www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Martin Prokop ve Španělsku v barvách Dmacku

26. října 2012 • 08:30

Stejně jako letošní Rally Argentina, tak i závěrečné soutěže seriálu mistrovství světa v rally, španělské Rally Catalunya, se zúčastní Martin Prokop v barvách anglicko-čínského výrobce pneumatik. Během této soutěže tak díky smíšenému povrchu nasadí šotolinové i asfaltové pneumatiky Dmack.

Letos v dubnu tato kombinace na jihoamerických tratích dopadla výborně a Prokop se čtvrtým místem zapsal do historie jako nejúspěšnější český jezdec v historii MS. Jak se mu bude dařit na tratích rychlostních zkoušek ve Španělsku, se dozvíme během druhého listopadového víkendu.

Martin Prokop - Zdeněk Hrůza, Ford Fiesta WRC - Rally Mexico 2012

„Je to pro nás ideální řešení startovat znovu s podporou Dmacku, protože naše jediné auto jsme poslali přímo ze Sardinie do anglického M-Sportu, kde se odstraňuje problém s motorem. Na jejich asfaltových gumách jsem ještě nejel, takže jsem zvědavý, jak budou fungovat. Pokud budou alespoň tak konkurenceschopné jako ty šotolinové v Argentině, nebude čas na výmluvy a budu muset předvést, co ve mně skutečně je,“ přibližuje detaily sám pilot Czech Ford National Teamu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist