www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

PiGimu dva světové tituly nestačí

30. října 2012 • 15:30

Proč mít jen dva tituly mistra světa, když můžu mít tři? To si v těchto dnech asi říká P.G. Andersson, který na závěrečném podniku MS 2012 může dosáhnout na vítězství v seriálu SWRC.

Blonďatý Švéd vyhrál juniorské mistrovství světa v roce 2004, a to za volantem malého Suzuki. O tři roky později tento triumf s vozem stejné značky zopakoval. Nyní mu na dosah leží premiérové vítězství v šampionátu SWRC a opět se do této příjemné situace dostal s vozem žluté barvy – pouze japonské Suzuki nahradil malajský Proton.

P.G. Andersson - Emil Axelsson, Proton Satria Neo S2000 - Wales Rally GB 2012P.G. Andersson - Emil Axelsson, Proton Satria Neo S2000 - Wales Rally GB 2012

„Přestože se blíží konec sezony, zdá se mi, jako bychom byli v polovině šampionátu – nic není rozhodnuto,“ říká Andersson, kterému aktuálně náleží druhé místo s dvoubodovou ztrátou za lídrem Craigem Breenem. „Ve Španělsku to bude velká bitva, to je jisté. Už se nemůžu dočkat,“ pokračuje Švéd, který bude kromě Breena soupeřit také s Yazeedem Al Rajhim, který je posledním z třetice adeptů na titul v SWRC.

Ještě větší boj se očekává v PWRC, kde může na celkový primát dosáhnout celá šestice jezdců – na aktuální vedoucí pozici Benita Guerry si brousí zuby Subhan Aksa, Nicolas Fuchs, Valerij Gorban, Michal Kosciuszko a Marcos Ligato. A bude se rozhodovat také o posledním stupínku v hlavní klasifikaci MS. Připadne celkový bronz Madsi Ostbergovi, Jari-Mattimu Latvalovi nebo Petteru Solbergovi?

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist