www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Citroën a Hyundai jsou proti výjimce pro Volkswagen

7. února 2017 • 09:00

Lidé kolem Andrease Mikkelsena se stále pokouší o alespoň omezený program s dosud nehomologovaným Volkswagenem Polo Gti WRC. K tomu však potřebují výjimku od FIA a schválení od všech zúčastněných týmů. Jak se zdá, zmíněnou výjimku nedostanou.

Volkswagen Polo WRC 2017

Vůz od německé automobilky prošel kompletním homologačním procesem. Jedinou podmínkou, která k jejímu dokončení chybí, je registrace továrního týmu do MS a starty v něm. Volkswagen Motorsport o tohle ztratil zájem a ani pokusy Martina Prokopa či Nassera Al-Attiyaha nedopadly.

Posledním, kdo se zatím o dokončení homologace pokouší, je skupina lidí kolem Andrease Mikkelsena. Jak se ale zdá, ostatní tovární týmy udělení této výjimky nejsou příliš nakloněny.

„Jsme pozitivně nakloneni novým vozům WRC v mistrovství světa, na druhou stranu je ale důležité, aby všechny týmy respektovaly pravidla, která byla dohodnuta. A FIA je tu od toho, aby tento stav garantovala,“ řekli k situaci zástupci Citroënu.

Jejich krok chápe i šéf Hyundai Motorsport Michel Nandan: „Zaregistrovaní výrobci musejí odjet kompletní šampionát. Pokud VW vstoupí, tak odjede jen pár závodů. Nebudou sice brát body do hodnocení značek, ale budou brát body ostatním jezdcům. V loňském roce byla obdobná situace s Citroënem a právě Volkswagen byl silně proti. A teď sami žádají o ještě větší výjimku.“

Na opačném pólu stojí Tommi Mäkinen, zástupce Toyota Gazoo Racing Teamu. Ten prozradil, že oni osobně nevidí problém, proč by vůz Volkswagenu nemohl být homologován. To zástupce posledního týmu M-Sport Malcolm Wilson se nechtěl k situaci momentálně vyjadřovat.

Mezinárodní automobilová federace FIA dnes vydala prohlášení, ve potvrzuje zamítnutí žádosti od Volkswagenu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist