www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Dani Sordo se oficiálně vrací do Citroënu

16. listopadu 2012 • 08:00

Devětadvacetiletý španělský jezdec Dani Sordo opouští Prodrive a vrací se do Citroënu, ve kterém bude v nadcházející sezóně společně se svým spolujezdcem Carlosem del Barriem bojovat v kompletním seriálu mistrovství světa v barvách Citroën Total World Rally Teamu.

Dani Sordo

Dani Sordo byl v Citroënu již v letech 2005 až 2010, kdy byl součástí vývojového programu pro mladé talentované jezdce. Prožil jednu z nejslavnějších a nejkvalitnějších etap JWRC za volantem Citroënu C2 S1600, od sezóny 2006 usedal do modelu Xsara WRC, aby posléze přešel na C4 WRC. V následujících čtyřech sezónách vybojoval 25 umístění na stupních vítězů.

V nadcházející sezóně utvoří dvojici s finským jezdcem Mikko Hirvonenem a defacto tak nahradí pomalu odcházejícího 'ufona' Sébastiena Loeba. „Dlouho jsme zvažovali, koho posadit do druhého auta vedle Mikko Hirvonena. Samozřejmě, Dani byl od začátku hodně vysoko a svým výkonem na Rally Catalunya potvrdil, že je pořád schopen bojovat o nejvyšší příčky,“ řekl šéf Citroën Racing Teamu Yves Matton.

„Samozřejmě, jsem hodně potěšen tím, že se mohu vrátit do týmu, na který mám takovou spoustu dobrých vzpomínek. Byla to pro mě varianta číslo jedna při výběru angažmá na sezónu 2013. Poslední roky jsem strávil v jiném týmu, vyzkoušel jsem si rozdílné pracovní metody a získal jsem větší zodpovědnost při vývoji auta. I proto vidím návrat do Citroënu jako skvělou příležitost,“ řekl Dani Sordo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist