www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

Mads Østberg oficiálně potvrzen jedničkou u M-Sportu

26. listopadu 2012 • 17:00

Po dnešním oficiálním oznámení spolupráce M-Sportu a Kataru přichází další očekávaná zpráva. Norsko-švédská dvojice Mads Østberg - Jonas Andersson byla potvrzena jako jednička Qatar M-Sport World Rally Teamu pro nadcházející sezónu 2013.

Jonas Andersson a Mads Ostberg před sezónou 2013

Tento fakt znamená, že bude norský mladík nominován na všech třináct podniků mistrovství světa. V pozici týmové jedničky tak nahradí finského jezdce Jari-Matti Latvalu, který přestoupil ke konkurenčnímu Volkwagenu.

„Výkonnost Madse Østberga byla v letošní sezóně skutečně impozantní. Rychlost mu nikdy nechyběla, ale jeho progres na asfaltu a vyzrálost během celé sezóny dokázali, že je připraven udělat další krok ve své kariéře. Stal se ideálním kandidátem na připojení se k našemu týmu v sezóně 2013. Má starou hlavu na mladém těle a jsem si jistý, že od něj v nadcházejícím roce uvidíme špičkovou výkonnost,“ okomentoval angažování norského jezdce Malcolm Wilson.

„Jsem rád, že jsem byl vybrán a budu moci pokračovat v úzké spolupráci s M-Sportem i v příští sezóně. S vozem Ford Fiesta RS WRC jsem jezdil už poslední dva roky, takže znám auto i tým, takže z technické strany věřím, že jsme v dobré pozici a nebude v tomto ohledu pro nás mnoho nových změn. Na druhou stranu to ale bude pořad velký boj, je to velký krok správným směrem. Letošní sezóna se nám povedla a doufám, že budeme podobně pokračovat i příští rok. Je to pro mě skvělá příležitost. Během své kariéry jsem měl spoustu snů, ale dosáhnout tohoto je jedním z těch nejvyšších,“ řekl Mads Østberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist