www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Andreas Mikkelsen s Mikko Markkulou ve Španělsku nepojede

9. listopadu 2012 • 08:00

Velkým překvapením pro všechny fanoušky bylo oznámení o ukončení spolupráce mezi Andreasem Mikkelsenem a jeho spolujezdcem Olou Floenem, kterého by měl nahradit Mikko Markkula. Jak se zdá, těch překvapených bylo více, než by bylo zdrávo...

Andreas Mikkelsen a Ola Floene - Rally Argentina 2012

V oficiálním prohlášení před Cyprus Rally Andreas Mikkelsen tvrdil: „Vzájemně jsme se ale dohodli, že můj návrat do mistrovství světa bude novým začátkem. Chtěl bych vedle sebe navigátora, se kterým pojedu do konce mé kariéry. A Mikko Markkula je ideální volbou.“ Jak se posléze ukázalo, za změnou spolujezdce není ani Andreas Mikkelsen, ani Ola Floene. Sám třiačtyřicetiletý spolujezdec v jednom z rozhovorů po Cyprus Rally prozradil, že rozhodnutí padlo shora od managementu.

Můžeme se pouze domnívat, zda to bylo od managementu Mikkelsenovy zastupující agentury Even Rally či přímo od Volkswagenu Motorsport. Každopádně je pravdou, že tato informace se na veřejnost dostala jako blesk z čistého nebe a překvapila i některé samotné aktéry.

Premiérový start dvojice Mikkelsen-Markkula se měl uskutečnit již dnes na Rally Catalunya - Costa Daurada, nakonec tomu tak není. Do vozu jako spolujezdec opět usedne Ola Floene. Oficiálním důvodem absence Mikko Markkuly je nachlazení, jiné zdroje hovoří o objevení se zranění po nehodě na Rallye Sanremo. Jaká je však skutečnost, to ví jen pár zasvěcených. Krásně celou atmosféru v týmu nastiňuje Andreas Mikkelsen svou závěrečnou větou v oznámení ohledně změny spolujezdce: „Přesto bych chtěl zůstat v patách Sébastienu Ogierovi, stejně jako na posledních soutěžích.“ Tím nepřímo naznačil v kuloárech známý fakt, že na svou týmovou jedničku nesmí útočit...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.11.2012 10:06
Mirekfric
Celé je to divné, ale podle mých tam-tamů tenhle nápad z hlavy VW není. A Mikko Markkula nemocný taky není...
09.11.2012 08:21
Plhus
Ehm...naprosto tomu věřím, pracuju pro tento koncern už nějaký ten pátek!
09.11.2012 08:11
John - moderátor
Na téma výměny jsem chtěl udělat oficiální rozhovor s Olou po Kypru, bohužel tým (nebo někdo jiný) vše hodně zašmodrchal a na tiskovku místo posádky přišel manažer týmu. Během rally Ola nicméně výměnu nekomentoval nijak lichotivě a evidentně tato záležitost nevzešla ze strany posádky.
toplist