www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

Volkwagen možná nabídne Polo WRC na pronájem soukromníkům

16. listopadu 2016 • 21:50

Od oznámení konce Volkswagenu v mistrovství světa v rally se kolem tohoto týmu točí řada informací a spekulací. Ať už se to týká jezdeckého obsazení či možnosti startu nově vyvinutého modelu mimo oficiální tovární tým. Nejnovější bomba přišla dnes s úvahou o možnosti nabídnutí aktuálních Volkswagenů Polo R WRC soukromníkům.

Volkswagen Motorsport - Neste Rally Finland 2016

Tento krok by byl vpravdě revoluční, sportovní oddělení Volkswagenu v posledních projektech důsledně trvá na tom, že jejich speciály se nedostanou do soukromých rukou a budou provozovány jen továrním týmem. A neuspěli ani vlivní a zámožní lidé, ani legendární Nasser Al-Attiyah, který chtěl pokračovat s dakarským speciálem. Proto byla dnešní informace překvapením, obzvláště, když byla potvrzena.

Šéf Volkswagenu Motorsport Sven Smeets dnes z Austrálie, kde se tým připravuje na závěrečný díl letošního MS, potvrdil významnému britskému novináři Martinu Holmesovi, že se v současné době skutečně hovoří o možnosti zapůjčení 'současných' speciálů Volkswagen Polo R WRC soukromým jezdcům v rámci FIA WRC Trophy určeném soukromým jezdcům na současných vozech kategorie WRC.

Zatím je vše skutečně ve fázi diskuzí a vůbec není jasné, zda vozy vůbec budou soukromníkům k dispozici. A pokud ano, tak za přísných pravidel. Auta nikdy nebudou prodány, maximálně pronajaty na konkrétní závody. Tým navíc nedovolí třetím stranám, aby měly možnost dostat se blíže k autu a okopírovat použité technologie. Návrh postavený před představenstvo v podstatě obsahuje trojici variant možných řešení - vozy budou nabídnuty k pronájmu pro soukromníky, vozy budou převezeny do muzea a nebo sešrotovány, jak se stalo řadě předchozích speciálů.

Zároveň bylo tiskovým mluvčím Volkswagenu Motorsport potvrzeno, že tým hodlá uskutečnit všechna letos naplánovaná testování a papírově dokončit homologaci nového speciálu Polo Gti WRC podle předpisů pro sezónu 2017, přestože je téměř jisté, že jej na trati MS neuvidíme. Vzhledem k tomu, že proces homologace probíhá již nějakou dobu a v průběhu listopadu se jen finišovalo s posledními nesrovnalostmi v papírování, tak tento krok není žádným překvapením.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist