www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství České republiky v rally 2015

Bratři Szejové rekapitulují emoce sezóny 2015

6. ledna 2016 • 09:00

Začátek roku je v každé oblasti života nejlepší příležitostí pro nové plány na nejbližších 365 dní a předsevzetí si dosáhnout dalších cílů. Nezapomínejme však na rok minulý a vzpoměňme na všechny jeho momenty. A přesně tak to funguje i v automobilových závodech. Pro GK Forge Rally Team byla sezóna 2015 plná nových výzev a velkou zkouškou, ale závěrem roku můžeme říci, že celý tým nezklamal a všechny úkoly splnil na výbornou, máme tedy mnoho důvodů být hrdí.

A takto vidí sezónu 2015 Jarek a Marcin:

Jaroslaw Szeja - Marcin Szeja (Subaru Impreza Sti) - Barum Czech Rally Zlín 2015

Jarosław Szeja: „Ze všech závodních sezón strávených na rally byla tato bez pochyb nejrůznorodější ať už na zážitky nebo emoce. Vše začalo po rozhovoru se Sebastianem Fryczem, který před námi otevřel úplně nové možnosti - Subaru Impreza s pohonem všech kol, dvoujazyčný tým a pro nás úplně nový cyklus. Začátek byl tragický a skončil pořádnou havárií na Valašské Rally. Tehdy to bylo těžké, ale díky takovým lidem, jakými jsou Sebastian Frycz, Dawid Marciński a Petr Svoboda, nebo díky našemu hlavnímu patrnerovi GK FORGE a stáji ROTO, jsme měli ani ne o týden později hotové a skvěle připravené druhé auto na první soutěž českého mistrovství.

Mistrovství ČR je, pokud jde o rally, úplně jiný svět. Jako začátečníci jsme byli vhozeni do hluboké vody jako neplavci a jen těžce jsme odolávali silné konkurenci. Jak na Rally Krumlov tak i na Rally Barum se nám stávaly chyby a také několik nepříjemností. Kombinace všech nezdarů stála za naším těžkým začátkem, ale každým dalším startem se naše jízda a časy vylepšovaly. Měli jsme šanci na 1. vícemistra třídy 3, ale třetí stupeň na pódiu nás také velice potěšil a bereme jej jako obrovský úspěch. Jsem velice rád, že se nám podařilo objevit se i před polskými fanoušky na dvou důležitých závodech. Rally Wisła a Rally Barbórka jsme ukončili s dobrým výsledkem a jízda na našich speciálních úsecích je o mnoho zábavnější.

Jaroslaw Szeja - Marcin Szeja (Subaru Impreza Sti) - Barum Czech Rally Zlín 2015

Nyní myslíme již na další sezónu Mistrvství ČR, ale ještě jednou bychom chtěli poděkovat našim partnerům, kteří nás podporovali v sezóně minulé: GK FORGE - kovoobráběčství, SATJAM – výrobce střešní krytiny, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX a ROTO, celému týmu a fanouškům, kteří nás podporovali. Ukázali jsme, že můžeme jet velice rychle a v nové sezóně ukážeme, že můžeme být ještě lepší.”

Marcin Szeja: “Vždy, když se mám poohlédnout za věcmi minulými, cítím smutek, ale ikdyž je tento rok již za námi, byl to obrovský krok vpřed. Tato sezóna přinesla mnoho pozitivního, ale také horké chvilky. Měli jsme okolo sebe opravdu výjimečné partnery a mezinárodní tým, jehož páteří bylo české ROTO a na toto vše vzpomínáme velice pozitivně. Samozřejmě nás to všechno stálo mnoho práce a pokory, jak mě tak i Jarka. Velice náročné české závody spolu s Jarkem, Kajtem a Jarkem Baranem, a k tomu šance na společný start se Sebastianem Fryczem – to vše, doufám, nám pomůže ještě k úspěšnější další sezóně.

Jsem velice překvapen na jak vysoké úrovni jsou závody v České Republice a jak je to důležité pro tento kraj. Rádi se sem vrátíme a budeme bojovat v další sezóně. Máme s Jarkem mnoho sportovních ambicí a snů, které jsou ještě před námi. Srdečně děkujeme, že jsme se toho všeho mohli zúčastnit."

GK Forge Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist