www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

FIA mění časoměřičskou skupinu pro mistrovství světa

9. listopadu 2012 • 09:00

Po deseti letech se dočkáme nové časoměřičské skupiny v mistrovství světa. Vypsaný tendr totiž vyhrává španělská skupina Sistemas Integrales de Telecomunication, která nahradí současné Stage 1 Technology.

Petter Solberg - Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Argentina 2012

Britská Stage 1 Technology byla neodmyslitelnou součástí mistrovství světa v poslední dekádě, většinu toho jakožto součást bývalých promotérů ISC a NOS. Před letošní sezónou byla smlouva s North One Sport ukončena a tím také skončila smlouva s S1T.

Zástupci organizátorů i FIA však brzy poznali, že v tak krátké době není jiné použitelné řešení, než navázat smlouvu s S1T na celý rok 2012. Zároveň s tím však vypsali výběrové řízení tak, aby i konkurenční projekty měly prostor připravit svou nabídku.

Tak se také stalo a v těchto dnech bylo oficiálně potvrzeno, že novým dodavatelem technologií pro zpracování výsledků i sledování aut během soutěže se stane španělská společnost SIT sídlící v Madridu a mající zkušenosti ze španělského soutěžního šampionátu, Rally Catalunya, Rally de Portugal, Baja Espaňa či cyklistických závodů.

Samotní pořadatelé se bojí vystoupit ze zaběhnutých vod a obávají se, že nová společnost nedokáže poskytnout stejné služby, jako již zaběhlá, dle interních informací však značně předražená Stage 1 Technology. Jak bude nový výsledkový systém fungovat uvidíme již na lednové Rallye Monte Carlo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist