V loňském roce na tuto řadu navázal model DS3 WRC, který v roce 2012 získal v 11 rally celkem 8 vítězství a 5x obsadil první dvě místa.

„Sportovní úspěchy Sébastien Loeba a týmu Citroën Racing přispívají k velmi pozitivní dynamice značky v posledních deseti letech. Té napomáhá i obnovení produktové řady a rozvoj sítě,“ vysvětlil Frédéric Banzet a dodal: „Díky rally jsme ještě náročnější. Rally nám slouží jako skutečná technologická laboratoř. Posiluje naše technické kompetence, například v oblasti nápravového systému, což se později využívá i u sériových vozů.“

Platí to i pro model DS3, který přilákal již více než 180 000 zákazníků, z nichž někteří si dokonce vybrali sportovní verze tohoto modelu (DS3 Racing, DS3 S. Loeb). Jde o verze vyvinuté z velké části týmy Citroën Racing. U ostatních zákazníků vyhrává služba Citroën Service Racing (údržba vozu do jedné hodiny). I tato služba se inspirovala u zkušeností techniků WRC týmu CITROËN Racing.

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist