www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2012

První kilometry vozu Hyundai i20 WRC (VIDEO)

8. prosince 2012 • 17:00

Po oficiálním oznámení projektu WRC na zářiovém autosalonu v Paříži se v těchto dnech uskutečnila speciální prezentace pro vybrané novináře přímo v Koreji, kde mohli poprvé spatřit model i20 WRC v pohybu.

Hyundai i20 WRC

Celý projekt je momentálně vyvíjen za přísného utajení v Jižní Koreji. Ani na testovací dráze v Namyangu, kde se prezentace uskutečnila, se neobjevili žádní oficiální zástupci týmu. Jediným známým jménem je tak Kwang Il-Song, který v Namyangu působil jako testovací jezdec.

I z přiložených záběrů je patrné, že vůz je neustále v rané fázi vývoje a ani zde nechtěli zástupci týmu umožnit veřejnosti nahlédnout do své kuchyně pod pokličku. Novinářům se však podařilo vystopovat, že současná testovací verze využívá brzdový systém od AP Racing, tlumiče Sachs a elektroniku Bosch.

Vývoj soutěžního vozu se již brzy přesune do Německa do nového sídla sportovního oddělení v Offenbachu, kde by měl pokračovat vývoj soutěžního speciálu. Pokud vše půjde podle plánu, jeho první ostré nasazení je plánováno na konec roku 2013.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist